TOMAHAWK_ Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 No ja narazie filtra nie mam i niewiem czy wogóle się go dorobie...Tutaj masz jak zrobić filtr http://www.overclockers.com/tips1092/ autor troche przesadził Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba_8 Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 A tunel można mieć przecież za darmo. Mój składa się z odpowiednio poprzycinanej butelki po MD 0,6l, pasuje idealnie, sprawdza się znakomicie (wyciągający radiator proca-tunel-wentylator-koniec) i obniżył mi temperature o ponad 3*C. Jeszcze muszę wykombinować wlotowy, ale to za kilka tygodni, jeśli znajdę czas i chęci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 A tunel można mieć przecież za darmo. Mój składa się z odpowiednio poprzycinanej butelki po MD 0,6l, pasuje idealnie, sprawdza się znakomicie (wyciągający radiator proca-tunel-wentylator-koniec) i obniżył mi temperature o ponad 3*C. Jeszcze muszę wykombinować wlotowy, ale to za kilka tygodni, jeśli znajdę czas i chęci. Eh no ja też praktycznie mam za darmo, nie licze kosztów za blok techniczny i superglue :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba_8 Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 Niestety, obrazki nie działąją. Już drugi dzionek, więc nie wiem, co o tym sądzić. Najbardziej podoba mi się idea tunelu z tych łądnych rurek elastycznych, co to w hipermarketach budowlanych jako przewody kominowe sprzedają. Takeie ślicznie błyszczące. Jakbym miał okno, to bym coś w tym guście zmontował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 Czy użytkownik ClareS mógłby zamieścić działające obrazki, ogólnie idea tunelu jest prosta, ale ja wolę widzieć tunel niż wiedzieć coś o nim z opowiadań. Sam się przymieżam do takiego tunelu i chciałem podpatrzyć "konkuręcję" jak to u niej wyszło :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIULIK Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 "Przykro nam, strona o podanym adresie nie istnieje." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 No tutaj macie działające fory, narazie 4 puźniej dorzuce jescze kilka : http://republika.pl/clares_oc/TP1.JPG http://republika.pl/clares_oc/TP2.JPG http://republika.pl/clares_oc/TP3.JPG http://republika.pl/clares_oc/TP4.JPG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATLON Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 nic nie widac na tych zdjeciach. mozesz dac jakies lepsze>? jestem ostro zainteresowany tematem ,zastanawiam sie na razie z czego zrobic taki komin mysle o jakies fajnej rurze elastycznej i przezroczystej moze jakies wsadze podswietlenie do niej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 nic nie widac na tych zdjeciach. mozesz dac jakies lepsze>? jestem ostro zainteresowany tematem ,zastanawiam sie na razie z czego zrobic taki komin mysle o jakies fajnej rurze elastycznej i przezroczystej moze jakies wsadze podswietlenie do niej No to pytaj co chcesz wiedzieć to ci powiem. No i jeszcze powiedz czego zdjęcia mam zrobić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lklukas Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 ja polecam opakowania po roletach może są nie duże ale są przeźroczyste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 ja polecam opakowania po roletach może są nie duże ale są przeźroczyste Fajnie może wyglądać, też podświetlenie tunelu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jupiter Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 Teraz pora na mnie. ;) Pobawcie się trochę dłużej. Zmierzcie wszystkie wymiary (odl. wentyla procesora od scianki obudowy, od tylnej kratki itp itd) poczym rozrysujcie sobie szkic o jak najbardziej zokrąglonych kolankach. Ja zrobiłem coś takiego z tektury z mocowaniem do tyłu obudowy (tam gdzie jest miejsce na wetyl) poza obudową na wzór wcześniejszego wylot, obie części skręciłem aby uszczelnić. Pamiętajcie aby wlot rury/tunelu był umieszczony zdala od kompa (ciepłego powietrza z zasilacza), czyli np. gdzieś pod oknem/parapetem a może pod sufitem u sąsiada :wink: . Rezultat 10°C mniej bez dodatkowego wentylatora. Co ważne nie zmniejszajcie średnicy w stosunku do wentyla na CPU! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...