fipa Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Nie wiem co się dzieje. Nie mogę zainstalować Win98, a WinXP mogę. Tzn w momencie gdy uruchamiam komputer z oryginalną płytą Win98 nie wykrywa, że jest ona bootowalna i pokazuje, że nie ma z czego uruchomić kompa. Z WinXP jest dobrze, więc nie wiem co jest. W biosie mam wogule wyłączoną stację dyskietek, bo jej nie mam (kiedyś wyjmowałem taśmę z płyty głównej i wyjąłem ją razem z kilkoma pinami) Nie martwi mnie to bo mam nagrywarke, ale może to przez to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 A czemu nie sprobujesz najpierw zbootować dyskietki startowej i z niej uruchomić instalator win 98? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 fipa15 : poprostu twój win 98 jest niebotowalny , załatw sobie innego Wina 98 luz zaistaluj tego XP Jacek : Czytałes dobrze posta :?: Przecież wyraznie napisał , że nie ma FDD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 No to ma problem ;p Brak stacji i jeszcze instaluje ten system .. ;p Fakt ominalem widocznie ten fragment ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 fipa15 : poprostu twój win 98 jest niebotowalny , załatw sobie innego Wina 98 luz zaistaluj tego XP Skoro napisał ze to oryginalna płyta to raczej nie moze byc nie bootowalna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 to jest oryginalna win98 - a pytam tak dla ciekawosci bo nikt nie mogl mi pomócto jest oryginalna win98 - a pytam tak dla ciekawosci bo nikt nie mogl mi pomóc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 Oryginalna plyta Win98SE musi bootowac. Kiedys byl taki post, ze ktos mial z tym problemy, ale to tak na boku. Jedyne rozwiazania, to: 1. Zalatwienie FDD oraz dyskietka startowa ze sterownikiem CD-ROM'u. 2. Podpiecie innego HDD z instalatorem Windows (katalog WIN98 o czym pewnie wiesz) i zgranie go na swoj dysk. Tak wogole to ten CD bootuje w innych kompterach i czy probowales bootowac z innych CD opartch na DOSie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 win98 chyba nie był bootowalny, bootowalny był win98se Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 Przeciez w nazwie topika jest jak byk WIN98 SE... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 byc moze napisal SE a to nie jest SE :?: , SE to raczej bylby bootowalny, widzialem starsze windy niebootowalne, ale win98se, wątpie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 1, cd bootoje u innych 2, nie moge podpiąć FDD (czytajcie początek) 3, to jest Win98 SE 4, nie instaluje win98se bo jade na xp a pytam z ciekawosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 ja równeiz mam takei pytanie jak zaisnatlowac win 98 se bo m itez nie startuje jak wkładam płytke chce przejsc z xp na win 98 w w xp nie moge grac w gry najnowsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 ja równeiz mam takei pytanie jak zaisnatlowac win 98 se bo m itez nie startuje jak wkładam płytke chce przejsc z xp na win 98 w w xp nie moge grac w gry najnowsze 8O Chyba chcesz sie przesiasc z 98 na XP... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość igrok Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 niewiem co to sa te gry "najnowsze" ale xp to jezeli mial znimi problem to wlasnie ze starymi a nie najnowszymi, znaczy masz jakis syf a nie xp... bycmoze sp2 cos skopal ale jezeli go niemasz to na stowe ty masz jakies gowno na kompie i wbrew pozorom niejest to windows :D co do bootowalnosci to ja niepamietam czy te badziewia byly butowalne, nigdy nawet nieprubowalem ich bootowac z cd natomiast zawsze instalowalem z dysku, mialem na hd katalog w98instal i z dosa wpisywalem setup i po sprawie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...