Xior Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 przez przypadek wyszło mi że agp pracuje x1 sprawdzałem w biosie wszystko jest włączone program aida pokazuje mi natomiast że agp jest wyłączone i rozpoznaje kartę jako pci oraz uprzejmie mnie informuje że : Właściwości AGP Wersja AGP 2.00 Stan AGP Wyłączone Rozmiar pamięci fizycznej dostępnej dla AGP 64 MB Obsługiwane szybkości AGP 1x, 2x, 4x Bieżąca szybkość AGP 1x Fast-Write Obsługiwane, Wyłączone Side Band Addressing Obsługiwane, Wyłączone Problemy i Sugestie Problem AGP jest wyłączone. To może zmniejszyć wydajność. Problem Obecna szybkość AGP jest mniejsza od największej obsługiwanej. To może zmniejszyć wydajność. czy ktoś może wie o co tu biega Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 Sugeruję, żebyś opisał trochę sprzęt, OS i drivery. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wnuq Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 A zainstalowales sterowniki do plyty glownej? Ja mialem to samo tylko mnie plyta obsluguje AGPx8 i tez nie chcialo sie wlaczyc i we wlasciwosciach jak i w Aidzie pokazywalo ze AGP jest wylaczone. Pomoglo zainstalowanie najnowszych sterownikow do plyty glownej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 5 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2003 Kurde, mam to samo. Jetway 663AS PRO (KT133) GF2MX400 64bit (taktowania tak niskie, że to de facto MX100 czy 200) Athlon 800 SDR 128+256mb reszta w linku w podpisie. Jak widać, programy raportują, że AGP jest dostępne, ale wyłączone. Karta, tak jak u poprzednika, pracuje w trybie PCI. Przyspieszenie teksturowania AGP directX - niedostępne. Jeżeli zmieniam tryb AGP (na x2) albo aperture size, to programy to pokazują, ale AGP ciągle disabled. Wymuszenie trybu AGP w "GF tweak utility" nic nie daje, w Riva Tuner opcji gart'a włączyć mi się nie udało. OS - Win2000 service pack 4 Detonatory - próbowałem różnych wersji, zawsze to samo + nowsze dętki i wszystkie testowane omegi się wywalają. VIA 4in1 - testowałem kilka-kilkanaście wersji. Nie podawajcie proszę rad typu "strzel se formata", bo tyle to ja sobie sam umiem poradzić, a chwilowo mi się nie chce. Posiadaczy KT133 prosiłbym natomiast o informacje, czy pokazuje się u nich w menadżerze zadań windows "VIA CPU to AGP controller", bo u mnie go nie ma..., a nie pamiętam, czy powinien. Wiem, że na KT400 pod XP jest Acha, na szkrinach widzicie kartę pracującą w softquadro, ale to nie robi różnicy. I jako MX, i jako MXR pracuje w trybie PCI. Pozdrawiam. PS. Xior, edytowałem Ci tytuł tematu. Mam nadzieję, że się nie obrazisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Znaczy nikt nie miał takiego problemu? Ciekawe... ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 U mnie jest coś takiego jak "VIA CPU to AGP controler" -> Epox EP-8KTA3+PRO (tylko taką mam pod ręką na KT133A). Karta graficzna GF FX5200, windows2000, sterowniki VIA 4.51. Z tego co pamiętam nie instalowałem nic poza 4in1 i sterami od grafiki, AIDA pokazuje że AGP jest włączone. Na oko wszystko chodzi normalnie, wyniki 3dMark w normie, akceleracja sprzętowa działa, testy DirectX wszystkie przechodzą (DX 9). Nie mam pojęcia co u was jest nie tak, ale stawiam na błąd w instalacji sterowników - u mnie było wszystko instalowane od początku, na czystym dysku (testuję płytę po naprawie). --- AT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Butcher Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Mialem to samo wystarczy zainstalowac VIA_Hyperion 4IN1_V451v Dostepne na stronie http://downloads.viaarena.com/drivers/4in1...04IN1_V451v.zip Mi to pomogło bo mialem ten sam problem, w AIDA32 pisalo ze AGP mam wylączone, a teraz dziala :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 kiedys mi sie AGP wylaczylo przez zła wersje directxa 9.0. Sprobojcie zainstalowac 9.0b Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Butcher Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Ja mialem DirectX 9.0b i tez bylo AGP Wyłączone. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...