yuri Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 Boshe jakie ceny :( Stary nie mieszkamy w Ameryce :cry: Pozdro Dexter no ceny kosmiczne ale zasiłkę muszę zmienić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iBi Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 Ponieważ jest to moja pierwsza wypowiedź na forum, więc postanowiłem się kulturalnie przywitać. WITAM WSZYSTKICH !!! :D A teraz do rzeczy. Widze, że bardzo Wam sie spodobał ten kontroler systemu chłodzenia komputera. Mam takie pytanie, co powiecie na to: http://www.burnoutpc.com/index.php?page=re...ws&review_id=72 (to sie nazywa "full wypas" :) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 Ponieważ jest to moja pierwsza wypowiedź na forum, więc postanowiłem się kulturalnie przywitać. WITAM WSZYSTKICH !!! :D A teraz do rzeczy. Widze, że bardzo Wam sie spodobał ten kontroler systemu chłodzenia komputera. Mam takie pytanie, co powiecie na to: http://www.burnoutpc.com/index.php?page=re...ws&review_id=72 (to sie nazywa "full wypas" :) ) no nie no 8O aż zasłabłem. kur...a to jest zaje....ste. tylko cena pewnie powala :? PS. SieMa iBi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 no normalnie 8O http://www.vlsys.co.kr/kr/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 sherlock jak mogles zdradzic tajemnice tego adresu www.pc-tuning... ;), a ceny nie sa wcale takie duze, bez przesady, a tak w temacie zparaszam niedlugo na Moded Kompz na recenzje zimnej katody z tego wlasnie sklepu, bedzie bardzo jasno na pewno :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 sherlock jak mogles zdradzic tajemnice tego adresu www.pc-tuning... ;), a ceny nie sa wcale takie duze, bez przesady, a tak w temacie zparaszam niedlugo na Moded Kompz na recenzje zimnej katody z tego wlasnie sklepu, bedzie bardzo jasno na pewno :) a masz u siebie Ethermax-y :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 sherlock jak mogles zdradzic tajemnice tego adresu www.pc-tuning... ;), a ceny nie sa wcale takie duze, bez przesady, a tak w temacie zparaszam niedlugo na Moded Kompz na recenzje zimnej katody z tego wlasnie sklepu, bedzie bardzo jasno na pewno :) a masz u siebie Ethermax-y :?: hmm jak to u siebie?, to nie moj sklep :), a enermaxa to bym chcial miec ale na razie nie potrzebuje bo mam 2 psu, o co ci dokladnie chodzi Yuri? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 sherlock jak mogles zdradzic tajemnice tego adresu www.pc-tuning... ;), a ceny nie sa wcale takie duze, bez przesady, a tak w temacie zparaszam niedlugo na Moded Kompz na recenzje zimnej katody z tego wlasnie sklepu, bedzie bardzo jasno na pewno :) a masz u siebie Ethermax-y :?: hmm jak to u siebie?, to nie moj sklep :), a enermaxa to bym chcial miec ale na razie nie potrzebuje bo mam 2 psu, o co ci dokladnie chodzi Yuri? sorry. trochę za szybko chciałem :oops: chodzi mi o jakąś reckę zasilacza tej firmy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 W zasadzie tylko kolor tego wyswietlacza fajny. No coz jezeli bym sie wkoncu zdecydowal na zrobienie takiego czegos to bedzie to zewnetrzny modul niezalezny od kompa wiec monitorowanie obciazenia CPU odpada. To co mi przyszlo do glowy do tej pory to pomiar temp z osmiu czujnikow, regulacja obrotami 3-ch wentyli i mocy 1 peltiera (z funkcja utrzymywania temperatury otoczenia lub np otoczenia-5C) Moze udaloby sie dorzucic jakas nie za dluga historie zeby np stwierdzic co bylo przyczyna zwisu.Pomiar napiec raczej odpada bo byscie musieli wpiac sie w kable zasilajace czego pewnie nie kazdy potrafi z braku lutownicy. Moze jakies inne macie sugestie co moznaby dorzucic do takiego modulu ?? Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 W zasadzie tylko kolor tego wyswietlacza fajny. No coz jezeli bym sie wkoncu zdecydowal na zrobienie takiego czegos to bedzie to zewnetrzny modul niezalezny od kompa wiec monitorowanie obciazenia CPU odpada. To co mi przyszlo do glowy do tej pory to pomiar temp z osmiu czujnikow, regulacja obrotami 3-ch wentyli i mocy 1 peltiera (z funkcja utrzymywania temperatury otoczenia lub np otoczenia-5C) Moze udaloby sie dorzucic jakas nie za dluga historie zeby np stwierdzic co bylo przyczyna zwisu.Pomiar napiec raczej odpada bo byscie musieli wpiac sie w kable zasilajace czego pewnie nie kazdy potrafi z braku lutownicy. Moze jakies inne macie sugestie co moznaby dorzucic do takiego modulu ?? Pozdro Dexter mnie by urządzało coś takiego nawet bez obsługi ogniw p... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 To wcale bys nie musial podlaczac :lol: Tylko jak tak sobie teraz wszystko podliczam to cienko. Sprzedawcy detaliczni wyswietlaczy i mikrokontrolerow do tego to sobie zycza. 35 zeta wyswietlacz 35 zeta procesor :( Do tego zrobic plytke pewnie z 15 zeta. No i jeszcze troche innych czesci. Za stowe to po kosztach czesci :( Ale bajer niezly bylby :twisted: Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 Hmm teraz mi wpadl pomysl niezly. Z powodzeniem mozna podlaczyc to cudo do kompa korzystaja z Hyperterminala :twisted: Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 taaaaaaaaaaa............ceny to maja niezle :))sprzet moze byc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sherlock Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 http://www.pc-tuning.pl/ 8O :D Pozdro for ALL ja pier...... ale zaje...... stronka. Sherlock niech cię ucałuje :wink: przymierzam się do kupna zasiłki Enermax-a. i jest ten Digital Doc ale to + zasiłka to za dużo kaski więc pasuje. ktoś może chce qupić HuntKey 300W. ma może ze 3 miechy. hehehe :) Ty mnie lepiej nie całuj :lol: wolę swoją dziewczynę :D A co do Twoich zakupów to lepiej kup po kolei: najpierw Enermaxa a potem zbierz kasę na DigitalDoca... mimo że trochę czasu Ci to zajmie, to gwarantuję że będziesz 100 razy bardziej zadowolony :!::D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sherlock Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 ehhh... źle Cię zrozumiałem :) myślałem że chcesz kupić HuntKey i DigitalDoca ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 ehhh... źle Cię zrozumiałem :) myślałem że chcesz kupić HuntKey i DigitalDoca ;) he he. HuntKey-a to się pewnie pozbędę a myślę o Ethermax-ie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 24 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2002 A te Ethermaxy ciesza sie dobra opinia ?? Mam teraz Chiefteca 250W i musze stwierdzic ze jest to solidny zasilacz. Wszystkie napiecia w normie i nie skacza. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 A te Ethermaxy ciesza sie dobra opinia ?? z tego co słyszałem to jedne z lepszych zasilaczy zresztą często zachodnie serwisy mają je do testowania sprzętu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 No to moze sobie kiedys takiego kupie. Co do stacji kontrolno-monitorujacej mam juz prowizoryczna plytke i czesci. Biore sie za pisanie programu, rezultaty moze juz nie dlugo :twisted: Jest tez mozliwosc zrobienia kolorowych wyswietlaczy, ale cena moze powalic. Niebieski jest wedlug mnie the best. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monti Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 na allegro co takiego jest http://allegro.pl/showitem.php?item=6545657 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 na allegro co takiego jesthttp://allegro.pl/showitem.php?item=6545657 to tak ale za proste. chodzi o coś bardziej zaawansowanego a to co piszesz jest też na 4max Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monti Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 :)) nieczytalem o czym piszecie tylko obrazek looknolem i na allegrro podobny zobaczylem wiec dalem linka :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 25 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2002 Na razie mi wychodzi tak ze sie da zaaplikowac pomiar z osmiu czujnikow temp, mierzyc RPM z 4 wentyli, sterowac obrotami 8 wentyli w zaleznosci od temp lub wedlug wlasnego uznania, sterowanie peltierem aby zapobiec skraplaniu sie pary wodnej. Mozliwe przypisanie wlasnych nazw poszczegolnym czujnikom i wentylatorom.Kolorowe wyswietlacze sa mozliwe do uzyskania ale to znacznie podrozyloby te zabawke do okolo 200 zl. Standardowa wersja z 3 czujnikami wychodzi mi niestety w granicach 140-150 zeta :( Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 Na razie mi wychodzi tak ze sie da zaaplikowac pomiar z osmiu czujnikow temp, mierzyc RPM z 4 wentyli, sterowac obrotami 8 wentyli w zaleznosci od temp lub wedlug wlasnego uznania, sterowanie peltierem aby zapobiec skraplaniu sie pary wodnej. Mozliwe przypisanie wlasnych nazw poszczegolnym czujnikom i wentylatorom.Kolorowe wyswietlacze sa mozliwe do uzyskania ale to znacznie podrozyloby te zabawke do okolo 200 zl. Standardowa wersja z 3 czujnikami wychodzi mi niestety w granicach 140-150 zeta :( Pozdro Dexter 3 czujniki temperatury i co jeszcze :?: bo 150 zeta da się przeboleć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...