Pucha18 Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 mobo= abit is7-e http://www.abit-poland.com/prod_mb_show.php?id=90 tylko ze z nowym wiatraczkiem http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=377...er=asc&start=60 tym pod koniec strony i procek p4 2,4B. nic nie krecone- temp w max stresie 57C ?czy to normalnie? i pytanie czy jakbym załozył Zalmana ZM NB47(ten niebieski) to temp by spadła?i czy jakbym krecił fsb to by wytrzymał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Czym mierzyles temp NB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 pewnie kolega skorzystał z odzczytów płyty i do tego podaje temperature PWR czyli układów zasilających :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 pewnie kolega skorzystał z odzczytów płyty i do tego podaje temperature PWR czyli układów zasilających :? Wlasnie do tego zmierzalem :wink: No chyba ze kolega mierzyl jakims zenetrznym czujnikiem. Mimo wszystko dziwnie wysoka ma ta temp PWM - u mnie oscyluje w granicach 30-42st Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 na is7 jest wyższa bo inaczej umieszczone są mofsety ps - u mnie 28-37 przy procku pobierającym 120W (IC7Max3 z OTES ma wyższą o 2-3 st.C) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pucha18 Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 temp z biosa i z speed fana. normalnie jak w windowsie siedze mam 44 a po właczeniu gry rosnie do 55. myslicie ze jakbym zdjął wiatraczek na NB i załozył paste termoprzewodzaca to by cos poprawiło? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 to nie jest temperatura NB - płyta mierzy 3 temperatury: - proc, - obudowa - układy zasilające Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dewelius Opublikowano 7 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2004 Witam. posiadam plyte Abit is7 i procesor p41.6a@2.5ghz. Temp PWM dochodzi w stresie do nawet 65 stopni. I nie wiem dlaczego tak jest. Mam wentyl wiejący z boku budy. Procek dziala na boxowym chlodzeniu. Temp sprawdzalem za pomoca aidy i speedfana. Wie ktos dlaczego takie temp??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prabut Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 U mnie przy otwartym pudle w stresie przekracza 70 st CPuU pentium 3 GHz płyta ABIT AI7. Odczt temperatur przy pomocy EVEREST-u Wentylatorek mam jeszcze oryginalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...