Kaeres Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Nie zauwazylem tego wczesniej (nie wiem czemu) ale wyniki pamieci w AIDA mam takie jak w single. Mam oczywiscie dual ddr. Teraz dokladniej. PC2700 (DDR333) powinny miec 2700mb/s w teorii - w praktyce jakies 2600mb/s W dualu jak sama nazwa wskazuje powinno byc 5400mb/s w teorii - w praktyce jakies 5200mb/s Zapytalem mojego kumpla przez GG jaki ma wynik (tez ma duala) w AIDA i rowniez ma 2600mb/s. Juz nie mowie, ze wszystko na max wykreconych timingach (4-2-2-2.0) Czy ktos mi powie o co chodzi lub jakie Wy macie wyniki ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Mam zamair kupić właśnie ramu2x256ddr400 Twimosy na mtecach,bo podobno dla amd bedzie wydajniej ale jest drożej od single 512 o 40zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Swietnie, gratuluje, tylko mi to za bardzo nie pomoglo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz86 Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 to co w podpisie pamieci na 2-2-3-6 i w AIDA mam 4750 / 1450 Przy podniesieniu timingów do 2225 osiagam jakies 4800 przy odczycie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 to co w podpisie pamieci na 2-2-3-6 i w AIDA mam 4750 / 1450 Przy podniesieniu timingów do 2225 osiagam jakies 4800 przy odczycie kolego zobacz na podpis kaeresa on ma AMD a ty masz intela. raczej mu nie pomozesz twoimi wynikami:-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 ja mam tyle przy singlu http://niemczuk.republika.pl/obrazki/2226o.JPG http://niemczuk.republika.pl/obrazki/2226z.JPG z duala raczej duzego zysku nie osiagniesz, bo przepustowosc procka ogranicza przepustowosc pamieci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Panowie nie rozumiem sensu tego topicu.Starczy poszukać archiwum o dualu i na wszystko będzie odpowiedzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz86 Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 to co w podpisie pamieci na 2-2-3-6 i w AIDA mam 4750 / 1450 Przy podniesieniu timingów do 2225 osiagam jakies 4800 przy odczycie kolego zobacz na podpis kaeresa on ma AMD a ty masz intela. raczej mu nie pomozesz twoimi wynikami:-) Prawda nie zwrocilem uwagi :) ale nie zmienia to faktu ze nie mam tez tych TEORETYCZNYCH 6400MB/s :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 stego co ja wiem to sie tak w ogóle powinno ustawać 2 2 2 11 przy nforce ja miałem w sandrze 3400 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 stego co ja wiem to sie tak w ogóle powinno ustawać 2 2 2 11 przy nforce ja miałem w sandrze 3400 O co chodzi z tymi 2-2-2-11 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 O co chodzi z tymi 2-2-2-11 ? Pewnie chodzi o timingi. Mam takie pytanko po co taki głupi topic skoro procek teoretycznie potrzebuje 2,7gb/s a ma 5,2gb/s to czym się martwić przecież w zapasie masz 2,5gb/s. Boshe czym się przejmować przecież to nie P4. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Kaeres po prostu przy AMD Dual niewiele daje. Testowałem kiedyś i różnica dual i single channel była jakieś 5% bo przepustowość szyny jest 166mhz czyli ok. 2700mb/s dobrym wyjściem byłoby puścić procka na FSB200 (3200mb/s) i do tego dwie kosci 2700 async ale z koleii konstrukcja chipsetu powoduje w takim trybie duze opóźnienia wiec najlepiej dać sync i zapomnieć o dualu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Dual w AMD to tylko marketing ? Myslalem, ze przynajmniej programy testujace beda mi pokazywaly wartosci jakie pamiec potrafi wykrzesac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Dual w AMD to tylko marketing ? Myslalem, ze przynajmniej programy testujace beda mi pokazywaly wartosci jakie pamiec potrafi wykrzesac. nie bo hamuje je szyna procesora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 To Ja kupowac dual czy single??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 kurde juz nie raz bylo pisane!! W snadra i aida nie pokaze Ci roznicy duzej! Ale ja w Quaku III mialem przyrost 14%!! A poza tym z przepustowosci ramu nie kozysta tylko procek, nadmiar przydaje sie tez innym urzadzeniom np:HDD. Fakt, nie daje to tyle co w intelu, ale nie jest tak tragicznie jak niektorzy mysla!! A co do OC, to z jednej strony w dualu sie gorzej kreci, ale kosci 512 MB tez sie gorzej kreca niz 256, wiec i tak najlepiej bedzie 2x256, a jak juz nie chcesz Duala to ladujesz do dimm 2 i 3! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...