M79 Opublikowano 5 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2003 artykul na: http://www.xbitlabs.com/news/cpu/display/2...1203151532.html "The new NetBurst chips will be priced as follows: * Intel Pentium 4 Extreme Edition 3.40GHz - $999; * Intel Pentium 4 “Northwood” 3.40GHz - $417; * Intel Pentium 4 SSE3 “Prescott” 3.40GHz - $417; * Intel Pentium 4 SSE3 “Prescott” 3.20GHz - $278; * Intel Pentium 4 SSE3 “Prescott” 3.00GHz - $218; * Intel Pentium 4 SSE3 “Prescott” 2.80GHz - $178; * Intel Pentium 4 SSE3 “Prescott” 2.80A - $163;" Dwa chipy sa na pewno ciekawe mianowicie P4EE 3.4 (1000 zielonych wow ;) ), oraz dla posiadaczy "starszych" mobo Prescott 2.8A (533fsb, 1mb cachu :D , 90nm :D, ale bez HT :? ) dane jak zwykle nie potwierdzone, ale wysoce prawdopodobne 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boro Opublikowano 5 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2003 No fajnie fajnie, ale jak zwykle u intela odstrasza ta cena :evil: Zobaczymy w jakich cenach AMD zaprezentuje swoje nowe dzieci :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 5 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2003 no wlasnie tylko te ceny.... zapowiadaja se nowe rekordy o/c :-) szukam sponsora na 3,4ht + prometejka, plytke i mems juz sobie znajde :lol: Pozdrawiam 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 5 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2003 Co chcecie od cen. Bartony od 2800+ też drogie. A co z Celeronami??? Miały być z FSB533 i 256 L2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 5 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2003 do co celow to typuje ze na pewno pojawi sie cel (prescott) 2.8, a co do 3.06 to moze trzeba bedzie jeszcze poczekac. zreszta premiery celow rzadko odbywaja sie razem z premierami p4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 5 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2003 z takimi cenami to mnie moga w pupcie cmoknąć ! long live amd long live konkurencja :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buck Tuddrussel Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 z takimi cenami to mnie moga w pupcie cmoknąć ! long live amd long live konkurencja :) No co ty ceny są bardzo przystępne :D :D Trzeba zrobić sobie psikusa, sprzedać dom , samochód, wziąźć kredyt i już masz procka i płytę. :D :D Ale za to nie byle co bo przecież samego Intela :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memorando Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 z takimi cenami to mnie moga w pupcie cmoknąć ! long live amd long live konkurencja :) No co ty ceny są bardzo przystępne :D :D Trzeba zrobić sobie psikusa, sprzedać dom , samochód, wziąźć kredyt i już masz procka i płytę. :D :D Ale za to nie byle co bo przecież samego Intela :D :D zapomniałeś...sprzedać dom żsamochód wziąć kredyt i sprzedać musialbyś jeszcze żonę aby ciebie niezabiła:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 Przydałoby się porównanie PIV Prescott 2.8 FSB 533 , PIV Northwood 3.06 i Celeron Prescott 3.06 :| Ciekawe, jak długo bedą jeszcze ciagneli Pentiumy na tej magistrali - oby jak najdłużej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 Dlaczego sie czepiacie tych cen. Prescott 2.80GHz - 178$ * 4zł = 712zł Prescott 3.00GHz - 218$ * 4zł = 872zł Barton 2800+ bulk - 730zł Barton 2800+ BOX - 850zł Barton 3000+ BOX - 1200zł Jak wiadomo Intele w wersji BOX, zawsze z dobrym wentylatorem. I takie ceny są na początku, i po kilku tygodniach spadają. Nie żebym tu strasznie bronił Intela bo sam mam teraz AMD, i uważam że do Bartona 2500+ są nie do pobicia w cenach. No ale cenom nowych Prescottów nie wiem co można zarzucić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 Dlaczego sie czepiacie tych cen. Prescott 2.80GHz - 178$ * 4zł = 712zł Prescott 3.00GHz - 218$ * 4zł = 872zł Barton 2800+ bulk - 730zł Barton 2800+ BOX - 850zł Barton 3000+ BOX - 1200zł Jak wiadomo Intele w wersji BOX, zawsze z dobrym wentylatorem. I takie ceny są na początku, i po kilku tygodniach spadają. Nie żebym tu strasznie bronił Intela bo sam mam teraz AMD, i uważam że do Bartona 2500+ są nie do pobicia w cenach. No ale cenom nowych Prescottów nie wiem co można zarzucić. ale co ty porownujesz ceny nieistniejacych jeszcze prockow po 1000 sztuk bez watu i za granica do cen sklepowych procow na polkach zanim to wszystko wejdzie do sprzedazy to A64 bedzie po 1000pln w kazdym sklepie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buck Tuddrussel Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 No. Żona to by poszła na pozostałe podzespoły. W końcu potrzeba jeszcze obudowa, monitor, jakaś mysz, klawiatura... itp: Nie żebym traktował kobiety przedmiotowo. :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memorando Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 No. Żona to by poszła na pozostałe podzespoły. W końcu potrzeba jeszcze obudowa, monitor, jakaś mysz, klawiatura... itp: Nie żebym traktował kobiety przedmiotowo. :D :D za moją kobietę oddam życie kompa wszystko co mam aby była zdrowa więc niemyśl że ja traktuję przedmiotowo kobietę kiedy dla niej wszystko zrobię łącznie z oddaniem za nią życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buck Tuddrussel Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 A czy ona zrobiłaby to samo dla ciebie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 A czy ona zrobiłaby to samo dla ciebie?To jest pytanie! Przypomnial mi sie wlasnie cytat Pazury w "Chłopaki nie płacza" jak ktos ogladal to wie o co chodzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memorando Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 A czy ona zrobiłaby to samo dla ciebie?To jest pytanie! Przypomnial mi sie wlasnie cytat Pazury w "Chłopaki nie płacza" jak ktos ogladal to wie o co chodzi. nieobchodzi mnie to ważna jest ona i jej szczęście Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SR-71 Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 Gdyby ceny kształtowały się jak wyżej,to było by zbyt pięknie,ale znając polskie realia,to dwa najtanśze Prescotty 2.80 i 2.80A nie zejdą poniżej 1050 i 950 zł,przynajmniej przez kilka miesięcy. :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mik Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 czekamy na nowosci od amd... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memorando Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 czekamy na nowosci od amd... ja uważam tak 3 lata będzie intel jeszcze coś próbował robić...a w ciągu 3 lat nastąpi.....sytuacja podobna do tej z nvidią.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SR-71 Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 czekamy na nowosci od amd... ja uważam tak 3 lata będzie intel jeszcze coś próbował robić...a w ciągu 3 lat nastąpi.....sytuacja podobna do tej z nvidią.... Osobiście wątpie,zeby tak sie stało z intelem,ale czas pokaże. Na razie chciałbym zobaczyć w akcji te prescotty,bo 9 mikronowe 2.8GHz mogą stabilnie pójść na 4.0 GHz na boxowym coolerku i standardowym napięciu,a do tgo ten cache i HT. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buck Tuddrussel Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 nieobchodzi mnie to ważna jest ona i jej szczęście To super, ale nadal nie odpowiedziałeś na pytanie. Bo może się okazać, że pewmym momencie możesz zostać "bez ręki" jak to określił pan Cezary P. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...