Skocz do zawartości
Slayer

Saphire Radeon 9600 XT 128 MB vs ECS ( KT 333)- wiesza się

Rekomendowane odpowiedzi

Problem jest taki, że kumpel kupił tą kartę i nie działa u niego ( wiesza się po wgraniu sterowników przy oknie "zapraszamy" w XP). Imo u wszystkich karta działa, zasuwa jak szalona ( różne konfiguracje, w tym mój były stary 230 W zasilacz dawał rady u jego brata- on ma 400W Tracera). Jego płyta to ECS na KT 333 ( nie pamietam oznaczenia, coś tam v.2.2a)- wydaje mi się, że tu jest problem, acz nie występują błędy przerwań, konflikty teoretycznie nie powinny występować ( żadnych ostrzeżeń z poziomu hardware w zakładce system, tak jak było u mnie kiedyś z BX-em i Radeon 8500 :?). Różne stery stare czy nowe wieszają system i tyle :|

Pytanie- co w tej chwili chłopak może zrobić, ja kombinowałem z ustawieniami Bios-u ( nowej wersji ponoć nie ma- niech sobie sprawdza), nic nie wskórałem. Poleciłem mu powgrywać wszystkie łatki do XP( nowa instalacja po formacie) i powywalać wszelkie graficzne dodtaki z pulpitu na wszelki wypadek. Może będzie mu to działać wszystko na Win ME ( u mnie tak kiedyś było z Kyro2), nie wiem.......

Coś poradzicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem podobny problem i miała go właśnie ATI SAPHIRE 9600 .

Nie jestem na 100% pewien ale można :

1.Wymienić płytę główną[ upewnić się że na tej działa]

2.Wgrać bios od grafiki ale nie od SAPHIRE tylko np HERCULESA[pewnie występuje problem napięcia na AGP].Kolega miał właśnie taki problem i po zmianie biosu na HERC. wszystko jest ok.]

Oczywiście TWÓJ problem może myć podobny aczkolwiek nie taki sam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...