Skocz do zawartości
s0n1c

Problem z Drakuarka (kolory)

Rekomendowane odpowiedzi

Mam maly problem z drukareczka mianowice nie moge wydrokowac koloru czerwonego. Yelow i Magneta osobno drukuja sie normalnie

ale jak chce wydrukowac cos czerwonego to jest koloru pomaranczowego.

Czy jakos mozna naprawic to?

Slyszalem cos o czyszczeniu glowicy w goracej wodzie jak to zrobic (prosze dokladny opis) jezeli bedzie to niezbedne.

Drukarka to cannon i550.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są 2 warianty albo skończył się czerwony albo dysze się zapchały. Jeżeli dyszę się zapchały to w zakładce sterowników powinna być opcja czyszczenia dysz. Przynajmniej tak jest w moim Epsonie :roll:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dysze czyscilem programowo i nic

Jak osobno drukuje kolory jest good.

Inne kolory sa dobre alr jak mam wydrukwac czerwony kolor i jego pochodne, to maxymalnie mam pomaranczowy.

I prosze mi nie pisac ze brak czerwonego bo takiego koloru nie mam, a w systemie CMYK powstaje poprzez zmieszanie po rowno Yelow i Magneta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widac ze sa to objawy tego ze ci sie Magenta konczy albo zamalo tego daje czyli sa dysze zapchane. Sprobuj wydrukowac na kartce tylko ten kolor i zobacz czy sa jakies puste linie. Jezeli tak to dysze sa zapchane i sprobuj je kilka razy przeczyscic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To bedzie co innego poniewaz jak cos drukuje osobnona zolto albo rozwo to drukuje sie normalnie tak jak powinno (odpowiednie nasycenie).

Slyszalem wlasnie ze mozna wyczyscic glowice poprzez moczeniu ja w cieplej wodzie czy jakos tak. Jak ktos wie/robil cos takiego niech napisze tu albo na Priv.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...