Skocz do zawartości
PrestoNq

Czym schlodzic Ti4200

Rekomendowane odpowiedzi

przegladajac sklep 4max

orazu odrzucam uklady zelmana

bo sa bez witraczkow a pozatym drogie

ORBy odpadaja

zostaje do wyboru

-Thermaltake GeForce 4 Booster za 60zl

-Revoltec VGA Transparent za 81zl

chlodzenie coolerkiem od P4 tez odpada

bo niechce montowac jakis g....

tylko chce ladnie wymienic i zaczepic cos wydajniejszego

moze znacie lepszy i ergonimiczny sposob ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witaj preston :)

jak juz gdzies pisali w kilku INNYCH postach jest taki system chodzenia od arctic cooling i warto nad tym sie zastanowic albo pomyslec na zalmanem i do niego dodac na lozysku slizgowym wentylek np arctic colling pro albo od papsta wtedy masz napeawde duzy radiator i wentyl ok10-18dB , poza tym jak w budzie sie urzadzisz tak ci bedzie chlodzilo i plynelo powoietrze

niestety zeby bylo i tanio i dobrze tak sie nie da zrobic albo bedzie tanio i lekko tandetnie albo drogo wydajnei i cicho

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co wymieniles to ten revoltec bedzie zdecydowanie wydajniejszy i cichszy!! Naprawde fajna rzecz! :) bo Thermaltake GeForce 4 Booster ma dokladnie ta sama wydajnosc co CristalOrb i z tego co wiem jest tylko troch cichszy... wiec jesli nie stac cie na Zalmana bierz revolteca!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orb i Revoltec nie są wydajniejsze odstandardowego coolera z Ti 4200. Szkoda kasy. ja mam Zalmana HPC 80-A (czy jakoś tak :) ) i jestem zadowolony. Bez coolera się wprawdzie nieżle grzeje ale jest bezgłośny. Po dołożeniu jakiegoś wiatraka na 6-8V jest bardzo cicho a zarazem wydajnie. Jak nie chcesz wydawać kasy to przerób jakiś radiator z procka - wydajnośc wysoka i jeszcze satysfakcja z majsterkowania:) Orb i Revoltec nie są wydajniejsze od standardowego coolera z Ti 4200. Szkoda kasy. ja mam Zalmana HPC 80-A (czy jakoś tak :) ) i jestem zadowolony. Bez coolera się wprawdzie nieżle grzeje ale jest bezgłośny. Po dołożeniu jakiegoś wiatraka na 6-8V jest bardzo cicho a zarazem wydajnie. Jak nie chcesz wydawać kasy to przerób jakiś radiator z procka - wydajnośc wysoka i jeszcze satysfakcja z majsterkowania:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi