ModdingKing Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 ProjectX : BLUE VISION Kilka dokonań już mam na swoim karku odnośnie modyfikacji ale ten projekt jest moim największym wyzwaniem z jakim się do tej pory spotkałem. Ale zacznę od początku. Wakacje 2003 był czas na rozmyślania co robić w długi jesienne dni jakie się zbliżały, postanowiłem więc dokonać czegoś naprawdę dużego i godnego pokazania to światu. Zaczęły się rysować projekty na kartkach, przeglądanie stron internetowych i powolutkie zbieranie materiałów do moda ! Początkowe stadium projektu opierało się na obudowie Anteca 1040 ale jak zobaczyłem mod G-Gnome zrozumiałem czego chcę ! Obudowa z akrylu to jest wyzwanie ! Wszystko widać nawet najmniejsze szczegóły więc prace muszą być perfekcją by pokazać cały urok obudowy z akrylu. Padło więc na firmę Plexicomp w której zakupiłem kilkanaście rzeczy w tym obudowę Middle Tower z akrylu. Resztę materiałów zbierałem przez kilka miesięcy by pod koniec listopada a dokładnie 21 zacząć modować tą obudowę. Zaczęło się od zasilacza bo normalny jest cienki i nie pasuje w ogóle do tego typu obudowy. Po kilkunastu dniach widać efekty mojej pracy ! PART I - zasilacz + plugin box Oczywiście jest to początek tego moda ale całą relację z tego bedzie można przeczytać w artykule na www.mod-case.com Już wkrótce aktualizacja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 A te cinche to po co, że tak bezczelnie spytam? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 A te cinche to po co, że tak bezczelnie spytam? zobaczysz w dalszej cześci :D jak będą dołączone do nich wszytkie wentylatory katody itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 hmmmm myslisz ze nie zauwazymy nutki g-gnome mod ? :P zdradzily Cie weze od prysznica :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter_oa Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 jak juz moj przedmowca zauwarzyl... g-gnome.. Jeden gosciu wymyslil sobie, ze zrobi 'pancerzyki' na wszelakiej maci kable z wezy od prysznica i juz 1/2 moderow tez tak chce :P ale swoja droga naprawde ladny efekt i pro wykonanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 tak G-Gnome zapoczątkował ere kabli w rurkach od prysznica i chwała mu za to !!!! nigdy nie powiedziałem że nie wzorowałem się na nim ! wrecz przeciwnie napisałem, że mod Orac3 to moje natchnienie ! ale mój mod będzie się dużo różnij od Orac3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Fajnie to wszystko wykonane ale sie czepne jednej rzeczy!!! Czemu ten radiator w środku jest tak brzydko powyginany :( popraw to bo sie rzuca w oczy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Fajnie to wszystko wykonane ale sie czepne jednej rzeczy!!! Czemu ten radiator w środku jest tak brzydko powyginany :( popraw to bo sie rzuca w oczy :D cztaj tez inne forum chodzby na mod4.us lub www.mod-case.com radiatory aluminiowe w tej zasiłce będą najprawdopodobniej zastąpione blachą miedzianą 2 mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 A te cinche, których się tak czepiam, wytrzymają prąd pobierany przez "wszytkie wentylatory katody itp"? Z tym "co, wzorowane na gnomie?" to bym uważał, panowie szlachta - gnoma i te jego rurki naśladuje jak na razie niewielu, za to ile komputrów, nazywanych zazwyczaj jakoś wymyślnie, ma jeno czarne pudełko, szkiełko i niebieskie światełko? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 ... Z tym "co, wzorowane na gnomie?" to bym uważał, panowie szlachta - gnoma i te jego rurki naśladuje jak na razie niewielu, za to ile komputrów, nazywanych zazwyczaj jakoś wymyślnie, ma jeno czarne pudełko, szkiełko i niebieskie światełko? Coool co prawda to prawda ! te cinche wytrzymają na 100% g-nome zastosował podobnie małe jacki monofoniczne i spokojnie mu wytrzymują Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 rulez :D :D :D , teraz bedzie g-gnome polish version :) aha te chinche duzo wytrzymaja :) wiem bo mam :) i sa mocne jak cholera :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Spoko, spoko... Tylko te "złote" wtyczki gryzą się trochę z "srebrem" węży (IMO). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Spoko, spoko... Tylko te "złote" wtyczki gryzą się trochę z "srebrem" węży (IMO). będzie pasować musi być reszta moda by ocenic czy pasują a mogę powiedzieć że na 100% będą pasowały do reszty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 ProjectX : BLUE VISION Kilka dokonań już mam na swoim karku odnośnie modyfikacji ale ten projekt jest moim największym wyzwaniem z jakim się do tej pory spotkałem. Ale zacznę od początku. Wakacje 2003 był czas na rozmyślania co robić w długi jesienne dni jakie się zbliżały, postanowiłem więc dokonać czegoś naprawdę dużego i godnego pokazania to światu. Zaczęły się rysować projekty na kartkach, przeglądanie stron internetowych i powolutkie zbieranie materiałów do moda ! Początkowe stadium projektu opierało się na obudowie Anteca 1040 ale jak zobaczyłem mod G-Gnome zrozumiałem czego chcę ! Obudowa z akrylu to jest wyzwanie ! Wszystko widać nawet najmniejsze szczegóły więc prace muszą być perfekcją by pokazać cały urok obudowy z akrylu. Padło więc na firmę Plexicomp w której zakupiłem kilkanaście rzeczy w tym obudowę Middle Tower z akrylu. Resztę materiałów zbierałem przez kilka miesięcy by pod koniec listopada a dokładnie 21 zacząć modować tą obudowę. Zaczęło się od zasilacza bo normalny jest cienki i nie pasuje w ogóle do tego typu obudowy. Po kilkunastu dniach widać efekty mojej pracy ! PART I - zasilacz + plugin box Oczywiście jest to początek tego moda ale całą relację z tego bedzie można przeczytać w artykule na www.mod-case.com Już wkrótce aktualizacja zajebiscie to wyglada , ale czepie sie jednej rzeczy - srebro + zloto = wieś - sory ale wiem z doswiadczenia - na razie ci sie to podoba ,a ale pozniej sie sam pzekonasz ze nie pasuja do siebie - ptyanie - do czego sluza te chincze - czy one maja byc pod wentyle tylko i katody czy pod cos wiecej? - bo moze lepiej wywalic te wszystkie kable co wychodza z zasilki i po prostu zrobic dolaczane kable pod zasilacz do dysku , cdromu itp - uzyjesz wtenczas tyle kabli ile potrzebujesz i nie bedziesz mial zwisajacych szmat z zasilacza .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 next zdjęcie z dodatkowym Plugin BOX A odnośnie chinczy to zobaczysz jak dojdą panele sterujące po co mi one :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gizmoss Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Ooo widze ze nie tylko ja w swoich modyfikacjach kieruje sie projektem G-gnome :D Jak na razie to bardzo fajnie i estetycznie ci to idzie oby tak dalej :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 a musiałeś wylutować końcówki żeby nałożyć prysznicówki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 a musiałeś wylutować końcówki żeby nałożyć prysznicówki było cieżko ale jakośnaszły bez wylutowania, tylko all końcówki ściągałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radoha Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 Narazie prezentuje sie to calkiem niezle :D Czekam jednak na efekt koncowy bo po tym co widze to moze byc calkiem fajna buda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 Narazie prezentuje sie to calkiem niezle :D Czekam jednak na efekt koncowy bo po tym co widze to moze byc calkiem fajna buda :) do efektu końcowego to jeszcze bardzo dużo zdjęć zobaczysz :D bo będę pokazywał jak przebiegają prace nad modem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 jak narazie rox :D Thorn widze ze zarazil cie gnome :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 jak narazie rox :D Thorn widze ze zarazil cie gnome :D no trochę tak :D ale dużo bedzie się jeszcze różnił od G-Gnome Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radoha Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 Narazie prezentuje sie to calkiem niezle :D Czekam jednak na efekt koncowy bo po tym co widze to moze byc calkiem fajna buda :) do efektu końcowego to jeszcze bardzo dużo zdjęć zobaczysz :D bo będę pokazywał jak przebiegają prace nad modemHeh to moze i dobrze :D, bo nie bedziesz trzymal nas w oczekiwaniu na zakonczenie moda tylko powoli "odkrywal karty" :wink: W takim razie czekam na kolejna partie zdjec i zycze powodzenia w modowaniu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 dzisiaj była próba w środku bo musiałem wymierzyć jak długie kable mam dawać :) no i z tego powodu daję zdjęcia ! był to test nie gotowe jeszce dużo rzeczy ale mała przymiarka się przydała :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 dzisiaj była próba w środku bo musiałem wymierzyć jak długie kable mam dawać :) no i z tego powodu daję zdjęcia ! był to test nie gotowe jeszce dużo rzeczy ale mała przymiarka się przydała :) jezeli juz idziesz w ślady gnome to ukryj molexy bo strasznie szpecą :wink: i te "puszki" moze chromem walnąc :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stilon Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 Fajnie sie zapowiada. Dwie rzeczy ktore mi sie zucily w oczy 8O Te przekrecone kable pomiedzy puszkami, jakos mi nie pasuje. Obudowa zasilacza. Wolalbym zeby byla bardziej matowa. Jakos mi te bebechy w zasilaczu nie pasuja do reszty. Ale wiadomo, z takimi sprawami to kwestia gustu. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stilon Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 Jeszcze jedna rzecz. Te otwory z boku drugiej puszki troche szpeca. Masz zamiar to czyms zakryc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Jeszcze jedna rzecz. Te otwory z boku drugiej puszki troche szpeca. Masz zamiar to czyms zakryc? no jeszcze trzeba wyprowadzić 4 zasilania to była przymiarka czy dobrze powierciłem otwory w obudowie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTiiii Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zapowiada się wyśmienice, tylko życzyć cierpliwości żeby niczego nie zepsuć przez pośpiech. Rzeczywiście te rurki lepiej będą wyglądać wyprostowane i napięte niż takie skręcone. Tak poza tym bardzo mi się podoba. Kto wie może twoja wersja będzie lepsza od tamtej :lol: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zapowiada się wyśmienice, tylko życzyć cierpliwości żeby niczego nie zepsuć przez pośpiech. Rzeczywiście te rurki lepiej będą wyglądać wyprostowane i napięte niż takie skręcone. Tak poza tym bardzo mi się podoba. Kto wie może twoja wersja będzie lepsza od tamtej :lol: . skręcone rurki będą bo mi się podoba tak a po drugie skrócone tak są a muszą być krótsze, no i krótkie proste ciulowo wygladały Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...