Jacek Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 dis968: cos nei tak? pisałem juz ze nie musi podpisywac ze to twoja brrocha czy masz dowod czy nie.. ciebie beda ganiac jak skonczysz 18 lat i bedziesz bez dowodu mamie mozesz dac podpisac uwage .... hehh Nie wyrabiaj go jesli mozesz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 Przeciez rodzice musze podpisać! Ten dowód "młodzieżowy" jest od 15roku życia tak na wypadek jak by zoczoł zarabiać tzn. pracować :D. Więc jesteś niepełnoletni dlatego twój prawny opiekun (mama, tatuś) muszą podpisać. Sam mam wzór takiego dokumentu bo się jakieś 2 miesiące temu interesowałem tym, chciałem mieć szybciej prawko bo teraz są takie pojechane przepisy, że na egzamin to trzeba z dowodem, a na dowód trzeba ponad miech czekać, więc by mi się przedłużyło wszystko, niestety ten dowód być nie może, ale wale to za 9 miechów mam 18-stke :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dis968 Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 ja pije zadko ale na chama sie nieupijam jak np na dysko pare piwek mozna czy na imprezie a pale tylko wtedy kiedy pije i luz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 ja pije zadko ale na chama sie nieupijam jak np na dysko pare piwek mozna czy na imprezie a pale tylko wtedy kiedy pije i luz :) Pale kiedy pije... Ale po co ? Dla większego kaca ? :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 Nie piję, nie palę, w styczniu stuknie mi "oczko", a do tego nie dostałem jeszcze okresu. Drogie Bravo, czy coś ze mną nie tak? :> Nawet jak nie dostanie tego dowodu, myślicie że nie nabędzie mniej lub bardziej legalnie trunków i używek? Doprawdy. Kto chce, niech się narkotyzuje zaprawą klejową albo pakuje kisiel doktora Otwora w gałki oczne, jego cyrk i jego małpy. Rzecz jasna nie oznacza to, że własne potomstwo puszczę samopas, by hasało beztrosko i zażywało coraz to nowsze wyroby przemysłu chemicznego. Ale co mnie obcy interere? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dis968 Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 Przeciez rodzice musze podpisać! Ten dowód "młodzieżowy" jest od 15roku życia tak na wypadek jak by zoczoł zarabiać tzn. pracować :D. Więc jesteś niepełnoletni dlatego twój prawny opiekun (mama, tatuś) muszą podpisać.ale czy musze isc do uzedu miasta z prawnym opiekunem czy moge dac w domu do podpisania ten formulaz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 Przecież mozna wyrobić dowod przez 18 rokiem życia :/ Tak zrobił moj kumpel ktory go sobie zrobił przed egzaminami na prawko .... :/ Mam na myśli normalny... ;) Nie ma go kolorze rozowym czy jakimś ;) A wyrabiał koło 17 roku zycia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaZi Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 heheheh ostatnio kazalem sie kumpeli zapytac jak z tym jest: -dostajesz formularz -wypisujesz -przychodzisz koniecznie z opiekunem -płacisz 25zł + 5zł za znaczki -musisz podac powod dlaczego taki dowód chcesz / po co go potrzebujesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dis968 Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 heheheh ostatnio kazalem sie kumpeli zapytac jak z tym jest: -dostajesz formularz -wypisujesz -przychodzisz koniecznie z opiekunem -płacisz 25zł + 5zł za znaczki -musisz podac powod dlaczego taki dowód chcesz / po co go potrzebujesz powod ?? a tak dla szpanu chcem miec :P a tak powazie to oco chodzi z tym powodem czy np jaki musi byc powod zeby mi wyrobili a jak nie dam powodu to mi nie wyrobia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 Po 18-tkach czesto odechciewa sie pic ;] Wiec lepiej przed rozkoszowac sie produktami firmy Mix :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 Po 18-tkach czesto odechciewa sie pic ;] Wiec lepiej przed rozkoszowac sie produktami firmy Mix :DCo Ty gadasz :D, zawsze jest ochota :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 "przychodzisz koniecznie z opiekunem" ja robilem bez opiekuna, nawet o niego nie prosili/pytali. o ile dobrze pamietam to rodzice musza podpisac wniosek. to o paszport dla nieletniego musza isc opiekunowie (oboje). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dis968 Opublikowano 5 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2003 "przychodzisz koniecznie z opiekunem" ja robilem bez opiekuna, nawet o niego nie prosili/pytali. o ile dobrze pamietam to rodzice musza podpisac wniosek. to o paszport dla nieletniego musza isc opiekunowie (oboje). to jak wkoncu tym jest? bo juz sam nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 5 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2003 Jest kryzys... ;) Nie wyrabiaj i tyle ;p Dobra rada wujka Jacka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 5 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2003 "przychodzisz koniecznie z opiekunem" ja robilem bez opiekuna, nawet o niego nie prosili/pytali. o ile dobrze pamietam to rodzice musza podpisac wniosek. to o paszport dla nieletniego musza isc opiekunowie (oboje). to jak wkoncu tym jest? bo juz sam nie wiem przeczytaj ze zrozumieniem. zobacz, ze tamto jest w cudzyslowie, bo nie chcialo mi sie quote skrobac. ja robilem dowod, bez rodzicow, nie pamietam nawet czy mi ten kwit podpisywali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dis968 Opublikowano 5 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2003 bende sie musial przejsc do uzedu i zobaczyc jak to z tym jest.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 5 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2003 Stary chodź do szkoły a nie po urzedach chesz łazić ;) Nie traz pieniedzy co i tak nie przyda się tak jak gdy będziesz mieć 18 lat... nie spiesz sie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mike Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Jest ktoś zorientowany jak to wygląda na dzień dzisiejszy z tymi dowodami ? (w Krakowie najlepiej :P) Bo na stronie Urzędu Miasta nie moge znaleźć info na ten temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slasher Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Jest ktoś zorientowany jak to wygląda na dzień dzisiejszy z tymi dowodami ? (w Krakowie najlepiej :P) Bo na stronie Urzędu Miasta nie moge znaleźć info na ten temat. Normalnie... masz juz wyczerpującą odpowiedź w postach. Apropo postu Kaziego to żadnych powodów nie podawałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 omg wyrabiać dowod po to by sprzedawczyni browara sprzedała :lol: paranoya... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Słuchaj, to już taniej wyjdzie, jak poprosisz kogoś dorosłego typu menel by Ci zakupił papierosy/bro za 2 zł, a co do klubów, to jak mówią że nie wpuszczą, to na całe gardło krzyczysz coś a'la "TY PANIE NIE WIESZ KIM JA JESTEM" :D xD Imho za 30 zł dowodzik dla szpanu? Hmm... dla szpanu to ok, ale jak browar kupić to kogoś lepiej poprosić [; pozdro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Pamiętajcie tylko że po ukończeniu 18-stu lat trzeba w ciągu trzech miesięcy wyrobić,inaczej można dostać jakąś karę jeśli cię złapią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 (edytowane) ta... bodajże 15 czy 150 zł [; Edytowane 23 Sierpnia 2006 przez Drunk_ZoZol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 mnie straszyli pięcioma tysiącami :lol: (na WKU) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenfollet Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 (edytowane) Prostszy sposób. Idziesz do biura podróży sieci Almatur (może w innych sieciach też można) bierzesz zdjęcie i prosisz o wyrobienie karty ISIC (international STUDENT identification card) za 50 zł. Plastikowa karta z olbrzymim napisem STUDENT przekonuje naprawde wszystkich:) Wyrabiasz w kilka chwil, masz ubezpieczenie na całą europę a nawet rodzice nie muszą wiedzieć... Edytowane 23 Sierpnia 2006 przez kenfollet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Stwierdziliśmy z kolegami że po 18 mając dowód nie będzie już takiej zabawy. A te akcje "na partyzanta" są dużo ciekawsze. Ile się trzeba czasami nakombinować... Chyba że ten dowód to rodzaj kombinowania ;) Ale IMHO są bardziej hardkorowe metody ;) A ja sobie chyba poczekam grzecznie te 5 miesięcy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihalo Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 (edytowane) powód np: chęć przekroczenia granicy na dowodzie :) Edytowane 24 Sierpnia 2006 przez mihalo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azyl Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 cholera przypomnieliscie mi ze mam se wkoncu dowod wyrobic :/ 18 stuknela a mi sie cholernie nie chce do tego urzedu z papierami jechac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 No mi również nie chce się iść do zdjęcia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 (edytowane) cholera przypomnieliscie mi ze mam se wkoncu dowod wyrobic :/ 18 stuknela a mi sie cholernie nie chce do tego urzedu z papierami jechac No mi również nie chce się iść do zdjęcia... Jakaś epidemia?? :blink: Bo mi sie też nie chce ;) Co do tematu to dowodzik dla "szpanu" to imo bezsens, po to są np. kluby od 18 lat żeby się tam małolaty nie kręciły, a jeśli chodzi o % to każdy dobrze wie jak jest i wcale nie trzeba mieć dowodu żeby w Polsce kupić piwo... Jedyny plus robienai dowodu przed 18 jest taki, że egzamin na prawko można mieć już w dniu urodzin, chociaż z tego co wiem na egzaminie wystarczy kwitek z urzędu... Edytowane 24 Sierpnia 2006 przez -=KAX=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...