Skocz do zawartości
Jelen

1467@2667mhz :D 1200mhz overclock

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś założyłem moje FC versje alhpa 001 z niepewną izolacją nie wykalibrowanym układem i na propan butanie. Jak narazie mój cienki Athlon 1700+ (1467mhz) poszedł na 2667mhz! napiecie 1.85V inne powoduje blue screeny :( mój egzemplarz nie lubi dużych napięć (już to w maju odkryłem :/ ). Narazie to nie jest jeszcze ostatnie słowo , uklad jest alpha 001 tak wiec nie pytajcie o temperatury bo nie mam jeszcze czujników pozakładanych ale parownik bedzie miał z -15 ,na procesorze nie wiem ile jest bo mój stary Epox gdy temperatura z diody proca jest mniejsza niż z czujnika na plycie podaje takie same temp wiec pisze mi ze na procu jest 24C i system ma 24C :D . Niedługo juz powinienem mieć freon w obiegu R22 czujniki temp. wiec wtedy podam ostatecznie wyniki. W tej chwili izolacja jest do [gluteus maximus] (boje sie wylaczać :D ). zamieszczam screen :

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm.....bardzo łądnie go zakręciłeś :D POkaż jeszcze benchamrki, sandra aida itp.

jutro zapodam troche wiecej jak beda czujniki i izolacja pewna bo teraz troche sie boje bawić pozatym przeszlem na 2600 1.8V zeby nie katować :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

magistrala 200 to podstawa, przy chłodku z freony powinna być nawet ok. 235 MHz a nie 166. ale ilość MHz na procu ładna.

dopiero teraz zobaczylem podpis Jelenia : 256mb DDR PC2700 Elixir @2,5/2/2/5/2/1T

nie wiem czy one poleca na fsb 200 przy sensownych timingach :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol: hahaha, nie mogę, hahaha :lol:

:lol: przegrzać procka na freonie :lol:

a co do elixirów : miałem pc2700 i poszły na 400 ale z timingami rzędu 2.5-3-4-6.

co do elixirów to zalezy na jakich kosciach te nanya 6K w ogole sie nie kca krecić powyzej 180-190 (stabilnie!) znam z 10 przypadków... , To nie było przegrzanie procka na freonie tylko izolacja nie dolegała i sie zjarał! jest to czesty błąd :( berkutowi tez sie tak zdarzylo i puscil z dymem 1600+ wiec nie wiem co w tym smiesznego... poprostu teraz juz jestem nauczony co i jak. Dobrze ze nie byl to jakis proc drozszy wziety na testy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...