cinucha1 Opublikowano 5 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2003 zapodalem na radka dwa wentyle 80x80 i przystepuje do mocnego OC. czym sprawdzic czy nie ma artefaktow? nie chce mi sie ciagle wpatrywac w 3dmarka. mam cos takiego jak Artifact Test. czy ktos juz tego uzywal? nadaje sie? z gory dzieki za riposty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdans1 Opublikowano 5 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2003 Właśnie jak zainstalujesz Omegi to masz tam też Artifact Test- niestety nie wiem jak to się sprawuje, ale u mnie po modowaniu karty wskazuje, ze nie ma artefaktów, wiec chyba wie co mówi ;) Pochwal się ile wykręcisz ze swojej karty, bo ja bym swoja troszke popchnął, bo narazie jest na standardowych ustawieniach :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinucha1 Opublikowano 5 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2003 jako ze podszedlem do tematu bardzo ostroznie narazie jest 360/333. w tescie lobby i nature sporadycznie migna jakby poziome paski, doslownie przez ulamek sekundy. czy to artefakty? w LFS np. nie ma najmniejszych problemow... wynik w 3dmarku01 to 15628. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdans1 Opublikowano 5 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2003 Ja musze wymienić zasilacz i też coś wycisnę więcej. Narazie mam skromne 12000 :(, ale mam płytę z 4x AGP, a widże że to spory spadek wydajności :( w porównaniu z 8x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 5 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2003 Ja musze wymienić zasilacz i też coś wycisnę więcej. Narazie mam skromne 12000 :(, ale mam płytę z 4x AGP, a widże że to spory spadek wydajności :( w porównaniu z 8xchyba żartujesz z tym AGP? przyrost na poziomie 1-2% a 12000 pkt to ja z palcem w pupie wyciagam wiec albo masz cos skopane z konfiguracja karty, albo masz timingi pamieci jakies popieprzone. Ja na slabo podkreconej karcie maks co wycisnalem to 13000pkt, ale chlodzenie juz wymiekalo - zrobie WC i bedzie git. Pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinucha1 Opublikowano 5 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2003 Panowie, a co z tymi paskami? stopowac OC czy jechac dalej? przypominam, ze gry smigaja bez "efektow specjalnych" :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdans1 Opublikowano 5 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2003 Wydaje mi się że większy przyrost mocy... Testowałem kartę na 1700XP i miałem 10619 podkręcania -AGP x8 Póżniej test na P4 1.8 i wynik 9992 -AGP x4 :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 5 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2003 Panowie, a co z tymi paskami? stopowac OC czy jechac dalej? przypominam, ze gry smigaja bez "efektow specjalnych" :wink:Zapuśc demo ATi najlepiej - ATI-9700-PipeDream-Demo-v1.1... Jest niesamowicie czułe na błędy w wyświetlaniu grafiki - wiem to z doświadczenia :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 5 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2003 Wydaje mi się że większy przyrost mocy... Testowałem kartę na 1700XP i miałem 10619 podkręcania -AGP x8 Póżniej test na P4 1.8 i wynik 9992 -AGP x4 :( To nie ma kompletnie nic do rezczy - timingi pamieci (wydajnosc pamieci), wydajnosc NB i takie tam zutuja na wydajnosc Sprawdz na platformie z agp x8 jak dziala na agpx 4 - mozna to ustawic w biosie bez problemu, jak nie w biosie to w jakims tweakarze. Wtedy porownuj wyniki. Pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinucha1 Opublikowano 5 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2003 Panowie, a co z tymi paskami? stopowac OC czy jechac dalej? przypominam, ze gry smigaja bez "efektow specjalnych" :wink:Zapuśc demo ATi najlepiej - ATI-9700-PipeDream-Demo-v1.1... Jest niesamowicie czułe na błędy w wyświetlaniu grafiki - wiem to z doświadczenia :-) sprawdzilem to demko i nie ma zadnych bledow (przynajmniej nie przuwazylem :wink: ), wiec jutro podkrece jeszcze o pare MHz :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdans1 Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 @Grzechu to czym sprawdzić wydajność całego kompa i ew. co w nim nawala? Pamięci mam takie jak w opisie :( -narazie nie podkręcane, na standardowych ustawieniach... no i nie wiem co zrobić, żeby trochę odmulić tego kompa ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 kto mi powie skad mozna sciagnac demo do kart ati ?? dawajcie linki, tylko bez www.ati.com Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 @Grzechu to czym sprawdzić wydajność całego kompa i ew. co w nim nawala? Pamięci mam takie jak w opisie :( -narazie nie podkręcane, na standardowych ustawieniach... no i nie wiem co zrobić, żeby trochę odmulić tego kompa ;)Ja ogólną wydajność kompa sprawdzam PCMarkiem2002 i 3DMarkiem2001SE a wydajność katy 3DMarkiem2003 i kiedyś Q3. Radze zobic reinstala windy zapodac odpowiednie paczki do plyty (nie pamietam co tam do intela daja), odpowiednie stery (wydajne, stabilne ogolnie dobre) i odpowiednie ustawienie tych sterów - wylaczenie AA i Anizo. Pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinucha1 Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 kto mi powie skad mozna sciagnac demo do kart ati ?? dawajcie linki, tylko bez www.ati.com np http://www2.ati.com/misc/demos/ATI-9700-Pi...m-Demo-v1.1.exe innych poszukaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdans1 Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 Właśnie te testy były robione po instalacji windowsa :( Sam system i tylko 3DMark :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 A jakies paczki dawales do plyty? tzn, stery do AGP, IDE i takich tam. Znajdz cos jak Via 4in1 tylko ze do plyt intela - poszukaj na forum w dziale sterowniki i biosy co tam ludzie proponuja. Skonfiguruj dobrze stery - powylanczaj AA i anizo - jesli sa wlaczone. Nie wiem co ci jeszcze doradzic :? Pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdans1 Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 powylanczaj AA i anizo - jesli sa wlaczoneA gdzie to wyłaczyć? Stery ściągam nowe, nowy bios itp :) Dzięki za rady Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 Anty Aliasing i Anizotropic filtering wylanczas w sterownikach karty. Nie mam ATI wiec nie powiem ci gdzie dokladnie - wejdz w ustawienia i poczytaj troche co tam w opcjach masz. Pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...