Pavlik Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 Witam! Szlag mnie trafia. Dysk nie dawno kupiłem, a juz coś się dzieje niedobrego. Miałem jakiś czas temu z nim problem (o czym był juz poruszony temat) ale pozniej było wszystko OK. Teraz problem jest taki: przy każdym uruchamianiu/restarcie kompa włącza mi się checkdisk (ten 3 poziomowy), mimo, że pełny checkdisk (5 poziomów) nic nie wykrył.... Scanuje tylko dysk D (mam 3 partycje, wszystkie NTFS).... Co to kurna może być?? Czy JEDNOZNACZNIE jest to wada dysku, czy też jakiś program (lub cokolwiek) wymusza checkdisk?? Win XP Pro. Pomóżcie!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 Przenies dane z D na inny dysk i sformatuj D(pełny format). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 hmmmm, sprobuje... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 OK. Juz po kłopocie :) Czyli dysk OK, co mnie cieszy :) Zreszta wszystko na to wskazywalo, bo zaden program nic nie wykryl. A pomoglo skanowanie z trybu "uruchom" i po komendzie "chkdsk d:/f". No to pozdrawiam! Mam nadzieję, że nikt nie czuje urazy za tak szybko zakończony temat, ale wierzcie mi, byłem rozgoryczony wizją utraty wieeeelu cennych danych (mam w kieszeni tylko 4 GB dysk na backup). Pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 ja mam tylko partycje NTFS. na C bo przy resecie/zwisie system nie padnie, na E (35GB) bo zgrywam filmy z kamery (po kilka, kilkanaście GB w 1 pliku) a na D z 2 powodów : bo się wyróżniał i ten sam problem co u ciebie. pomogło raz usunięcie partycji ale po drugim razie darowalem sobie. teraz mogę 10 razy zresetować kompa i odpala się jakby nigdy nic, zero scandisków. acha, scandisk sam usuwa błędy nie pytając o zgodę i ucina pliki, załatwił już kilka filmów, mp3 i system. podziękowałem fatowi :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 AMD Rulezz, scandiska napewno nie zobaczysz, bo w win NT takiego programu nie ma. Jak już coś ma ci usuwać błędy to będzie to co najwyżej checkdisk. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 ale różnica scandisk checkdisk, każdy wie o co biega :D nawet gorzej niżcheckdisk bo scandisk mniej uszkadzał pliki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...