Dr.Stan Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 Ostatnio trochę się pogubiłem z FSB. Może ktoś mi rozwieje wszystkie wątpliwości. Najpierw pytanie, czy FSB było od zawsze, a jak nie to kiedy wprowadzono pierwsze. I jak to sie miało do taktowania pamięci itp. Szyna SDR działa z pamięciami SDRAM synchronicznie. Szyna DDR (AMD) działa z pamięciami DDR synchronicznie, czyli z pamięciami SDRAM nic nie daje??? Czy Athlony i Durony od samego początku mają szynę DDR??? Jaki był pierwszy Duron i Athlon??? A teraz intelowska szyna QDR. Teoretycznie szyna 400 QDR daje przepustowość 3,2 GB/s. Jednak tak jest tylko w przypadku pamięci RAMBUS PC800, tak??? Jeśli używamy z tą szyną pamięci DDR lub SDRAM, to ona nic nie daje. Jest tak jak szyna DDR 200, gdyż synchroniczna praca pamięci będzie właśnie 200 MHz w trybie DDR??? A także szyna 800 QDR. Czy ona coś daje??? Czy są pamięci RAMBUS PC1600, bo się nie spotkałem??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 bez jaj że nikt nic nie napisze, chyba że było Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...