Sej Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 Witam Mam zamiar zmodernizowac swojego kompa...a jest on nastepujacy: P III 733mhz Abit BX-133 RAID Riva TNT 2 32mb AGP baracuda 4 40gb sound blaster 128 PCI ...i nie mam za duzo kasy jesli mozna wiedziedz to co kupic zmienic...w gry nie gram,moze raz na miesiac sobie popykam w cos...ale raczej starsze gry...przewaznie mp3,internet... itp...ale ostatnio moj komp cos sie muli wiec widocznie juz nie daje rady:( Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrestoNq Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 procek z pewnoscia mozesz sobie zmienic lub podkrecic :) pozatym plyta z raidem na jeden dysk ? to bez sensu , niepotrzebna strata kasy jak na takie zapotrzebowania a mogla byc wykorzystana na cos innego jesli nie grasz w gry a chcesz karte zmienic to proponuje badziew bo badziew ale GF MX440 albo GF 5200 (na niej chodzi juz silent hill 3 albo pro evolution socer 3) jak mowie cena/jakosc wygrywa dysk nie wiadomo czy chcesz miec wiekszy ? ale jak tak to napewno nie kupuj baracudy 7 i IBM polecam nowe caviary z 8mb cash nic nie napisales o pamieciach a to w sumie wazna sprawa bo trzeba ja dobrac optymalnie do procesorka ! na 733 to polecam z 256 ramu a chyba masz mniej skoro ci sie na internecie i mp3 tnie co do muzyki to zmiana chyba tylko jak bedziesz chcial bardziej skomplikowany zestaw glosnikow podpiac ;) np 5.1 pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XwA Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 napewno musisz zmienić tą rive na cos lepsiejszego, na po zmianie z rivy na gf2 mx400 32mb miałem 3 dmarku 2000 2x tyle punktów, napewno przyda sie dodatkowy ramik ( bo tego nigdy za wiele) (procek jak dla mnie spoko sam bym chciał takiego :D) chociarz napewno komus sie zaraz nie spodoba i karze ci go zmienić ale po co na jakieś amd. Nie wiem ile kasy masz na to ale zmiana tych części napewno cie dużo nie wyniesie a zauważysz różnicę ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sej Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 zapomnialem o pamieciach mam 256RAM'u tak sobie myslalem aby kupic tylko jakiegos PIII 1GHZ i jeszcze 256ram'u i jakiegos gf 2 bo lepszego mi nie trzeba? A o co chodzi z tym ze RAID mam na jeden dysk...mam w sumie 2 dyski bo jeszcze 1,5gb przenosny i mam go podlaczonego...ale nie raid bo xp nie chce mi sie wczytac :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrestoNq Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 nie wiem jak tam teraz stoja ceny plyty z raidem ale kiedys byly one drozsze mniej wiecej 200zl wiec zwykly bajer zwlaszcza wtedy gdy sie go nie wykorzystuje ! ja mam np zrobione tak ze mam dwa dyski ale widzi go jako jeden i kopiujac dane polowa idzie na jeden dysk a polowa na drugi w ten sposob zwiekszylem predlosc kopiowania 2 razy ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sej Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 aha...ale i tak nie rozumiem :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sej Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 a jeszcze mam jeden problem dlaczego mi widzi cos takiego zamist normalnej nazwy procesora a jest to P III? zdjecie tutaj www.przybylski.hardcore.pl/be.JPG Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...