Skocz do zawartości
<SmILek>

sprzet dla kuzyna do GIER za 1200zł O_o

Rekomendowane odpowiedzi

hmmm ceny plyty i proca hurtowe :-). Ale jak znajdziezs kogos kto moze kupic w hurtowni to sie zakreć. Ja mam cos podobnego poskladac w lutym kuzynkowi, sadze ze to do "grania" styknie. Na pewno nie z wodotryskami ale polata. Widzialem podobna konfiguracje , tylko ze z gf4 ti4200 i ath 2000xp i fruwalo na na tym zasilaczu za 80 zł z buda :>. A i plyta w miare przyszlosciowa ;-).

fic au13 - 290 zł

duron 1800 - 190 zł

seagate 40 gb - 230 zł

gf3 ti200 - 300 zł

obudowa - 80 zł -jakis szajs z zasilazcem, lub bez i na allegro jakies fortron za grosze.

256 mb 400 mhz - 200 zł

1290 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szymon złożył narazie najlepszy zestaw do Gier za tak niskie piniądze :idea:

Jeśli jeszcze chcesz zaoszczędzić to zamiast Duronia 1800 weś Durexa 1400, ale grafy niższej niż Gf3Ti200 niebież, bo naprawde mijać się to będzie z celem do którego dąrzymy (czyt. GRY).

Sam jeszcze musze wymienić swoją grafole na Gf3 i mi już styknie.

A teraz coś z innej beczki, a mianowicie należe do grona ludzi których nistać na wodotryski, i jak narazie za mojego kompa dałem (ceny ze sklepu w moim mieście):

Proc Athlon 2000+ + coler 310zł

Płyta Asrock K7VT2 180zł

Pamięć 256 MBRAM ( SD-RAM, ze starego kompa, ale chodzą po 180 zł)

Dysk BARACUDA 40 GB 255 zł

i jakaś buda codegena za 120 zł z zasijaczem FEEllaa :)

do tego jeszcze można doliczyć mojego przyszłego Gf3 350 zł

i mamy mój zestawik za 1395 :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

boro <-- troche wtopiłe swedłog mnie inwestujac w KT266a.. jeszcze za 180zł .. wiem ze nie musiałes pamieci zmieniac ale jednak mogłes ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> cos lepszego np.K7VT4 czyli KT333CF z DDR 400 i fsb333 albo cos na sis746fx /748

a wracajac do sprzetu to najlepiej zeby był w jednym sklepie kupiony lub chociaz w jednym miejscie bo musze ten sprzet mu w 1 dzien skapletowac i MUSI byc nowy niestety:( a jedyny nowy gf 3 200 kosztuje 366zł no i nie wiem gdzie mogł bym tak tanino durona 1800 dostac 8O za 190zł

moze ktos zna jakis tani sklep w moich okolicach czyli cos blisko kalisza ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hanu: Ty tez zawsze madrze gadasz. Ale ja nie proponowalem MX-a tylko FX5200 128 bitow - wydajnosc tej grafy jest oczywiscie nizsza od Gf3 Ti200 (mam na mysli Gainwarda Ti/450) ale najwyzej o kilkanascie procent, a nie ulega dyskusji ze jest tansza o kilkadziesiat zl i wspiera DX9 (a poza tym nie ma wentylka ktory na np. owym Gainwardzie jest strasznie glosny). Nie moge sie tez zgodzic z twierdzeniem ze taki sprzet nie nadaje sie do pogrania - jesli kogos stac na wydatek paru tysiecy zl, moze sobie wlaczyc jakakolwiek gre i bedzie mial duzo fps. A jesli kogos nie stac na taki wydatek, to musi kupic sobie tanszy sprzet i w niektore gry po prostu nie bedzie gral - swiat nie konczy sie na Gladiatorze - jest dziesiatki tytulow i to ciekawych, na ktorych zaproponowany przeze mnie sprzet bedzie chodzil bardzo dobrze. Zrozum, ze dla niektorych ludzi 50zl to duzo pieniedzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gf FX to napewno mu nie włoze.. juz wole radka 9000 lub gf 4 mx 440 dobrej firmy... bo to przyjnajmniej fps trzyma fakt bez bajerów ale trzyma

znacie moze jakis sklep gdzie idzie kupic nowego gf 3 200 w okolicach 300zł?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taaa ale na tym gf4 mx juz na przyklad nowego prince of persia albo deus ex 2 nie odpalisz WCALE, a w przyszlosic pewno wiecej gierek. A co do ceny proca i plyty, tak jak mowilem. Sprawdz w hurtowniach. Wystarczy ze masz jakeigos znajomego ktory ma dzialalnosc zwiazana z informatyka i mozesz jechac kupic. Nie zawsze trafia sie tam super okazje, ale tego typu rzeczy za taka kase powinienes kupic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gf FX to napewno mu nie włoze.. juz wole radka 9000  lub gf 4 mx 440 dobrej firmy... bo to przyjnajmniej fps trzyma fakt bez bajerów ale trzyma

widze ze swoja znajomosc sprzetu opierac musisz na tym, ze gdzies cos czytales. Ja pracuje w sporej firmie komputerowej i mam codziennie do czynienia ze sprzetem - w dodatku jest to kontakt bezposredni. Jesli zamiast tego FXa Twoim zdaniem lepiej dac MX440, to wybacz ale radz sobie sam, bo racji nie masz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gf 5200 250na400 = gf 4mx 440 z dx9.0 wedłog mnie jak bym miał do wyboru tylko fx to juz bym wołał tego MX i zaoszczedzona kase na lepszego procka wydac... mam 2 kumpli co maja FX 5200 jedemu nfs undergrand skacze jak głupi drugiemu w CS fps spadaja do 20-30...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra, ale jeszce raz powtorze MX to kastrat i niektorych gier WCALE NIE ODPALISZ. Ale IMHO i tak slusznie ze nie chce tego fx`a ;-). Poszukaj tego gf3 ti albo 9000 z tym ze tego 9000 to juz raczej bys musial z deczka wykrecic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wpadłem na genialny moim zdaniem pomysł :D u niego karta nie bedzie krecona... wiec moze bym mu tak opchnoł mojego radeona supergrace ze taktowaniem 250na440 na ktorej obecnie uzyskuje 9,1k w 3dmarku bez krecenia i tak se kupił gf 3 200 giniwrand?? z taktowaniem 200na450 i tak ja ostro @ ?? bedzie lepiej chodzic jak ten moj radek? co sie na nim wogole pamieci nie kreca a rdzen na 295 idzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

boro <-- troche wtopiłe swedłog mnie  inwestujac w KT266a.. jeszcze za 180zł .. wiem ze nie musiałes pamieci zmieniac ale jednak mogłes ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> cos lepszego np.K7VT4 czyli KT333CF  z DDR 400 i fsb333 albo cos na sis746fx /748

Heh wiesz, ja za tą płyte tak naprawde nei dałęm 180zł, kupywałęm ją przez znajomego w Hurtowni i zapłąciłem coś około 145 zł. :twisted:

Tak się wydaje, dołuż do tego, lub do tamtego, ale jeśli tak jak ja jeszcze za cięrzko zarobione pieniąszki musiałem sobie jeszcze jakieś spodnie i buty kupić to już inna sprawa. W miom przypadku najpierw liczy się CENA, a dopiero wydajność. :evil: Wiem wiem smutne to wszystko, ale prawdziwe :cry: . I ciekawe kiedy dozbieram sobie do tego GF3, chyba gdzieś w Czerwcu go będe kupował, a może już Gf4 stanieje :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

boro,--- wiesz dokładnie cie rozumiem.. mam 15lat i rodzice nic mi do wymiany sprzetu nie dokładaja... mówia ze jak chodzi to nic nie trzba zmieniac :? no i od kumpla musiałem kase pozyczac... ale coz lajf is brutal of ful of zasackas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

boro,--- wiesz dokładnie cie rozumiem.. mam 15lat i rodzice nic mi do wymiany sprzetu nie dokładaja... mówia ze jak chodzi to nic nie trzba zmieniac :? no i od kumpla musiałem kase pozyczac...  ale coz lajf is brutal of ful of zasackas

HEhehehe widze że nie jestem sam, btw mam dopiero lat 18, a już w twoim wieku zaczynałem pracować :)

Łap się za robote jeśli jest to możliwe :) (roznoszenie ulotek, w wakacje ścinanie trawy, wrzucanie opału do piwnicy...)

Ja aktualnie jestem troche w<span style="color:red;">[ciach!]</span>iony, bo nieprzyjeli mie do nowego supermarketu, a miesiąc temu włąściciel sklepu Komputerowego mie wychu,,jał i też mi podziękował.... :cry:

Jestem bez piniążków goły i wesoły :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...