Halfi Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 Witam ostanio zastanawialem sie czy nie kupic sobie 2 dyskow sata i podlaczyc ich w macierz raid 0. kompa urzywam czasem do obroki filmow z kamery a w wiekszosci do grania i mam dylemat czy pchac sie w ten zakup czy nie, bo moje 2 dyski zaczynaja byc juz antyczne :) Czy zainstalowanie raida 0 wplynie chociaz troche na wydajnosc gierek ( czyt. ladowanie lvl itd ) Prosze wszystkich o wypowiedz i uwagi, z gory thx btw zastanawiam sie nad zakupem 2x 40/80gb 8mb cashu maxtora lub seageta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 Mam 2x120GB SATA Barracuda 7 8MB cache w raid 0 Miodzio. Transfery 100/100 (zapis/odczyt) niebuforowane (w MB/s) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halfi Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 glosne te baraki ?? i czy grzeja sie mocno ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 sata sa głośniejsze jak zwykłe. słychać klikanie przy odczytach głowicy ale i tak cichsze od konkurencji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuBu Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 Ja mam maxtora 80GB SATA 8MB cache i jest jak najbardziej spoko jesli chodzi o glosność dzisiaj zorbie mu test i powiem Ci jaki ma wynik ( robilem wczoraj ale zapomnialem :) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spideroso Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 2x 80 Barac i powiem ze daja rade, natomiast WD bylo sporo cichsze. ofkorz SATA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 To co w podpisie Pod XP osiągi mojej macierzy są następujące: Sandra - 58325 HDTach max - 67770 min - 10287 aver - 45340,0 access - 12,6 cpu - 8,6 Dyski się raczej mocno grzeją, czasami je słychać (np: defragmentacja) Windows XP teraz wolniej się zamyka niż otwiera, w Command & Conquer Generals otwieranie kolejnych plansz/scenariuszy trwa naprawdę krótko. Jestem zadowolony. Nie mogę porównać do jednego dysku, drugiego kompa w zasięgu nie mam, a przesiadać się na jeden dysk nie mam zamiaru. Tylko że w przypadku RAID 0 ryzykujesz, że jak zepsuje się jeden dysk wchodzący w skład macierzy to tracisz wszystkie dane. Twój wybór, ja podjąłem takie ryzyko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiety Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 no a jak na grach i ogólnie cały system dziala na raid ? szybciej ? czy macie umieszczony plik wymiany na raid i czy zauwarzyliście chociaż niewielki wzrost fps w grach? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 5 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2003 no a jak na grach i ogólnie cały system dziala na raid ? szybciej ? czy macie umieszczony plik wymiany na raid i czy zauwarzyliście chociaż niewielki wzrost fps w grach? Szybciej uruchamia się system, wszelkie programy, gry - szybciej są odczytywane dane w RAID0 A gdzie indziej plik wymiany ma być umieszczony :?: 8O A co mają fps'y wspólnego z dyskiem :?: 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...