makak Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 Mam Athlona 2000xp 256 ramu(333mhz kingstone) płyta Msi i wlasnie Geforce'a fx 5200 128mb tv-out.....na takim zestawie nie powinny przycinac gry takie jak battlefield i fifa 2004 (przy 800*600 16 bitow)? Nie powiem ze grac sie nie da ale powinno byc chyba lepiej ... Jak zapuscilem sobie max payne 2 to na poczatku wyswietlilo mi sie ze w moim systemie nie jest wlaczone przyspieszenie agp...ale gra sie calkiem dobrze przy dobrej grafie) Puscilem sobie dxdiag.exe i wyskoczylo ze direct draw jest wlaczone direct 3d wlaczone a przyspieszenie apg niedostępne ....co mam zrobic ?(juz zainstalowalem sobie nowe sterowniki do geforcea ze strony nvidii) W biosie agp jest ustawione jako auto... Chyba ta karta graficzna nie jest taka słaba??? -doradzcie cos i jesli to mozliwe to w jasny sposob...(za wszelkie rady dziekuje) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Chyba ta karta graficzna nie jest taka słaba??? niestety jest slaba :) z obsluga dx9 to ma ona wspolna tylko nalepke ... :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Chyba ta karta graficzna nie jest taka słaba??? niestety jest slaba :) z obsluga dx9 to ma ona wspolna tylko nalepke ... :P Bez przesady takie tytuły jak wymienił, dobrze chodzą nawet na gf2mx :evil: makak, spróbuj wymusić w biosie ustawienie AGPx8/ew. x4. Jaki masz OS? Sprawdz także inne sterowniki, niekoniecznie najnowsze muszą być najlepsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 nie napisalem ze wlasnie dlatego mu nie chodzi bo problemu raczej trzeba upartywac w sterach ... ja uogulnilem co do jego jednego zdania ktore zacytowalem - karta ogolnie jest slaba i za ta cena znajdziesz na rynku duzo lepsze pozycje - a jak wiadomo marketing dziala doskonale i ludzi ciagnie do obslugi dx9 co w tym przypadku jest jedna wielka pomylka ... ale fakt - pomimo iz jest slaba te tytuly ktore wyminil powinny smigac bez problemu ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makak Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Jakie mam OS ( a co to jest przepraszam?)....ogolnie rzecz biorąc to jest dziwne bo niektore gierki chodza calkiem dobrze:Medal of honor +spearhead , breaktrough..vice city..delta force black hawk donw(800*600=lubie plynna gre , chyba jak kazdy :) )...... Na dysku C: mam okolo 500mb wolnego czy to moze miec wpyw na szybkosc działania gier? I czy ktos mi powie :czy przyspieszenie agp włącza/wyłącza sie systemowo ?............jestem ciekaw jak bardzo poprawilo by mi sytuacje kolejne 256 ramu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makak Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 aha...jeszcze jedno pytanie: skoro ta karta jest taka słaba to po co ma az 128mb??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 widzisz to jest marketing :? sprawdz jaka ja mam karte - ta sama karta ze 128mb ma taktowania 250/400 czyli kazdy kto mysli ze biorac wiecej mb ma szybsza karte jest w bledzie :| BTW, OS = system operacyjny ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Sprawdź w opcjach sterowników (prawy na pulpit->właściwości, ->ustawienia->zaawansowane->gffx5200) jak Ci rozpoznaje agp:2x,4x,8x?Może też pisać PCI(mode) to znaczy, że masz coś sknocone w biosie. Mała ilość miejsca na dysku ma wpływ na działanie gier zwłaszcza jak masz mało ramu i ustawiony dynamiczny plik wymiany. Ale nie wpływa to na ilość fps-ów. Czy +256MB Ci pomoże? Odpowiedź jest prosta: ramu nigdy za dużo! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 z tego co widze to nie masz chyba wgranych sterow od agp, jezeli masz plyte bna chipsecie via to wgraj via 4in1 i problem zniknie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makak Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 dobra bede kombinował jak pojade do domu na swieta....(a moze ktos by mi polecił jakis programik do softwareowego podkrecania tego nieszczesnego geforce'a i np.radeona 9000 pro 64 mb) Musze jeszcze tylko sciagnac nowe sterowniki do plyty głownej i zobaczymy co to da....(A nawiasem mowiac czy nie mogliby robic gier z grafika quake 3 i jego wymaganiami tylko tyle zeby byly bardziej rozbudowane i posiadły normalny tryb single player :) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 (A nawiasem mowiac czy nie mogliby robic gier z grafika quake 3 i jego wymaganiami tylko tyle zeby byly bardziej rozbudowane i posiadły normalny tryb single player :) )Ależ robią... np. Call of Duty :) engeine q3 + dobra grafa + super singiel = niewielkie wymagania :P Wsumnie nie jest jeszcze tak źle sporo gier działa przyzwoicie na słabszych grafach (ja mówię nawet o gf2mx) w 800x600. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Mam Athlona 2000xp 256 ramu(333mhz kingstone) płyta Msi i wlasnie Geforce'a fx 5200 128mb tv-out.....na takim zestawie nie powinny przycinac gry takie jak battlefield i fifa 2004 (przy 800*600 16 bitow)? Nie powiem ze grac sie nie da ale powinno byc chyba lepiej ... Jak zapuscilem sobie max payne 2 to na poczatku wyswietlilo mi sie ze w moim systemie nie jest wlaczone przyspieszenie agp...ale gra sie calkiem dobrze przy dobrej grafie) Puscilem sobie dxdiag.exe i wyskoczylo ze direct draw jest wlaczone direct 3d wlaczone a przyspieszenie apg niedostępne ....co mam zrobic ?(juz zainstalowalem sobie nowe sterowniki do geforcea ze strony nvidii) W biosie agp jest ustawione jako auto... Chyba ta karta graficzna nie jest taka słaba??? -doradzcie cos i jesli to mozliwe to w jasny sposob...(za wszelkie rady dziekuje) Karta nie jest rewelacyjna, ale powinna chodzić lepiej. Z tego co piszesz wychodzi mi że włożyłeś GF zamiast karty ATI bez odinstalowania sterowników. Typowo tak to właśnie się objawia, powodem jest to że instalator ATI podmienia połowę plików DirectX na własne (nie pracujące z kartami "przeciwnika"). Możliwe że da się naprawić problem tak: - usunąć wszystkie sterowniki kart graficznych z systemu (w trybie awaryjnym, przez dodaj/usuń programy) - restart kompa - instalacja DX9 - sterowniki Gieforce Czasami trzeba jeszcze wyciąć z rejestru wszystkie wpisy dotyczące "ATI" i wszystkie pliki związane ze sterownikami ATI (windows/system i okolice). Nie zawsze to działa, ale parę razy pomogło. --- AT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makak Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 co do systemu to mam xp.....i hmmm wlozylem gf bez odinstalowania serownikow ati? (ale ja nie mialem wlozonego wczesniej zadnego radeona-z tym podkreceniem radeona to pytalem sie z mysla o kumplu) a co do call of duty to mam (bardzo fajna gierka nawiasem mowiac ale na pewno nie chodzi u mnie tak jak quake 3(ktory ma wszystko co sie da na max i dziala jak złoto)....moze jednak trzeba bedzie zrobic formata... Ale na tym geforcie to chyba filmy bede mogł ogladac bardzo długooo , dluzej niz grac w nowe gry (ktore jak dotad mam prawie wszystkie) ....NP Unreall 2003-chodzi bardzo dobrze u mnie nawet 1024*768 ...Unreall II :the aweaking w miare po skorygowaniu (ale koncowe levele troche a nawet wiecej niz troche tną) A propo engineu quake 3 ...bodajze Soldier of Fortune 2 jest tez na nim robiony (działał u mnie b.dobrze tyle ze ta gra ma tyle bugów że grać sie nie chce-oczywiscie gorsze gry u mnie dobrze chadzają a lepsze z oporami...dlaczegoż mialobybyc inaczej :) ) ALe Halo :combat evolved u mnie wyjatkowo żle chodzi (10fps na sekunde przy zmniejszonych do zera detalach--tego nie rozumiem ...no moze 15fpsow ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Souler Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 stery do plyty powinny rozwiazac sprawe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 stery do plyty powinny rozwiazac sprawe A jak nie pomoże to format c: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...