Kain18 Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Ostatnio jadąc do Tarnowa moja kochana i śliczna płyta Zenith Ultra nie wytrzymała małej sztłuczki z pijanym kierowcom poczciwego malucha i złamała się pod ciężarem Zalmana7000... :/ Nie bacząc na nic, szybko zgromadziłem fundusze na nową płytę. Po wielu przemyśleniach tym razem bez zastanowienia kupiłem takie główno czym jest Epox 8rda3+ rev.2.x. Owe rev.2 to tylko dodany radiator na mosfet, i aktywny system chłodzenia na chipset, i zastosowanie Nforce2 Ultra 400. Pierwsze spotkanie katastrofa, jednak trzeba przyciąć Zalmana, nici z Athlona 64fx :( . Odpalamy płyte, chodzi < uff > . Pierwsze spojrzenie ba Bios, no, tutaj Epox pokazał na co go stać :). No to kręcimy :) Procesor jaki był użuwany na Zenitcie (który przeżył katastrofe) to barton z serii AQZFA z 35tygodnia ( z odblokowanym mnożnikiem). Słyszałem że Epoxy miały problemy z mnożnikami więc sprawdziłem czy poprawili ten błąd w nowej odsłonie. I co widze ? Gdy Zenith BEZ najmniejszego problemy na fsb 166 ustawiał mnożnik równy 15, to główno, które ośmielono nazwać płytą nie może odpalić z 13.0 < w ogóle, czarny obraz, dioda led sygnalizuje o/c error> Że już o możliwościach o/c nie wspomnę, nie mogę z tej pieprzonej pier%&% płyty odpalić procka na 2300mhz, gdy Zenith fruwał wtedy, i miał FULL STABLE(12 godzin Prime95) ! Ledwo co udało mi się wyjść na równieteńkie 2000mhz, (10x200mhz), pomimo 7godzinnej walki z tym głównem. Że jeszcze wspomne o bardzo wku*** wiatraczku na chipsecie, któy robi więcej hałasu niż mój Zalman :/. A że o zintegrowanej k.muzycznej nie wspomnę, ktore nawet nie nadaje się do słuchania midów. Szczerze każdemu tej płyty ( jakiej płyty, przecież to %$%) odradzam. z całą pewnością i odpowiedzialnością stwierdzając iż jest to beznadziejna beznadziejność, a ja zaczynam zbierać kase na Ultre rev2.0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Ostatnio jadąc do Tarnowa moja kochana i śliczna płyta Zenith Ultra nie wytrzymała małej sztłuczki z pijanym kierowcom poczciwego malucha i złamała się pod ciężarem Zalmana7000... :/ Nie bacząc na nic, szybko zgromadziłem fundusze na nową płytę. Po wielu przemyśleniach tym razem bez zastanowienia kupiłem takie główno czym jest Epox 8rda3+ rev.2.x. Owe rev.2 to tylko dodany radiator na mosfet, i aktywny system chłodzenia na chipset, i zastosowanie Nforce2 Ultra 400. Pierwsze spotkanie katastrofa, jednak trzeba przyciąć Zalmana, nici z Athlona 64fx :( . Odpalamy płyte, chodzi < uff > . Pierwsze spojrzenie ba Bios, no, tutaj Epox pokazał na co go stać :). No to kręcimy :) Procesor jaki był użuwany na Zenitcie (który przeżył katastrofe) to barton z serii AQZFA z 35tygodnia ( z odblokowanym mnożnikiem). Słyszałem że Epoxy miały problemy z mnożnikami więc sprawdziłem czy poprawili ten błąd w nowej odsłonie. I co widze ? Gdy Zenith BEZ najmniejszego problemy na fsb 166 ustawiał mnożnik równy 15, to główno, które ośmielono nazwać płytą nie może odpalić z 13.0 < w ogóle, czarny obraz, dioda led sygnalizuje o/c error> Że już o możliwościach o/c nie wspomnę, nie mogę z tej pieprzonej pier%&% płyty odpalić procka na 2300mhz, gdy Zenith fruwał wtedy, i miał FULL STABLE(12 godzin Prime95) ! Ledwo co udało mi się wyjść na równieteńkie 2000mhz, (10x200mhz), pomimo 7godzinnej walki z tym głównem. Że jeszcze wspomne o bardzo wku*** wiatraczku na chipsecie, któy robi więcej hałasu niż mój Zalman :/. A że o zintegrowanej k.muzycznej nie wspomnę, ktore nawet nie nadaje się do słuchania midów. Szczerze każdemu tej płyty ( jakiej płyty, przecież to %$%) odradzam. z całą pewnością i odpowiedzialnością stwierdzając iż jest to beznadziejna beznadziejność, a ja zaczynam zbierać kase na Ultre rev2.0 A może to pamiątki ?? Napięcie na procku może za małe ... (to że na jedej płycie wystarczy np. 1,8V nie oznacza że na innej tak samo) Na poprzedniej płycie miałes tak sam ustawione ?? Zasiłka wyrabia ?? Może przesadzieś z jakimiś ustawieniami w biosie ?? Miałem już kilka mobo i na każdej osiągałem zbliżone wyniki OC ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Nigdy nie wierzylem w 8RDA3+ - trzeba bylo wziac 8RDA+ :D. Swoja droga jesli kupowales przez net to masz zawsze mozliwosc oddania towaru w ciagu 10 dni od daty zakupu, wiec.... Jesli brales w jakims sklepie u siebie to mozesz tez jeszcze powalczyc zeby wymienili Ci ta mobo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M3Sj4sH Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Ostatnio jadąc do Tarnowa moja kochana i śliczna płyta Zenith Ultra nie wytrzymała małej sztłuczki z pijanym kierowcom poczciwego malucha i złamała się pod ciężarem Zalmana7000... :/ Kupowales w jakims sklepie w Tarnowie ? Jak tak to mow w jakim, moze bedzie dalo sie cos zdzialac... Pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kain18 Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Ostatnio jadąc do Tarnowa moja kochana i śliczna płyta Zenith Ultra nie wytrzymała małej sztłuczki z pijanym kierowcom poczciwego malucha i złamała się pod ciężarem Zalmana7000... :/ Kupowales w jakims sklepie w Tarnowie ? Jak tak to mow w jakim, moze bedzie dalo sie cos zdzialac... Pozdr Napisałem gdy jechałem do Tarnowa, a kupowałem w siriusie :? . Sam spróbuje coś podziałać,ach i najśmnieszniejsze, te 2000mhz nie jest stabilne! Tylko się zastrzelić... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M3Sj4sH Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Ostatnio jadąc do Tarnowa moja kochana i śliczna płyta Zenith Ultra nie wytrzymała małej sztłuczki z pijanym kierowcom poczciwego malucha i złamała się pod ciężarem Zalmana7000... :/ Kupowales w jakims sklepie w Tarnowie ? Jak tak to mow w jakim, moze bedzie dalo sie cos zdzialac... Pozdr Napisałem gdy jechałem do Tarnowa, a kupowałem w siriusie :? . Sam spróbuje coś podziałać,ach i najśmnieszniejsze, te 2000mhz nie jest stabilne! Tylko się zastrzelić... Aaaa, Sirius powiadasz ... To zycze powodzenia, jesli bedziesz chcial cos zdzialac. Watpie, zeby cos Ci sie udalo zdzialac w Siriusie. Jak sie wytlumaczysz heh ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...