Adi 007 Opublikowano 5 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2003 Chciałbym kupić Kartę graficzną za ok 300 zł ale nie wiem jaką, Radeona? czy GeForce FX ? - Jaki model, mozliwości podkręcania. Nie wiem też jaką kartę dźwiękową do głośników 5.1 Myślę, że Audigy, ale który??? Głośniki też nie wiem jakiej firmy?? (chyba Creativa) Proszę o POMOC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 5 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2003 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=50522 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=46628 http://karty.dzwiekowe.ag.bocznica.org Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi 007 Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 Szukam kogoś kto mi poradzi w wyborze karty, a nie da linka do kart za 600zl jak szukam za 300 do 400zl. To samo dotyczy karty dźwiękowej i głośników 5.1 :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi 007 Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 Przymierzam się do kupienia Leadtek-Winfast GeForce FX 5200 128DDR TV-OUT za ok 380 zl, jest jakaś lepsza za podobną cenę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=512...3&highlight=400 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=345...4&highlight=400 Albo jestem cudotworca albo ty wcale nie szukales :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitbull82 Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 ja na Twoim miejscu rozejrzałbym się za geforcem 3ti200 lub radeonem 9100, co do dźwiękówki to nie wiem. U góry masz przyklejony topic o grafolach więc tam zadaj to pytanko :) pozdro ;] tu masz linka od geforca (lepszy jest on od fx5200) http://sklep.komputronik.pl/katalog.php?kat=200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yes Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 Jak gdziesz znajdziesz to kup R9100, a za ta cene qmpel qpil wczoraj R9200 128, u mnie w 3DMarku01 6650 pkt, a moj R9100 8150, nie wiem jak wypadlby ten j4c - athlon 1,56 GHz i ecs k7s5a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AJDAHO Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 jak moi przedmowcy ,albo gf3ti albo r9100 ,nie fatyguj sie nawet po fx 5200,bo jak kiedysz bedziesz chcial skorzystac z tv-out'u to bedziesz plakal glosno taka to cudo ma jakosc,skladalem kompa znajomym i uparli sie koniecznie na fx5200 ultimate prolinka ,to go maja ,obraz na tej grafie to takiej jakosci jak by ta karta byla do myszki w auchan gratis dodawana. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi 007 Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 Podobno wszystkie radeony mają problemy w niektórych grach. np Toca Race Driver. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 wez nowego Gainwarda gf3ti450 za 360pln jak masz kase to Audigi (150pln) ,jak nie masz to zwykla 6-kanalowa karta za 50pln tez bedzie dobra (ma EAX i inne <span style="color:red;">[ciach!]</span>lki) glosniki Creativa albo na sluch sobie dobierz z tanszych Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi 007 Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 Mam jeszcze jedno pytanie mam GeForce 2 MX 400 64DDR 128bit, jak mógł bym go podkręcić ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 Szukam kogoś kto mi poradzi w wyborze karty, a nie da linka do kart za 600zl jak szukam za 300 do 400zl. To samo dotyczy karty dźwiękowej i głośników 5.1 :twisted: to przeczytalbys ten temat do ktorego dalem link a nie rzucil okiem na 1 post to wiedzialbys ze sa tam w srdku linki do testow graf w przedziale cenowym jaki cie interesuje co do radeona i problemow z grami to bajka - u mnie zadnych problemow ... a na toce wyszedl juz jakis czas temu patch ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi 007 Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 Dzięki już się dowiedziałem co do Karty. Teraz będe próbował podkręcać mojego GeForce 2 MX 400 64DDR 128 bit. Zna ktoś dobry do tego PROGRAM ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CePeK Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 Ja GeForca podkęcałem Power Strip`em :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi 007 Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Podkręciłem go i narazie działa, ale dalej to będe musiał dokupić radaitory na pamięci i dobry wentyl. Jak można odblokować Dalsze Podkręcanie ( powyżej 250 )??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Podkręciłem go i narazie działa, ale dalej to będe musiał dokupić radaitory na pamięci i dobry wentyl. Jak można odblokować Dalsze Podkręcanie ( powyżej 250 ) moze zadzoalac ale nie musi: zainstalowac inny program,albo odblokowac seryjny NV do podkrecania ustawic jakas wyzsza czestotliwosc i wlaczyc PowerStripa napewno zadziala: edytowac bios od karty i ustawic wyzsze zegary wlaczyc PS i bedzie mozna wiecej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi 007 Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 To jest to ?? Mam w normalnych ustawieniach karty możliwość zmiany częstotliwości. Wyłączyłem Power Stripa i jest lepiej, ale jak odblokować wyższe taktowanie ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Souler Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 co chcesz czlowieku odblokowac? wszystko ma swoje granice! podkreciles i sie ciesz! a moze wiecej nie pojdzie! przeczytaj jakies faq! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swatkat Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Z kart to Gainward Gf 3ti200 moge polecic bo sam takiego mam i narzekac nie moge, zawsze to lepsze niz fx5200, w tej cenie jest tez radeon 9000pro Herka...a dzwiekowka to kupuj jakiego creative takiego na jakiego Cie stac..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi 007 Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 Chce układ podkręcić wyżej niż 250, bo na 250 wszystko cyka spoko. A w podstawomym sterowniku da się tylko do 250. Założe radiatory na pamięci i Wentyla na proca i chce bardziej kręcić. Podobno da się jakoś odblokować dalsze podkręcanie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 Chce układ podkręcić wyżej niż 250, bo na 250 wszystko cyka spoko. A w podstawomym sterowniku da się tylko do 250. Założe radiatory na pamięci i Wentyla na proca i chce bardziej kręcić. Podobno da się jakoś odblokować dalsze podkręcanie ? sposób jest prosty - musisz go chłodzić ciekłą woda, a najlepiej azotem (choć niektórzy overclockerzy preferują chłodzenie lotnym gazem atmosferycznym) na podkręcanie najlepiej nadaje się NOS - co prawda stosowany sporadycznie, w ekstremalnych podkręceniach w sprotach samochodowych, ale do GF 2 MX też się nada - następnie wgraj do karty bios od radeona 8500/9100 albo gf3ti - i karta dostanie kopa (jakieś 50% więcej wydajności). A tak wogóle to 1. poczytaj FAQ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...