Skocz do zawartości
m@tys

CopperShim rev. 2.0 - NIE dla Bartona?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Zamówiłem niedawno w 4maxie, parę "niezbędników" w tym właśnie Thermaltake CopperShim rev. 2.0

Problem w tym, że po wejściu na stronę thermaltake, na opisie Coppera widnieje informacja nie dla bartona!!!!

Powiedzcie mi czy da się to jakoś założyć na bartona 2500+???

A pozatym, jeżeli serwis 4max przedrukowywuje informacje ze strony thermaltake dane techniczne, to ciekawe dlaczego POMINELI TĘ INFORMACJE???? i nie odpowiadają na e-maile??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli na Thortona tez nie bedzie pasowac. A niech ich cos kopnie.

Dzwon do 4max'a bo to jest ewidentne wprowadzanie klijenta w blad :evil:

Raczej tego sie nieda zalozyc bo na zdjeciach widac ze jedna czesc prawie dotyka do elementu na plytce a Barton ma szersze jadro i ten elemnet bedzie juz pod CS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja kupilem CS'a za 9zl na Bartka na allegro i pasuje idealnie,a co do tego TT CS rev.2 to wystarczy nakleic na mostki procka kawalek cieniutkiej tasmy klejacej i bedzie dobrze,sam tak mialem z pierwszym CS'em i Xp 0.13u

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja kupilem CS'a za 9zl na Bartka na allegro i pasuje idealnie,...

o ile pamietam to sa chyba Tracery - pelno tego na gieldzie

sa starsze (w samej torebeczce) i nowsze (torebeczka przyszyta do kawalka tekturki) - te nowsze na bank pasuja bo zakladalem chyba ze 3 szt. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tia, ja kupilem coppera na bartka w pieknym sklepie w Lodzi, i po przyjezdzie do domu o malo nie spalilem proca - copper za gruby, jadro proca nie przylegalo do bloku! Na szczescie plyta miala jakies zabezpieczenie i proc przezyl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to musze powiedzieć, że się właśnie trochę w k&$ [ciach]. Bo właśnie dzisiaj odebrałem przesyłke z 4max :evil:, a w niej min. coperra 2 z TT dla mojego Bartona. No i fakt nie za bardzo pasuje, jak się go wsadzi prawidłowo to przyciska jeden z mostków, co widać na poniższej fotce.

Barton i CopperShim 2.0 z TT - nie dla Bartona :evil:

Dołączona grafika

Czy zaklejenie zwykła taśma klejąca przźroczystą biurową tego 1 mostka będzie bezpieczne? Zostanie on odizolowany, czy przypadkiem pod wpływem ciepła nie stopi się ta taśma pod copperem?

Czy położenie Copera na procku ma jakieś znaczenie? Dokładniej czy to wycięcie na rogu Coppera musi być koniecznie tam gdzie jest ten biały trójkącik na rogu bartona? Bo jak widać na tej fotce teraz już nie zachacza o żadne mostki przy takim ustawieniu coppera.

Dołączona grafika

No i na ostatek ;). Czy te 4 gumki procka mają wystawac trochę ponad coppera? Bo troche wystają do góry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak zapomniałem o tamtych. Czyli właściwie trzeba by było cały proc taśmą obkleić. Czyli jutro shop i nowy copper tlyko jaki o to pytanie? Jestem zły :evil: :evil: :evil:

Co proponujeice w zamian. Wiadomo, że nie mam miarki w oczach i jak będę jakies tam tracery i inne badzewy ogladał w sklepie to nie obczaje, który najlepiej jest dopasowany do Bartona . Macie jakieś rady??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MARTiiii

spróbuj odwrócić go na drugą stronę , a dalej standardowo dopasuj wycięcie do trójkącika na procku

Pozdrawiam

Dokladnie, znaczek thermaltake musi byc na serii(tylko ta czytelną strona) na mojego bartona pasuje idealnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde nie czaje, jaka jest różnica? Czy ta grawerka thermala (tam gdzie jest folia musi byc koniecznie od strony procka?

Fotka z odwrócnym copper 2.0 oczywiśce jeszcze z folią

Dołączona grafika

Mostki to te wystajace kostki? Czy jeszcze cos moze powodowac przepiecia poza tymi kostkami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde nie czaje, jaka jest różnica? Czy ta grawerka thermala (tam gdzie jest folia musi byc koniecznie od strony procka?

Fotka z odwrócnym copper 2.0 oczywiśce jeszcze z folią

Dołączona grafika

Mostki to te wystajace kostki? Czy jeszcze cos moze powodowac przepiecia poza tymi kostkami?

Przeciez teraz jest wszystko ok....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napis ThermalTake na wierzchu, zdjeta folia i poprawka pilnikiem. Po co zaraz do kosza, jesli gubosc dobra..

Co masz na myśli, co tu poprawiać pilnikiem? Po cholere TT na swojej stronie napisało NOT FOR BARTON, jak wystarczy odwrócić coppera?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tia, ja kupilem coppera na bartka w pieknym sklepie w Lodzi, i po przyjezdzie do domu o malo nie spalilem proca - copper za gruby, jadro proca nie przylegalo do bloku! Na szczescie plyta miala jakies zabezpieczenie i proc przezyl.

ja kupiłem CS 2.0 w 4max thermaltake i tez prawie spalilem! dobrze ze mam ustawione w biosie ze przy 70C ma sie wylaczac!! do thortona jest za gruba ta plytka! i odwracałem ja tez i tem mialem wtedy 50st cos nie przylegala dobrze! bez mam 43 idle 50stres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz sie zakrecilem w tych plytkach;))

jaka do throgbhreda czy jak to sie zowie (ten co w podpisie),

i jeszcze jedno plytke tez maziac pasta??

mysle, ze ze 2 stopnie zbije plytka i pasta ceramique czy jakos tak;))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napis ThermalTake na wierzchu, zdjeta folia i poprawka pilnikiem. Po co zaraz do kosza, jesli gubosc dobra..

Co masz na myśli, co tu poprawiać pilnikiem? Po cholere TT na swojej stronie napisało NOT FOR BARTON, jak wystarczy odwrócić coppera?

Mialem na mysli opilowanie krawedzi stykajacych sie z mostkami. Jak kupowalem cs w sierpniu, to nie bylo nic o tym ze nie jest on do bartona!!. Kupilem go w 4max-ie. Przymierzyłem copera i nie dotyka mostkow, nawet jak go sie lekko przesuwa po procku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To już zupełnie teraz nie wiem jak to jest z tymi CS TT na Thortona/Bartona???

Mam taką małą prośbe ażeby odewały się osoby, u których działa on na tych prockach bez problemu...

Jedzie teraz do mnie nowy Thorton i nie wiem czy zamówić jakiegoś Traccera czy zostać przy swoim TT bo procka to ja spalić nie mam zamiaru :wink: ???

Acha!Pisałem do Krostrego z Allegro i w odpowiedzi dostałem,że pasuje -jednak zastanawia mnie ten napis: Not for Barton ???

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To już zupełnie teraz nie wiem jak to jest z tymi CS TT na Thortona/Bartona???

Mam taką małą prośbe ażeby odewały się osoby, u których działa on na tych prockach bez problemu...

Jedzie teraz do mnie nowy Thorton i nie wiem czy zamówić jakiegoś Traccera czy zostać przy swoim TT bo procka to ja spalić nie mam zamiaru :wink: ???

Acha!Pisałem do Krostrego z Allegro i w odpowiedzi dostałem,że pasuje -jednak zastanawia mnie ten napis: Not for Barton ??? 

Pozdr.

U mnie działa bez problemu na Bartonach, Thortonach :lol: Temp w stesie 31st ma 2400Mhz 8) - nic nie piłowałem, zalożyłem i jest GIT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...