Venom86 Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 Podobno podnoszenie napięcia na AGP i DDR może spalić wejścia...Czy to prawda? I jak to podkręcać bezpiecznie??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 Napisz tylko po co chcesz podnosic te napiecie na AGP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Venom86 Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 podnosze po to żeby podkręcić k.grafiki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 grozi to utrata stabilnosci a poznniej dopiero zjaraniem karty... btw. zmień ten podpis bo raczej nikt ci nie uwiezy ze na niekreconym gf 2mx 400 masz 4k w 3dmarku 2001SE chyba ze mówisz o 2k?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Venom86 Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 O ty niedowiarku! To jest lekko podkręcone z 255/220 na 255/230 na standardowym chłodzeniu i hula ślicznie ;) Masz tu linka niewierny Tomaszu i nie lekceważ mnie ;) http://service.futuremark.com/compare?2k1=7295472 A niedługo (moze jutro) zamieżam bić duuuzy rekord. Zakładam ograomny radiator i wentylator na całą karte!!! + odkurzacz zasysający zimne powietrze zza okna prosto na karte heheh Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r4cik Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 No no ładnie zobaczymy... narazie full respekt :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomachock Opublikowano 5 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2003 O ty niedowiarku! To jest lekko podkręcone z 255/220 na 255/230 na standardowym chłodzeniu i hula ślicznie ;) Masz tu linka niewierny Tomaszu i nie lekceważ mnie ;) http://service.futuremark.com/compare?2k1=7295472 A niedługo (moze jutro) zamieżam bić duuuzy rekord. Zakładam ograomny radiator i wentylator na całą karte!!! + odkurzacz zasysający zimne powietrze zza okna prosto na karte heheh no niby ładnie wykręcona no ale karta sama w sobie ma już standardowo wysokie taktowanie no zobaczymy co da ci te chłodzenie ja mówie że dużo nie podkręcisz bo pamięc nie pozmoli rdzeń też wszystko zalezy od ns nie jestem pewiem ale te kosci winboda mają 6 ns jak sie myle to mnie poprawcie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Venom86 Opublikowano 5 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2003 mylisz się tomek ;) mają -5ns i powinny ładnie pójść. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomachock Opublikowano 5 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2003 mylisz się tomek ;) mają -5ns i powinny ładnie pójść. no to jak mają 5 ns to kombinuj aha wynik mi przślij po podkręceniu sam ciekawy jestem co z tego wyjdzie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Venom86 Opublikowano 5 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2003 oczywiście że podam dokładny opis, linki i fotki. A póki co poleruje zestaw do chłodzenia i niedługo zakładam :lol: .....i poważnie zastanawiam sie nad tym odkurzaczem :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demboch Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 venom86 a masz moze shcemat vmoda na nasza karte .... bo moja karta nie moze przelamac tych 280 stabilnie .... a tak bardzo bym chcial ... w windzie hula stable na 300 mhz ale w grach zarasz paski puszcza i po 2-3 minutach zwiecha .... i mam chyba slabsze ramy ... bo na maxa mi sie kreca na 200 :) ... zawody ... kto wiecej ukreci .... ja mam karte procompa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badzer Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 http://www.xbitlabs.com/articles/video/dis...erclocking.html To jest schemat do vmoda na rdzen. Wiem ze to nie MSI ale wystarczy że sie regulatory zgadzaja. Jest jeszcze jeden regulator nie pamietam oznaczen ale z 3 nóżkami, jak znajde to dam schemat. Nie ma vmodów na pamięci, napiecie na memorkach jest zależne od napiecia na AGP. Zwiększasz je, zwiekszasz też na ramach. Według mnie jeżeli podniesiesz je o 0,1V to nic nie powinno sie stac, podnosiłem juz o 0,2V i tez jakis czas chodzilo normalnie potem na standart i dalej chodzi :) Jak nie spróbujesz to bedziesz wiedział :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Venom86 Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 No więc dzisiaj próbowałem ten trick z odkurzaczem ;) Jedna rura wciągała zimne powietrze zza okna a druga wiała na k.grafiki. Działo się to na standardowym chłodzeniu i niestety. Za zimne powietrze zza okna, jakiś dziwny smród w pokoju :lol: i cholernie nagrzany stary PRL-owski odkurzacz zmusiły mnie do przerwania tego arcy ciekawego eksperymentu ;( Ale juz poleruje wiatraka i radiator na całą k.grafiki a wtedy...klękajcie narody! :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 No więc dzisiaj próbowałem ten trick z odkurzaczem ;) Jedna rura wciągała zimne powietrze zza okna a druga wiała na k.grafiki. Działo się to na standardowym chłodzeniu i niestety. Za zimne powietrze zza okna, jakiś dziwny smród w pokoju :lol: i cholernie nagrzany stary PRL-owski odkurzacz zmusiły mnie do przerwania tego arcy ciekawego eksperymentu ;( Ale juz poleruje wiatraka i radiator na całą k.grafiki a wtedy...klękajcie narody! :twisted:po przejsciu przez odkurzacz to powietrze zbyt zimne nie bylo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRX Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 To jak w koncu jest z tym podnoszeniem napiecia na zlaczu AGP? Na mojej plycie mam default=1.5V, 1.55V i 1.6V do wyboru. Czy wyzsze napiecie pozwala na lepsze podkrecanie gpu/pamieci lub czy podnosi stabilnosc gpu (nie wiesza sie?). Co do pamieci, to wiem ze wyzsze napiecie pozwala na uzyskanie wyzszej czestotliwosci lub lepszych timingow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi 007 Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Cześć Sorry, że tak wpadam ze swoimi problemami, ale może mi pomożecie ?? Mam GeForce 2 MX 400 64DDR 128bit i chciałbym go podkręcić, podstawowe nastawnienia to 200/286, jakiego programu najlepiej używać, mam Riva Tuner i Power Strip. :idea: [/img] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambus Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Riva tuner Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi 007 Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Narazie podkręciłem na 250/315 i jakoś działa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 Cześć Sorry, że tak wpadam ze swoimi problemami, ale może mi pomożecie ?? Mam GeForce 2 MX 400 64DDR 128bit i chciałbym go podkręcić, podstawowe nastawnienia to 200/286, jakiego programu najlepiej używać, mam Riva Tuner i Power Strip. :idea: [/img] Jestes pewien iż masz ddr 128 bitowe na mx400?????? Jakoś nie przypominam sobie jakiejkolwiek takiej konstrukcji: były albo sdr 128 bitowe albo ddr 64 bitowe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 Cześć Sorry, że tak wpadam ze swoimi problemami, ale może mi pomożecie ?? Mam GeForce 2 MX 400 64DDR 128bit i chciałbym go podkręcić, podstawowe nastawnienia to 200/286, jakiego programu najlepiej używać, mam Riva Tuner i Power Strip. :idea: [/img] Jestes pewien iż masz ddr 128 bitowe na mx400?????? Jakoś nie przypominam sobie jakiejkolwiek takiej konstrukcji: były albo sdr 128 bitowe albo ddr 64 bitowe No wiec włsnie byly 128Bit SDr 64Bit SDr i 64Bit DDr czyli te 64bit DDr pracowaly tak jak 128bit SDr zobacz tutaj masz test Gf 2 mx z creativa i wlasnie on ma pamieci DDr 64bitowe http://www.nvision.pl/articles.html?0008-02 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi 007 Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 Macie rację podaje informacje z AIDA32: Właściwości procesora graficznego Karta wideo nVIDIA GeForce2 MX/MX 400 Nazwa kodowa procesora graficznego NV11 Urządzenie PCI 10DE / 0110 Liczba tranzystorów 19 milion(ów) Technologia wykonania 0.18u Typ magistrali AGP Rozmiar pamięci 64 MB Częstotliwość taktowania układu graficznego 234 MHz Po podkręceniu Częstotliwość taktowania przetwornika RAMDAC 350 MHz Po podkręceniu Liczba potoków pikseli 2 Liczba układów zarządzania teksturami (TMU) na potok 2 Liczba urządzeń cieniowania wierzchołków Nie obsługiwane Liczba urządzeń cieniowania pikseli 1 (v0.5) Sprzętowa obsługa DirectX DirectX v7.0 Pixel Fillrate 468 MPikseli/sek Texel Fillrate 936 MTekseli/sek Właściwości magistrali pamięci Typ magistrali SDR Szerokość magistrali 128-bitowy(a) Rzeczywista częstotliwość taktowania 152 MHz Efektywna częstotliwość taktowania 152 MHz Przepustowość 2432 MB/sek Producent procesora graficznego Nazwa firmy NVIDIA Corporation Informacje o produkcie http://www.nvidia.com/view.asp?PAGE=products Uaktualnienie sterowników http://www.nvidia.com/drivers Jak mógłbym go podkręcić badrdziej ?? (Dołożyć Tentyl i radiatory na ramy, ale jak odblokować dalsze podkręcanie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...