Przemopek Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 Witam! Mam pytanko posiadam karte Audigy i mam pewien problem. Bo w mp3 głośnik cetralny powinien nie grać a u mnie gra :(. Nie używam żadnych dodatkowych sterowników aby go uruchomić. Nie mam także włączonej rzadnej opcji ktrorwa by go aktywywala. Posiadam najnowsze sterowniki Creativa z obsługą EAX 4.0. Moje głośniki to MegaWorks 550 THX. Czy kotś wie co jest grane? Może to przez te EAX 4.0? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cynkiel Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 Ja mam SB Live 5.1 też z najnowszymi strownikami, głośniki Inspire 5300 i mi centralny głośnik działa tylko w teście (fronf left, center, front right, itd) W filmach, mp3 czy czymkolwiek innym nie chce działać, a jak np. gralem w Max Payne 2 gdzie są efekty EAX to jak przełączyłem w ustawieniach na 4.1 to tylko wtedy było słychać wszystkie odgłosy z gry, zaś jak miałem włączone 5.1 to nie słyszałem strzelania, otwierania drzwi, chodzenia itp efektów :evil: . Więc korzystając z tego tematu pytam się dlaczego :?: Panie, Panowie pomóżcie jak wiecie jak ten problem rozwiązać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 Sterowniki KX (te ruskie) i robią świetny surround z 2 kanałów (np MP3). www.kxproject.com WADA - brak EAX i bajerów Creativa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemopek Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 Tak wiec widze ze nikt nie ma glosnikow 5.1 bo tylko dwie osoby odpowiedzialy na problem ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cynkiel Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Albo nikt nie ma głośników albo wszystkim wszystko działa i nie chce im się pisać. P.S Ja się mocniej rozpisałem :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swistak1984 Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 glosnik centralny uruchamia sie wylacznie w trybie cmss tzn creative mixer surround sound czy cos takiego ale po urzuchomieniiu tej opcji w tylnych glosnikach miesza kanaly uruchama sie samoczynnie przy ogladaniu filmow dvd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinokio Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Tyle razy to już było..... Głośnik centralny działa tylko podczas odtwarzania filmów DVD lub DivX, jeśli jest tam dźwięk w AC3. Jeśli dekodujesz zewnętrznym dekoderem w opcjach programowego odtwarzacza DVD musisz wybrać SPDIF i tak samo w kodeku dźwięku, który uruchamia się podczas odtwarzania DivX czy Xvid ( http://ac3filter.sourceforge.net/ ). Jednocześnie musisz gdzieś w sterownikach od SB wyłączyć dekodowanie AC3. W SB Audigy1 zrobisz to uruchamiając Creative Surround Miner / Speakers / Settings / wyłączasz – AC3 Decode. Oczywiście wtedy masz podłączony wzmacniacz z dekoderem zewnętrznym z karta muzyczną przez SPDIF. Jeśli nie masz zewnętrznego dekodera AC3 to tylko musisz w odtwarzaczu programowym DVD (np. WinDVD lub PowerDVD) wybrać odpowiednią liczbę głośników (taką samą jak masz ustawioną w Creative Surround Miner / Speakers). Dla filmów w DivX czy Xvid czy jakiś innych z dźwiękiem AC3 w kodeku AC3filter wybierasz http://ac3filter.sourceforge.net odpowiednia liczbę głośników. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...