szymlorek Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 Mam pytanko do znających się na rzeczy, a mianowicie czy podkręcając za mocno proca narażam się na zniszczenie proca czy także w ekstremalnych przypadkach na uszkodzenie płyty? Pytam ponieważ chyba nigdzie nie było o tym mowy a zastanawia mnie to bo proce moge olać, ale płyty szkoda bo nowo kupiona :? Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 krec ,nie stekaj plycie nic nie zrobisz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 krec ,nie stekaj plycie nic nie zrobisz ] najwyzej zintegrujesz z nia proca :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 w komputerach nic na 100% nie wiadomo ale płycie nie powinno sie nic stac do puki procek nie ma 60c to krec i nie patrz na nic no jeszcze w sumie na napiecia warto spojżec bo to raczej zasilacze mją odpały i walą mobo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymlorek Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Dzięki za odpowiedzi narazie jestem na (1ghz/52'C) z 900 wyżej troszke się dygam bo nie mam $$$ na nowy porządny proc, chociaż jak coś mu się stanie to zrobie z niego breloczyk. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 52C na 1000MHz stary kup se cooler za 30pln to wykrecisz jeszcze - teraz juz temp wysoka ,chociaz nie straszna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymlorek Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 52C na 1000MHz stary kup se cooler za 30pln to wykrecisz jeszcze - teraz juz temp wysoka ,chociaz nie straszna Zapomniałem dodać że te 52'C mam przy 4300rpm wiec mam jeszcze troche zapasu (cooler master X-dream max 4900rpm) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Mam pytanko do znających się na rzeczy, a mianowicie czy podkręcając za mocno proca narażam się na zniszczenie proca czy także w ekstremalnych przypadkach na uszkodzenie płyty? Pytam ponieważ chyba nigdzie nie było o tym mowy a zastanawia mnie to bo proce moge olać, ale płyty szkoda bo nowo kupiona :? Pozdr. ja durnia 900 krecilem na 1160 chyba - ponad 1.2GHz tez chodzil, na wyzszym napieciu >2V poszedlby na jakies 1.3GHz na dobrym WC mysle ze dolecisz z nim spokojnie na 1050 a moze wiecej hehe proc dalej zyje lezy sobie na polce i czeka na nabywce :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymlorek Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Mam pytanko do znających się na rzeczy, a mianowicie czy podkręcając za mocno proca narażam się na zniszczenie proca czy także w ekstremalnych przypadkach na uszkodzenie płyty? Pytam ponieważ chyba nigdzie nie było o tym mowy a zastanawia mnie to bo proce moge olać, ale płyty szkoda bo nowo kupiona :? Pozdr. ja durnia 900 krecilem na 1160 chyba - ponad 1.2GHz tez chodzil, na wyzszym napieciu >2V poszedlby na jakies 1.3GHz na dobrym WC mysle ze dolecisz z nim spokojnie na 1050 a moze wiecej hehe proc dalej zyje lezy sobie na polce i czeka na nabywce :) Wyłączyłem kaloryfer przewietrzyłem w pokoju i temp proca spadła do 45'C/4900rpm zacząłem zwiększać Fsb i doszedłem do 1086mhz/53'C więcej zasilacz nie wytrzymuje i wyłącza kompa. :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Souler Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 tracer? nie ma to jak dobry zasilacz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Mam pytanko do znających się na rzeczy, a mianowicie czy podkręcając za mocno proca narażam się na zniszczenie proca czy także w ekstremalnych przypadkach na uszkodzenie płyty? Pytam ponieważ chyba nigdzie nie było o tym mowy a zastanawia mnie to bo proce moge olać, ale płyty szkoda bo nowo kupiona :? Pozdr. ja durnia 900 krecilem na 1160 chyba - ponad 1.2GHz tez chodzil, na wyzszym napieciu >2V poszedlby na jakies 1.3GHz na dobrym WC mysle ze dolecisz z nim spokojnie na 1050 a moze wiecej hehe proc dalej zyje lezy sobie na polce i czeka na nabywce :) Wyłączyłem kaloryfer przewietrzyłem w pokoju i temp proca spadła do 45'C/4900rpm zacząłem zwiększać Fsb i doszedłem do 1086mhz/53'C więcej zasilacz nie wytrzymuje i wyłącza kompa. :( naprawde musi byc kiepski jak takiego wolnego durnia nie potrafi dovoltowac:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymlorek Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 naprawde musi byc kiepski jak takiego wolnego durnia nie potrafi dovoltowac:D Tzn może się myle jak możesz to sprostuj to co napisze a mianowicie po ustawiniu FSB na jakieś 120 pojawia mi się niebieska tablica i brednie z windowsa że wystąpił krytyczny wyjątek wydaje mi się że to wina zasiłki? nie moge podnieść mnożnika wiec samo fsb zwiękaszam :roll: Zasilacz jest orginalny z obudowy tracert. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 naprawde musi byc kiepski jak takiego wolnego durnia nie potrafi dovoltowac:D Tzn może się myle jak możesz to sprostuj to co napisze a mianowicie po ustawiniu FSB na jakieś 120 pojawia mi się niebieska tablica i brednie z windowsa że wystąpił krytyczny wyjątek wydaje mi się że to wina zasiłki? nie moge podnieść mnożnika wiec samo fsb zwiękaszam :roll: Zasilacz jest orginalny z obudowy tracert. ja mysle ze to prockowi za cieplo jednak jest - hehe powiem takie cos mam dut3c 1800+ i na starym zasilaczu 235W max chodzil 2300 rowne chyba 1.85V teraz mam zasilke 420W szefa :D i juz wyciagam na taki samym napieciu 2343MHz - zasilka troche daje ale wiecej da obnizenie temp na procu i podbicie napiecia (no wlasnie to tego lepsza zasilka) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 a mianowicie po ustawiniu FSB na jakieś 120 pojawia mi się niebieska tablica i brednie z windowsa że wystąpił krytyczny wyjątek wydaje mi się że to wina zasiłki? zasilacz nie ma tu nic do rzeczy. fsb na 120, daje taktowanie 40 !!! na szynie pci. i tu jest problem. albo podkrecaj go mnoznikiem, albo (jesli pozwala na to plyta glowna) zmien dzielnik pci z 3 na 4. 120 / 4 = 30. troche niedotaktowana szyna to bedzie lepsze chyba rozwiazanie od mocno przetaktowanej... a najlepiej, sprobuj od razu fsb na 133. wtedy pci i agp maja nominalne taktowanie, a duronek jak mocny (napiecie trzeba mu dac 1.9-2 volty) to poleci... moja 600-ka biega slicznie na 6 x 166 = 1000 przy napieciu 1.5@1.9... pozdrawiam, kielkac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...