boro Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 Helo wszystkim, mam pewien problem. Moja dziewczyna posiada dość archaiczną maszynę, a mianowicie: PEntium 200MHz MMX + 32MBRAM (SDRAM) i zintegrowaną grafę (S3Trio 64 coś tam ?? ). Ostatnio coś mówiła abym jej zrobił tak aby mogła oglądać Filmy, i tu jest problem, bo Do DiVix'ów to się jej komp nienadaje, ale może tak DVD by pogonił. I tak sobie myśle że bym mógł jej kupić Jakąś tanią Grafe na PCI która by dekodowała DVD, i może proca by wymienił, ale czy AMD K6-II jakieś 300/350 MHz wejdzie na płyte Socket 7 (chyba wymaga Super Socket 7) I więc forumowicze polecicie mi kająś tanią grafe co potrafił by dekodować DVD (może tak jakąś MATROXA), i czy ten AMD'k wejdzie na jej płyte. :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 Faktycznie P 200 bez przętowego dekokodera sam DVD raczej nie pociągnie. Była taka karta jak S3 Savage 4, miała ona taką funkcję: sprzętowe wsparcie obsługi filmów DVD (kompensacja ruchu oraz korekcja przeźroczystości obiektów). Ale nie wiem jak by to w praktyce działało. Były wersje tej karty na AGP i PCI. Co do socket 7 to K6/K6-2 może na niej działać (ale nie musi, zależy to od mobo - czy obsługuje odpowiednie napięcia), ale na FSB 66 (super s7 dziłał na 100). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidzia Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 Kup cos takiego mam na zbyciu ale bez kabli (raczej nie do dostania czyli bez uzyteczne ) ale jest na allegro w miare tanie : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=18614718 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boro Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 Cytat Faktycznie P 200 bez przętowego dekokodera sam DVD raczej nie pociągnie. Była taka karta jak S3 Savage 4, miała ona taką funkcję: sprzętowe wsparcie obsługi filmów DVD (kompensacja ruchu oraz korekcja przeźroczystości obiektów). Ale nie wiem jak by to w praktyce działało. Były wersje tej karty na AGP i PCI. Co do socket 7 to K6/K6-2 może na niej działać (ale nie musi, zależy to od mobo - czy obsługuje odpowiednie napięcia), ale na FSB 66 (super s7 dziłał na 100). Co wyczytałem w NECIE to można puścić procez FSB 100 na 66 bez żadnych problemów, tylko mnożnik nalerzy zmienić. Tylko te napięcie to wielka niewiadoma :? DZIDZIA raczej takie rozwiązanie mie nie interesuje, wole już kupić jakąć grafe, aby dziewczucha mogła sobie pograć w jakieś tam gry które lubi (czyt SAPER,PASJANS,Q3A, COunter-strike, Worms...). Tak się zastanawiam czy taki VooDoo 2 pociągnie DVD, nieznam specyfikacji tej karty, ale jeśli ma przynajmiej coś w stylu kompresji ruchu to już połowa biedy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 Cytat ...Co wyczytałem w NECIE to można puścić procez FSB 100 na 66 bez żadnych problemów, tylko mnożnik nalerzy zmienić...Jasne, to jest oczywiste, chciałem tylko pokazać różnicę między tymi standardami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 K6-2 400 (taki miałem) wymaga napięcia 2,2V. 450 wymagał 2,4V. Niższe chyba też chodziły na 2,2V. Więc sprawdź, czy płyta da ci podobne napięcia, raczej więcej niż 2,4V nie dawaj. Na szynie 66 będzie śmigać bez problemów, tylko trzeba wysoki mnożnik ustawic - więc sprawdź co płyta potrafi, żeby się nie okazało że maksa dasz 4x66 :!: Ja bym ze 64MB ramu dołożył i wtedy nawet divx (w oknie) powinien płynnie iść. Włączasz sobie w VPlayerze "pełny ekran ze zmianą rozdzielczości" i odlądasz film na niemal pełnym ekranie w rozdzielczości np. 640X480 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...