thing Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 Tak sobie przeglądam 4max'a i patrze a tu przewodnictwo cieplne Arctic Silver 5 >350 W/m2 *C. Jeśli to prawda to przecierz ma przewodnictwo prawie jak miedż :!: . I tak się teraz zastanawiam że można by boki procka posmarować w ten sposób żeby ciepło z nich zostało odprowadzone na blok wodnyi przy okazji potem ściake z past termo. można by popryskać jakimś izolatorem bo i tak ciepło było by z tamtąd odprowadzane. wyglądało by to mniejwięcej tak: $$$$$$$$$$$$$$ [####/] "$" to blok, "#" to rdzeń/obudowa proca, "/" i "" to pasta a "[" i "]" izolator Cel tego jest taki aby się nie skraplała tam para wodna (planuję FCWC). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 albo ja jestem tempy albo ty jakieś bzdury piszesz nic nie kumam próbowałeś wkleić rysunek czy to póba narysowania go ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mik Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 masz talent ;]]] nie bardzo rozumiem co ty chcesz zrobic z ta pasta na boku procka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 Panowei troche wyobrazni. Koledze chodzi pewnie o to ze jadro proca wystaje ponad reszte procesora. I co by bylo jakby uszczelnic naokolo procka i wypelnic ta przestrzen AS5 tak aby boki wystajacego jadra rowniez mogly odprowadzic cieplo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thing Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 Dokładnie o to chodzi co powiedział Analfabeta niedość że boki proca by oddawały ciepło do bloku to można by było go uszczelnić bez obaw że się to odbije na wydajnosci. Nie to nie była próba wkl;ejenia rysunku to jest rysunek 8) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 No rzeczywiście - rysunek techniczny :lol: Ja skumałem o co chodzi - nic tylko spróbować - gdybanie nic tu nie da, ale IMO wydaje mi się, że warto chociaz sam nie próbowałem. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...