slawek86 Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 Witam!!! Nabyłem własnie nową płytę i procka (jak w opisie) - niestety procek ma zablokowany mnożnik (tydzien: 40) i jedyny sposób na podkrecenie go to zmiana FSB. Jednak gdy ustawiam szyne 166MHz komp dalej widzi mi procka jak by był na 133MHz. Co jest nie tak :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zobacz, czy na plycie nie ma zworek do zmiany FSB. Jak nie, to w razie czego ustawiaj FSB 167 (ja mam taki blad na plycie, ze przy 166 nie wlacza sie nowy dzielnik i mi dysk wywala, a przy 167 i wiecej jest ok) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek86 Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 Niestety takie rozwiazanie nie pomaga. Ma ktos inny pomysl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 a nie uwazasz ze proc moze nie chce tak odrazu wstac na 2240MHz? moze plyta wykrywa blad i nie zmienia fsb sproboj malymi kroczkami ,fsb140 ,145 ,150 itd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziober Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 ja, gdy na swoim abicie ustawie od razu fsb230 to zonk, ale jesli małymi kroczkami od 200 przez 205 210 215 itp. dochodze w okolice 230mhz. Moze na Twojej plycie jest podobnie z prockiem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...