Skocz do zawartości
elf_

łącza na uczelniach

Rekomendowane odpowiedzi

ciekawi mnie jakie są łącza na uczelniach w polsce - może studenci tutaj coś skrobną o szybkości łącz.

AGH Kraków:

ściągałem ostatnio mandrake 9.2 w pracowni - 3 płyty równocześnie

1 płyta z serwera w niemczech - 250 KB/s

2 płyta z serwa task.gda.pl - 180 kB/s

3 płyta z serwa task.gda.pl - 150 KB/s

do tego szły równocześnie:

animatrix - detective story - 45 KB/s (sewer - usa )

trailer animatrix revolutions - 30 KB/s ( serw - usa )

takie transfery utrzymywały sie przez cały czas pobierania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie (UZ) jest narazie "tylko" 155MBit, ale ponoc juz jest kladzione jakies Gigabitowe lacze... ;)

Z tego akadmiki maja 20MBit (max co na oczy widzialem to 1.7MB/s od siebie), a takie transfery co podane w pierwszym poscie zdarzja sie jak sa dobre serwery (w tej chwili z sunsite'a leci 400-600KB/s).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

He he czyli TASK w Gdansku RuleZ :twisted: A do tego zeby bylo weselej to na FTPie TASKu siedzi wiekszosc Open Source-owych (sunsite, toocows itp) mirrow czyli w sieci Polibudy (UG itp) sa dostepne przynajmniej na 100 mb no chyba ze ktos ma karte 1gb w swoim kompie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja w swojej organizacji studenckiej (ZSP na uniwersytecie warszawskim) mam net od icm i hula on pięknie do budynku jest poprowadzony światłowód 10mbps a dalej dzielony ethernetem tez 10mbps. Transfery dochodzą do 600kB/s np. z republiki wiec całkiem spoko. Ale jest inny fajny aspekt tj. okablowanie budynku bez żadnej dokumentacji na jakieś 20 instytucji i ponad 100 kompów wiec jest śmiesznie, bo nie wiedzą, jak co i gdzie idzie. Ja mam 6 gniazdek i tez do końca nie wiem skąd one się biorą. Podobno z pokoju piętro niżej, ale nie jestem pewien.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi