Jelen Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Dziś założyłem moje FC versje alhpa 001 z niepewną izolacją nie wykalibrowanym układem i na propan butanie. Jak narazie mój cienki Athlon 1700+ (1467mhz) poszedł na 2667mhz! napiecie 1.85V inne powoduje blue screeny :( mój egzemplarz nie lubi dużych napięć (już to w maju odkryłem :/ ). Narazie to nie jest jeszcze ostatnie słowo , uklad jest alpha 001 tak wiec nie pytajcie o temperatury bo nie mam jeszcze czujników pozakładanych ale parownik bedzie miał z -15 ,na procesorze nie wiem ile jest bo mój stary Epox gdy temperatura z diody proca jest mniejsza niż z czujnika na plycie podaje takie same temp wiec pisze mi ze na procu jest 24C i system ma 24C :D . Niedługo juz powinienem mieć freon w obiegu R22 czujniki temp. wiec wtedy podam ostatecznie wyniki. W tej chwili izolacja jest do [gluteus maximus] (boje sie wylaczać :D ). zamieszczam screen : Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 hmmm.....bardzo łądnie go zakręciłeś :D POkaż jeszcze benchamrki, sandra aida itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 hmmm.....bardzo łądnie go zakręciłeś :D POkaż jeszcze benchamrki, sandra aida itp.jutro zapodam troche wiecej jak beda czujniki i izolacja pewna bo teraz troche sie boje bawić pozatym przeszlem na 2600 1.8V zeby nie katować :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 no ale chyba na fc to standard ? (takie osiagi ?) chyba ze sie myle :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 niezly wynik :D sprobuj dac prockowi wieksze fsb i z mnoznikiem w dol :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 magistrala 200 to podstawa, przy chłodku z freony powinna być nawet ok. 235 MHz a nie 166. ale ilość MHz na procu ładna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 magistrala 200 to podstawa, przy chłodku z freony powinna być nawet ok. 235 MHz a nie 166. ale ilość MHz na procu ładna.dopiero teraz zobaczylem podpis Jelenia : 256mb DDR PC2700 Elixir @2,5/2/2/5/2/1T nie wiem czy one poleca na fsb 200 przy sensownych timingach :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 wszytsko sie zjarało :( :( :( padł mi proc zle docisnieta izolacja. Teraz jade na PII 233 ,niedługo zmieniam na intela to pokaze jeszcze lepsze wyniki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sys@k Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 8O 8O 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 To sie napodkrecales :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Mowilem mu ze zjara a nie wierzyl : Niestety procek zmarl najbardziej haniebna smiercia, tradycyjne przegrzanie : a mogl zginac piekna smiercia - zaparowany... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 :lol: hahaha, nie mogę, hahaha :lol: :lol: przegrzać procka na freonie :lol: a co do elixirów : miałem pc2700 i poszły na 400 ale z timingami rzędu 2.5-3-4-6. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 :lol: hahaha, nie mogę, hahaha :lol: :lol: przegrzać procka na freonie :lol: a co do elixirów : miałem pc2700 i poszły na 400 ale z timingami rzędu 2.5-3-4-6. co do elixirów to zalezy na jakich kosciach te nanya 6K w ogole sie nie kca krecić powyzej 180-190 (stabilnie!) znam z 10 przypadków... , To nie było przegrzanie procka na freonie tylko izolacja nie dolegała i sie zjarał! jest to czesty błąd :( berkutowi tez sie tak zdarzylo i puscil z dymem 1600+ wiec nie wiem co w tym smiesznego... poprostu teraz juz jestem nauczony co i jak. Dobrze ze nie byl to jakis proc drozszy wziety na testy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 ah gdybym miał oc ....to bym kręcił !! mój proc włąśnie lubi napiecie z miejsca bym mu 2.3v zapodał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...