mongothealien Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 zmieniali mi ostatnio w domq wodomierze. zostwiłem sobie jeden z 3/4 cala, kupiłem prześciówki i popełniłem coś takiego (sorry za słabe foty - webcam): koszt operacji ~ 20 zeta za złączki czas pracy - pół godziny zalety - widzę, że pompa działa... wady - brak, mam pompę 1500l/h, więc spadki będą niezauważalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 hehehe Wedlug jakiej taryfy rozliczasz sie za wode w ukladzie? :D Niezle!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 hehe fajny patent :D jakby taki wodomierz byl mniejszy i poręczniejszy to bym sam sobie wsadzil do WC :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radoha Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 ...wady - brak, mam pompę 1500l/h, więc spadki będą niezauważalne.Sprawdzales moze jak wplywa ten wodomierz na wydajnosc ukladu? Bo to ze pompka ma znamionowe 1500l/h wcale nie oznacza ze ten wodomierz nie bedzie robil duzych oporow. Poza tym fajny pomysl :) o ile nie wplynie znaczaco na wydajnosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 procek wstawał wcześniej z 1460 na 2500MHz przy temperaturze około 38 stopni. teraż temperaturka wzrosła mi o około 1 stopnia lecz proc (AXDA1700DLT3C JIUHB0320MPMW) wstaje przy tej częstotliwości i działa spoko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 fanie wygląda coś takiego dac na guze odubowy i bardzo fajnie wyjdzie tylko trzeba troszeczke go poprawić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 a czy czasem taki wodomierz nie bedzie powodowal efektu ogniwa z miedzianym bloczkiem :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 wodomierz jest mosięźny ale i tak mam copala ( chłodnica alu ). nie chciałem go dawać na góre, ponieważ: 1. obudowa jest z plastiku i porysowałbym ją strasznie szybko 2. całą "górę" jajmuje mi aztech od neo+ 3. mam olbrzymie okno ( 50 x 30 cm ) w boku obudowy i mocując wodomierz w ten sposób dość fajnie wypełniłem przestrzeń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 nie ma moze mniejszych wodomiezy na rynku ?? bo sam bym chętnie cos takiego zamontował Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 byłem w kilku hydraulicznych i szerze ci powiem, ze mniejszych nie widziałem ( srednica tarczy mojego : 7 cm, długośc z przelotkami: 19 cm -spory ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 byłem w kilku hydraulicznych i szerze ci powiem, ze mniejszych nie widziałem ( srednica tarczy mojego : 7 cm, długośc z przelotkami: 19 cm -spory )no to w takim razie musze poszukac czegos mniejszego u siebie , oby mi sie udalo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@KER Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 Super to wygląda ;) Dobra robota Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 Widziałem podobnego typu termometry - w zasadzie sama tarcza średnicy kilku cm, zakładana przelotowo na rurę. Skala od 0 do 100 stopni. Zdjęć aj dont hew, termometrów takoż. Handlu nie będzie, tylko smaka narobiłem. Sory :> Ale można w tych samych hydraulicznych spytać o takie bezeceństwa, a nuż a widelec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf_ Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 :D świetny pomysł z tym wodomierzem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 spytalem ojca ile kosztuja miernik przeplywu takie ze przeplyw wyswietlaja w m3h (niestety do oleju) odpowiedz mnie zabila 20k zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...