Skocz do zawartości
Destiny

Rozdzielacz 3pin na 2x 3pin

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem kupić taki rozdzielacz 3 pin na 2x 3pin w Krakowie żeby pod jedno wejście na płycie podpiąć dwa wentyle. http://www.cooling.pl/images/2x3pin.gif

Poszedłem do PolPC a tm tweierdzą że czegoś takiego wogole nie ma LOL. W Apollo stwierdzili że nie mają i mieć nie będą bo i tak tego nikt nie kupuje.

Nie wiem gdzie to w końcu mogę kupic. Przecież z Allegro tego sprowadzać nie będe bo szkoda kasy.

Może ktoś to kupował i powie mi gdzie udalo mu się to dostać??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po prostu połącz równolegle. Trochę zabawy z taśmą izolacyjną i po sprawie. Tylko nie zdziw się jak Ci pokaże jakąś kosmiczną prędkość wiatraków bo układ zliczający dwa razy więcej impulsów dostanie, no chyba że będą się kręcić z idealnie tą samą prędkością, co jest właściwie niemożliwe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja sie podloncze jesli mozna , czy do jednego gniazda na mobo mozna podlonczyc 2 wentyle ,czy zalman fan mate pociagnie 2 wentyle czy sie nie przegrzeje ?

FanMate to raczej nie predzej upalisz gniazdko na plycie jak dasz zbyt mocne wentylatory - standard na plycie dla 1 gniazdka to max 0.5A (sumujesz A z obu wentylatorow) - sprawdz w instrukcji ile na Twoim MoBo jest dla jednego gniazdka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja sie podloncze jesli mozna , czy do jednego gniazda na mobo mozna podlonczyc 2 wentyle ,czy zalman fan mate pociagnie 2 wentyle czy sie nie przegrzeje ?

FanMate to raczej nie predzej upalisz gniazdko na plycie jak dasz zbyt mocne wentylatory - standard na plycie dla 1 gniazdka to max 0.5A (sumujesz A z obu wentylatorow) - sprawdz w instrukcji ile na Twoim MoBo jest dla jednego gniazdka

dzieki wielkie za podpowiedz ,lookne na obciarzalnosc gniazdka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...