Skocz do zawartości
T800

USTAWIENIA BIOSU.PROBLEM HELP!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Przy starcie kompa wyskakuje komunikat

"Cpu fan isn't running.Shutdown now (yn)"Co robić PLISsss.

Dodam że zmieniłem ustawienia biosu na standardowe i od tego momentu tak jest!!

Pomóżcie!

A kręci ci się wentyl na procku? Albo wpiąłeś wtyczkę od wentyla na procku do innego gniazda (n.p. od wentyla obudowy).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie,poszedłem do kumpla i przy starcie systemu kompp się coś wolno uruchamiał więc dałem ustawienia biosu na standard i teraz takie coś wyskakuje!!

Nie zaglądałem do kompa tylko dałem ustawienia na standard w biosie

Czy to możliwe że standardowe ustawienia odłączyły wentyl??

POWIEDZCIE JAK ZROBIC ZEBY BYŁO WSZYSTKO OK BO ZA 1,5 GODZINY PRZYCHODZI JEGO OJCIEC I BEDZIE WOJNA!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie,poszedłem do kumpla i przy starcie systemu kompp się coś wolno uruchamiał więc dałem ustawienia biosu na standard i teraz takie coś wyskakuje!!

Nie zaglądałem do kompa tylko dałem ustawienia na standard w biosie

Więc może od dawna ci się nie kręci wentyl, albo jest źle podłączony - tylko po zresetowaniu ustawień włączyła ci się funkcja monitorowania wentylatorów. A może to zbieg okoliczności. Ale zerknij lepiej na prędkości (możesz w Biosie) obrotowe wentyli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najwidocznej padł ci wiatrak na procu, zobacz do obudowy czy się kręci, i czy wtyczka nie zwisa luzem.

Ewentualnie możesz mieć w biosie ustawione minimalne obroty wiatraka ponizej których pojawia się komunikat.

Tak czy siak we wszytkich przypadkach sprawdź wentla na procu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JAK ZMIENIĆ PRĘDKOŚCI WIATRAKÓW W BIOSIE.Jak ta opcja sie nazywa?

Powtarzam ze nie zaglądałem do środka a wcześniej nie było tego komunikatu.tylko jak dałem standardowe ustawienia to tak jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najwidocznej padł ci wiatrak na procu, zobacz do obudowy czy się kręci, i czy wtyczka nie zwisa luzem.

Ewentualnie możesz mieć w biosie ustawione minimalne obroty wiatraka ponizej których pojawia się komunikat.

Tak czy siak we wszytkich przypadkach sprawdź wentla na procu.

Ehh ludzie :evil: to ze mu w biosie nie wykrywa wiatraka , to nie musi oznaczac ze padl , tylko np ma za duzy pobol pradu i jest podlaczony do zasilacza a nie do plyty gl , a w biocie w costam health daj funkcje cpu fan cheack czy kajos tak na disable i wsio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pietia(lania) napisał:

Ehh ludzie  to ze mu w biosie nie wykrywa wiatraka , to nie musi oznaczac ze padl , tylko np ma za duzy pobol pradu i jest podlaczony do zasilacza a nie do plyty gl , a w biocie w costam health daj funkcje cpu fan cheack czy kajos tak na disable i wsio

Właśnie coś takiego w biosie wyłączyłem i jest ok,temp. na procku(Athlon 1800XP) ok 40 stopni, a ten piszczał.Ale nie popatrzyłem czy jest wentyl do płyty podpięty czy do zasilacza.

Ale dalej nie mam pewności czy to przez zaduży pobór prądu czy przez coś innego?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pietia(lania) napisał:

Ehh ludzie  to ze mu w biosie nie wykrywa wiatraka , to nie musi oznaczac ze padl , tylko np ma za duzy pobol pradu i jest podlaczony do zasilacza a nie do plyty gl , a w biocie w costam health daj funkcje cpu fan cheack czy kajos tak na disable i wsio

Właśnie coś takiego w biosie wyłączyłem i jest ok,temp. na procku(Athlon 1800XP) ok 40 stopni, a ten piszczał.Ale nie popatrzyłem czy jest wentyl do płyty podpięty czy do zasilacza.

Ale dalej nie mam pewności czy to przez zaduży pobór prądu czy przez coś innego?!

Moze jest puszczony na 7v (wiatrak typu ) :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...