Skocz do zawartości
Reksio

Nauka elektroniki .

Rekomendowane odpowiedzi

W elektronice jestem całkowicie zielony i chciałbym ten fakt zmienić raz na zawsze. Dlatego chciałem zapytać się Was o jakieś dobre stronki o elektronice. Jakaś stronka gdzie będą opisane krok po kroku wszystkie elementy elektroniczne. Za wszelkie adresy bardzo dziękuję.

A może ktoś z elektroników-forumowiczów chciał by mnie nauczyć czegoś?? Bardzo chętnie bym z kimś na ten temat porozmawiał. Ale zaznaczam że jestem zielony (i nie jestem kosmitą :D ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DLa początkujących polecam czasopismo Elektronika dla wszystkich. Jast tam bardzo fajny dział ośla łaczka w sam raz dla początkujących w tej dziedzinie. Polecam.

Chyba można też nabyć numery archiwalne bo nauke najlepiej rozpocząć od pierwszego numeru łaczki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylk nie kupuj sobie zadnych akademickich ksiazek o zwodniczych tytulach "podstawy elektroniki" - wlasnie sie dostalem na elektronike i nie kumam z nich nic poza wstepem :)

Czytanie skryptów akademickich może być traumatycznym przeżyciem 8) Bez znajomości podstawowych wzorów i zależności naprawdę trudno jest coś zaprojektować i przesymulować np. w spice.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylk nie kupuj sobie zadnych akademickich ksiazek o zwodniczych tytulach "podstawy elektroniki" - wlasnie sie dostalem na elektronike i nie kumam z nich nic poza wstepem :)

:)

nie przejmuj się to się zmieni :) ciesz cię zę nie widziałeś skryptu do teorii sterowania / całki, rózniczki, przestrzeń stanow i tym podobne ciekawostki :)/ bo już całkiem byś sie załamał :)

a jak elektra ... metoda oczkowa rulez :)

a fakt faktem ze lepiej poszukać czegoś dla praktyków

a elektroda podobno ma wrócić na początku sierpnia

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jeszcze dobrze, jak zobaczysz Teorie sygnałów, lub coś podobnego to się załamiesz ( w pełni rozumie czyn studenta z Gdańska ) (Student 3 roku)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi