Slayer Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 Problem jest taki, że kumpel kupił tą kartę i nie działa u niego ( wiesza się po wgraniu sterowników przy oknie "zapraszamy" w XP). Imo u wszystkich karta działa, zasuwa jak szalona ( różne konfiguracje, w tym mój były stary 230 W zasilacz dawał rady u jego brata- on ma 400W Tracera). Jego płyta to ECS na KT 333 ( nie pamietam oznaczenia, coś tam v.2.2a)- wydaje mi się, że tu jest problem, acz nie występują błędy przerwań, konflikty teoretycznie nie powinny występować ( żadnych ostrzeżeń z poziomu hardware w zakładce system, tak jak było u mnie kiedyś z BX-em i Radeon 8500 :?). Różne stery stare czy nowe wieszają system i tyle :| Pytanie- co w tej chwili chłopak może zrobić, ja kombinowałem z ustawieniami Bios-u ( nowej wersji ponoć nie ma- niech sobie sprawdza), nic nie wskórałem. Poleciłem mu powgrywać wszystkie łatki do XP( nowa instalacja po formacie) i powywalać wszelkie graficzne dodtaki z pulpitu na wszelki wypadek. Może będzie mu to działać wszystko na Win ME ( u mnie tak kiedyś było z Kyro2), nie wiem....... Coś poradzicie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 PS- co ciekawe, karta jest taktowana domyslnie 500/325 na kościach 3.3 ns, czyli jakby jeszcze podkręcona fabrycznie i jeszcze z kuponem na Half Life 2 w środku- wypas normalnie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spideroso Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 niech zainstaluje najnowszego VIA packa ,znaczy 4,51 no i mozna jeszcze wywalic z uslug systemowych oprogramowanie do grafiki, i zostawic z graficznych tylko video_driver Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 Via Packi nic nie dały ( było wcześniej robione- mowa o 4.51) A "oprogramowanie do grafiki"- to co- control panel? Bez tego też się wiesza : Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MORSZCZACHA Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 Widziałem podobny problem i miała go właśnie ATI SAPHIRE 9600 . Nie jestem na 100% pewien ale można : 1.Wymienić płytę główną[ upewnić się że na tej działa] 2.Wgrać bios od grafiki ale nie od SAPHIRE tylko np HERCULESA[pewnie występuje problem napięcia na AGP].Kolega miał właśnie taki problem i po zmianie biosu na HERC. wszystko jest ok.] Oczywiście TWÓJ problem może myć podobny aczkolwiek nie taki sam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...