Kat_666 Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 Czy slyszeliscie o tym sklepie? SKLEP Taniocha! 8O Nie wczytywalem sie :D Moze cos zamowic :> Musze doszukac czy pisza gdzies o wysylaniu za granice, najwyzej wycieczka ro Rosji :lol: Ja tam chce cyfraka ;) Pozdrowienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 Kurna... Te bariery językowe :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 http://babelfish.altavista.com/ i nie ma zadnych barier :D Wiec popatrzylem i ceny wcale nie sa takie taniocha. Wszystko podane jest w Euro (badz w $) wiec niema sie czym zachwycac. Juz lepiej na e-bay'u wypatrzec i kupic bo wychodzi o wiele taniej :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 a jaka to waluta?? :) - i po ile to stoi:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 no jakoś nie działa poprawnie... chcialemm przetłumaczyc Ноутбуки i wyszło oPKhFVKhLY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kat_666 Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 Ło qrde ... Musialem nie kontaktowac ze swiatem jak to wyszukalem bo myslalem ze to ruble :D :lol: ;) No wybaczcie :P Swoja droga kiedys mialem wtyki i zalatwialem nowe Zenity z Ukrainy za jakies 300 zeta :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gloam Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 http://www12.guenstiger.de/gt/main.asp Tez dobry zagraniczny sklep, a i bariery jezykowe mniejsze. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 no jakoś nie działa poprawnie... chcialemm przetłumaczyc Ноутбуки i wyszło oPKhFVKhLYTy pa ruski gawarisz? -Niet? -Nu ładna :P Jak ja kocham ten job tzn. ten jezyk :D. Po co tu tłumaczyć jak wiadomo, że chodzi o notebooki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 no jakoś nie działa poprawnie... chcialemm przetłumaczyc Ноутбуки i wyszło oPKhFVKhLYTy pa ruski gawarisz? -Niet? -Nu ładna :P Jak ja kocham ten job tzn. ten jezyk :D. Po co tu tłumaczyć jak wiadomo, że chodzi o notebooki. Ja nie stety nie czaje go... umiem tylko dni tygodnia ale tylko powiedzieć... hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 no jakoś nie działa poprawnie... chcialemm przetłumaczyc Ноутбуки i wyszło oPKhFVKhLYTy pa ruski gawarisz? -Niet? -Nu ładna :P Jak ja kocham ten job tzn. ten jezyk :D. Po co tu tłumaczyć jak wiadomo, że chodzi o notebooki. Ja nie stety nie czaje go... umiem tylko dni tygodnia ale tylko powiedzieć... hehe A ja nawet tego nie umiem... :wink: To co zamawiamy co? :lol: Tylko kto do nich meila napisze? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 bialy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kat_666 Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 Bialy - padlo na ciebie :lol: Wielki znawco cudownego jezyka jakim jest rosyjski ;) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoCoTe Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 Jakby bylby potrzebny ktos kto zna ruski to mam w necie kolesia ktory dobrze sie nim posluguje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 Hehe, znawca :D, jakby tak mój nauczyciel to usłyszał to padłby ze śmiechu ;). Mimo, że każdy leje na ruski to ten język ma niezła przyszłość, jak to mi wpaja nauczycielka od ros i historii - "to co nie pójdzie na zachód kupi wschód" i to jest prawda tam rynek jest chłonny jak gombka :), tak więc chyba zaczne bardziej się od ros przykładać :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_micha_ Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 E tam takie stare komunistyczne gadanie. Po cholere komu rosyjski teraz??? Juz lepiej sie chinskiego zaczac uczyc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 5 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2003 E tam chińskiego prędzej japońskiego tam też rynek pracyjest niezły, mają z tego co się uczyłem na pp to najwyższy przyrost pkb, Usa się nie umywa. A wracając do rosyjskiego to nie najdtrudniejszy język (podobny do Polskiego) i warto się go uczyć dlatego, że znając Angielski i Rosyjski jesteś otwarty na Wschód i na Zachód, możesz robić interesy wszędzie. A dlaczego najwięcej milionerów jest w Rosji? (Jeżeli chodzi o Europe) Przypadek? Chyba nie. Zresztą wychodząc z takiego założeniania to chyba najlepiej byłoby nauczyć się Arabskiego i w Kuwejcie pracować :D. Czytałem w gazecie, że ludzie pracujący u takiego szejka co roku mogą poprosić o nowy samochód (luksusowy) i żyja w dostatku o jakim można sobie pomarzyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 5 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2003 taaa Biały ci milionerzy to nic nie maja o biznesie pojecia poprostu zwykłe przekretasy!!! Rosja to kraj bezprawia tym krajem rzadzi Mafia ,policja jest juz dawno pod wyplywem korupcji i nie boj sie tam ci nikt nie pomorze (w polsce zreszta tez). Robiac interesy w Rosji nastaw sie tez na placenie haraczy... a z tym nie wiem jak wyjdziesz!. Tak naprawde to co ci mówią i w co wierzysz to bzdury!. Ten kraj jest przegnity komunizmem ,mentalnosc ludzi to : "jakby tylko przekrecić".Pozatym jezeli bedzie ci sie dobrze żyło i tak długo nie pożyjesz... . Watpie zeby uczciwie w rosji ktos do czegos doszedł ale złych stron rosji ci przeciez nauczyciele nie powiedza czemu??? bo caly czas mysla ze jak powie cos w szkole zlego na stalina itp... to ją wyrzucą z pracy! Do niedawna w szkołach na historii nie wolno było mówić o tysiącach pomordowanych Generałów Polskich i Alianckich przez Rosjan podczas II wojny światowej! ,Stalin wstydził sie do tego przyznać gdy odkopano tysiące zwłok bardzo ważnych i wybitnych ludzi ludzi ,ludzie byli zastraszani i każdy sie bał! dlatego teraz Polacy nic nie powiedza zlego na Rosjan. A tak naprawde to naród przegnity syfem biedą i wałkami! celem stalina było odebranie Ludziom honoru i dumy! (nawet Hitler tak nie robił!) , Nimecy mordowali Rosjanie odbierali ludzkość! poczytajcie sobie coś o wywozach polaków na sybir i w głąb Rosji... Niestety w Polsce jest coś takiego jak lizanie tyłka wrogom... Każdy z nas ma kogoś w rodzinie kto został zamordowany przez niemców lub rosjanów! wybili miliony polaków! w bestialski sposób ale teraz to już nie oni Polscy politycy weszli by w dupe Niemcom żeby wejść do uni! a niemiecka potęga zbudowana jest na kasie z II wojny światowej za którą polali krew nasi przodkowie! to co niemcy teraz maja to wszytsko jest z pieniedzy ukradzonych podczas wojny (wiadomo czemu tępili żydów!). Biały co że bedziesz miał dużo hajsu jak stracisz honor... teraz każdy się kundli przed niemcami i rosjanami... Polska to chory kraj... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_micha_ Opublikowano 5 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2003 Ee tam przyrost PKB. Np takie Liechtenstein ma PKB per capita szoste na swiecie, a co znaczy na arenie miedzynarodowej? NIC! Nie chce wcale powiedziec, ze Japonia znaczy niewiele, wrecz odwrotnie, ale potencjal jest wlasnie w Chinach.. nawet nie chodzi o OGROMNY rynek zbytu, ale zobacz co sie dzieje. Wszystkie towary, poczynajac od ciuchow, rowerow, zabawek, itp. itd na naszych polkach, a najlepiej to widac na zachodzie i w stanach jest wlasnie "made in china".. takze jest do najwiekszy i to rosnacy w przerazajacym tempie rynek produkcyjny. Takze zobaczycie za pare lat po jakiemu beda mowic wasze dzieci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 5 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2003 E tam, to właśnie w japonii produkowane jest większość sprzętu elektronicznego, i to właśnie teraz tam są największe premiery proców graf itd. I to właśnie w japonii jest największy rynek produkcyjny, to właśnie w japonii wszyscy zachodni inwestorzy swe pieniądze "rozplanowywują", bo tam jestprzyszłość, a w chinach za chiny ;) nie chciałbym mieszkać, pewnie wiesz, że jest to nadal kraj komunistyczny, z popapranym prawem, podam ci przykład: "jeżeli policja znajdzie u jakiegoś mieszkańca w domu Biblie" to razem z całą swoją rodziną idzie do kołchozu (tzn. obozu pracy), charuje tam jak wół przez rok, a czasami i dłużej zależy to od przewinienia, oczywiście pracuje za darmo, małe dzieci po 5-6 lat i 12 godzin na dzień, a przy tym dostają tak małe dawki jedzenia aby tylko przeżyć, a jak im zabraknie siły do pracy to idą do karceru (fajnie siedzieć miesiąc w pomieszczeniu 1m na 1m, nie?), każdy o tym wie a nikt nic nie robi (ONZ czy też prawa człowieka). Dlatego jak moje dzieci mają mówić po chińsku to ja mówie NIE. Aha u mnie też są napisy Made in Japan :D. ------------------------------------------------------------------------------ Hmm Jelen: Dla mnie nie jest ważne jak się dorobili, napewno są też Ci, którzy wiodą spokojny żywot i mają "legalne" fortuny. Co do korupcji to nie do końca tak jest "sam przykład Chodorowskiego" powiedział za dużo i teraz tylko od łaskawego Putina zależy co z nim będzie, nie zdziwiłbym się jak się okaże że po pewnym czasie Chodorowski zginie w "niewyjaśnionych okolicznościach". I w to co wierze to nie bzdury ja mam troche inne poglądy niż Ty z całym szcunkiem oczywiście nie zamierzam narzucać swojego zdania. Co do komunizmu nie wiadomo jak tam jest do końca podobno komunizm odszedł już dawno z Rosji jednak nie wiem mam za małą wiedze jak jest teraz, niestety nie udało mi się przeczytać tak jak o chinach. I to nie prawda, że każdy myśli tylko jakby przekręcić" kombinuje się wszędzie, Co jest w Polsce? Co na Litwie? Na całym świecie jest jedna wielka kombinerka, jak jesteś lana klucha to nigdy w życiu nic nie osiągniesz. Rywingate, zmiana w ustawie o grach losowych, mówi Ci to coś? A to Polska właśnie :). Dlatego jeżeli w Rosji jest podobnie to przyzwyczaiłbym się :), u nas nie ma dnia żeby nie wykryto nowej afery. O złych stronach Rosji mówią, zawsze miałem dobrych nauczycieli od Historii i nie ukrywali prawdy - darmowe wycieczki na Syberie w jedną strone (dalej zwane jako Zsyłki), ale co zrobisz? Taka była Historia, okrutna i tyle, ale to nie znaczy, że nie moge pracować w Rosji, z czegoś żyć trzeba. I nie strace honoru jeżeli będę pracował u Rosjan, Niemców - robota to robota teraz z nią ciężko. I wole zarabiać u sąsiadów niż karmić tych idiotów zasiadających w rządzie, złodzieje i nic więcej, u nas to są dopiero przekręty, ja patriotą nie jestem, nie dla takiej Polski nie o taką walczyli moi i twoi dziadowie. Tym miłym akcentem kończe swój post :). Pozdrówka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 5 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2003 to jest wlasnie ta mentalnosc polaków jak tak bedzie to nigdy nie bedzie dobrze :/ jest jeszcze wiele normalnych krajów USA czy np GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 5 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2003 Co do Gb się zgodze, ale osobiście wole Kanade niż Usa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Opublikowano 5 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2003 http://www12.guenstiger.de/gt/main.asp Tez dobry zagraniczny sklep, a i bariery jezykowe mniejsze. :wink: hm...... tu bariery jeszcze większe :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gloam Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 http://www12.guenstiger.de/gt/main.asp Tez dobry zagraniczny sklep, a i bariery jezykowe mniejsze. :wink: hm...... tu bariery jeszcze większe :lol: Ale stosunkowo tanio jest. ECS l7s7a2 za jakies 97 PLN :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...