psychodeliczny Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Jak to jest z tym wydawaniem dowodu tego już normalnego, można złozyć podanie o dowód miesiąc wcześniej (tzn. przed 18tką)??? Niektórzy mówią, że można, niektórzy, że nie, bo dostanie się dowód tylko na 5 lat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Jeżeli złożysz przed ukończeniem 18 to dostaniesz 5letni dowód. Zresztą co za różnica, tylko datą ważności się różnią :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Ja dowód osobisty mam od 16 roku zycia. Tzn dowod tymczasowy, ale on niczym w sumie nie rozni sie od normalnego. Jako ze bylem (noi dalej jestem ;)) dosyc wyrosniety, wiele razy udalo mi sie nabrac bramkarzy w dyskotekach czy sprzedawczyni w sklepach. Czasem jednak nie wyszlo, bo ktos przeczytal date urodzenia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Czasami jednak wzrost to nie wszystko, mojego kumpla - nawiasem mówiąc 23 latka - który ma ok. 190 cm pytali się w sklepie o dowód, bo sprzedawczyni nie chciała mu fajek sprzedać... Niektórzy patrzą "na gębę" - zarost czy po prostu twarz :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...