Glazik Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 Mam dosyć stary komputer i chcałbym go podkręcić. Podam te parametry komputera o których wiem bądź wyszukałem w AIDA32. : Nazwa płyty głównej: MSI MS-6156ZX Procesor: Intel P3 500 MHz Pamięć RAM: 96 MB SDRAM Karta graficzna: nVIDIA Vanta 16 MB Karta muzyczna: Creative Labs SB PCI128 Dysk twardy: FUJITSU MPF3204AT (20 GB, 5400 RPM) Co wiedziałem powiedziałem. Proszę o pomoc. Acha... pyt. brzmi: co i jak mogę podkręcić? Pozdrawiam tych co chcą odpowiedzieć... ooo... jeszcze jedno... w BIOS'ie nigdzie nie mogę znaleźdź tego FSB Glazik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Nie widzę w manualu, żebyś miał możliwość zwiększania FSB w biosie, jedyne, co można robić, to zmiana mnożnika zworkami na płycie. A że masz P3, to raczej nie zawalczysz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glazik Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 Odpowiadajcie... Aaaa... dzięki za chciaż 1 osobę która mi odpowiedziała. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 Softfsb moze mu to uciagnieitroche fsb w gore pojdzie ;-) ... i podkrec grafe :] chociaz to i tak pewnie jej juz duzo nie da luknij softfsb albo speedfan tez ma opcje zmiany fsb z poziomu windy ale to pewnie nie pojdzie wiec :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...