Skocz do zawartości
bkroy

Jaką drukarke kupić??

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chcę zmienić swoją wysłużoną drukarkę. Interesuje mnie oczywiście atramentówka w dobrej cenie :)

Kupując nową, interesuje mnie:

- cena

- rozdzielczość i szybkość drukowania (kolor i mono)

- czy można nabijać tusze (czy są refile do tej drukarki)

- na ile stron wystarcza jeden tusz

- rozmiar (gabaryty) tej drukarki

- łatwość obsługi oraz problemy związane z tym sprzętem

- marka (najbardziej interesują mnie wasze opinie nt. nowych produktów HP i Canon ps. (dla admina) to nie jest żadna kryptoreklama, pytam bo chcę wiedzieć co jest lepsze

Wszystkie sugsetie i porady mile widziane!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, chcę zmienić swoją wysłużoną drukarkę. Interesuje mnie oczywiście atramentówka w dobrej cenie :)

Kupując nową, interesuje mnie:

- cena

- rozdzielczość i szybkość drukowania (kolor i mono)

- czy można nabijać tusze (czy są refile do tej drukarki)

- na ile stron wystarcza jeden tusz

- rozmiar (gabaryty) tej drukarki

- łatwość obsługi oraz problemy związane z tym sprzętem

- marka (najbardziej interesują mnie wasze opinie nt. nowych produktów HP i Canon ps. (dla admina) to nie jest żadna kryptoreklama, pytam bo chcę wiedzieć co jest lepsze

Wszystkie sugsetie i porady mile widziane!!

Tylko HP 5150 (mechanizm drukujący ma taki sam jak 5550 - ale tej już nie kupisz) - koszt 300-400 zł. Za dodatkowe 300 zł możesz sobie w przyszłości do niej duplex dokupić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja pozwole sie na swietokradztwo w tym topicu :)

i zaproponuje Epson lub Canon

dlatego ja bym nie mogl zdzierzyc tego napelniania i kosztow ekspoloatacji

kupuje nowy tusz (BASF, Armor) za 30-40 zlotych i mam spokoj nie babram sie strzykawkami :)

chyba jakosciowo Epson i Canon nie odstepuja tak bardzo jakoscia druku od HP, zreszta kiedys jak pamietam to Epson drukowal najladniejsze zdjecia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm... hp 5150. niezla jakosc drukowanie (wrecz bardzo dobra). Szybka.

Tania w eksploatacji. Nieorginalne glowice mozna dostac po 55zl - a je tez mozna nabijac (tak ze 3-4x) co czyni ta drukarke chyba najtansza w eksploatacji (a przynajmniej jedna z tanszych)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam Lexmarka Z12 od 3 lat i jestem zadowolony

..

Dziwie ci sie. Miałem to badziewie i pozbyłem sie tego za 40 zł bo sama drukarka była tansza niz jakikolwiek oryginalny tusz do niej. Samo to ze mozna wsadzic do niej jeden pojemnik to jakies nieporozumienie. Zwykły tekst drukuje z kolorów.

Co do tematu to tylko HP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam Lexmarka Z12 od 3 lat i jestem zadowolony

..

Dziwie ci sie. Miałem to badziewie i pozbyłem sie tego za 40 zł bo sama drukarka była tansza niz jakikolwiek oryginalny tusz do niej. Samo to ze mozna wsadzic do niej jeden pojemnik to jakies nieporozumienie. Zwykły tekst drukuje z kolorów.

Co do tematu to tylko HP

nie twierdze że Z12 to rewelacja tylko wspomniałem że mam (ja drukarki używam tylko do tekstu więc jest to dobre rozwiązanie)

Co do Z705 to jest niezła maszynka szybko drukuje, ładnie, zajmuje mało miejsca i można dostac tanie napełniacze do tego kosztuje tylko 280 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...