Mrozik Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 Chej chciał bym sobie zrobic taki pilocik którym mogę sciszać bądź zgłaśniać muze wychodzącą z mojego pc. chodzi mi o to żeby na tym pilocie było również wyjście na słuchawki. oczywiście jestem świadom że trzeba to kabelkiem jakby z pc połączyć. I tu pojawia się problem - elektronika - to moja ciemna strona księżyca. Nech mi ktoś pomoże i podpowie jak to zrobić. I jeszcze jeśli to możliwe niech mi powie czy do tego moge wykorzystać potencjometr i wejście na słuchaki z cd-ka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter_oa Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 moim zdaniem poco bawic sie w kable :D jezeli bardziej zaprzyjaznilbys sie z elektronika ;) to polecam http://www.elektroda.pl/dla_kompa/girder.html fajna zabawka swoja droga. a jezeli nie to mozesz dolutowac ten potencjometr na jakims kablu do tego w glosnikach albo ten z glosnikuw odlutowac i przylutowac na jakims kablu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostom Opublikowano 5 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2003 moim zdaniem poco bawic sie w kable :D jezeli bardziej zaprzyjaznilbys sie z elektronika ;) to polecam http://www.elektroda.pl/dla_kompa/girder.html fajna zabawka swoja droga. a jezeli nie to mozesz dolutowac ten potencjometr na jakims kablu do tego w glosnikach albo ten z glosnikuw odlutowac i przylutowac na jakims kablu :DDokładnie. Lepiej zrobić sobie samemu coś takiego pod RS-a (mam i wsio działa jak ta lala). Możesz za pomocą tego sterować głośnością, przewijać w przód, tył muzę, filmy, odpalać programiki i to wsio za pomocą zwykłego pilota od telewizora na przykład. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrozik Opublikowano 5 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2003 Mam irDa podłączone pod złącze irda na płycie jednak nie o to mi chodzi. Chce kółeczko z regulacją głośności i wejście na słuchawki umieścić w mojej myszce - patrz temat Mycha mod. tylko nie wiem jaki ukłafdzik zlutować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter_oa Opublikowano 5 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2003 tak jak powiedzialem :) wylutuj potenchjometr ze wzmacniacza z glosnikow a potem przylutuj go na jakims kablu i zamontuj w myszce :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...