kobe83 Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Witam. Mam poważny problem z moją płytą główną ECS K7S5A PRO ver. 5.0. Nie wykrywa mi procesora AMD Duron 1600 MHz. Pobrałem i wgrałem najnowszy BIOS ze strony www.ecs.com.tw. Mimo, że BIOS ten miał likwidować ten problem, to nie rozwiązało mojego problemu. Przy uruchamianiu widnieje napis AMD Duron 1200 zamiast 1600. Gdy ma ładować system Windows, komupter resetuje się. Pobrany i wgrany BIOS datowany jest na2003/8/25 i ma wersje 030811. Typ Biosu to AMI® BIOS. Proszę o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu, bo zaczyna mnie to irytować. Kupiłem Durona 1600 i tą płytę ponieważ myślałem ze nie bedzie żadnych problemów bo FSB jest na 266 i obsługuje Athlony XP. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 a wkladales inne procki na 133 :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobe83 Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Nie wkładałem innego procka oprócz tego. Może mógłbym załatwić i sprawdzić Durona 600. ALe pewnie nie bedzie żadnego problemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 no raczej nie... spr inne na 133, moze masz lipna plyte :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobe83 Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Troche słaby jestem z tego tematu wieć napisz jakie to są te na 133. Czy to są Athlony XP, czy też zwykłe Durony (Morgan) do 1300. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 axp :) wiekszos zwyklych athlonow tez jest na 133, ale sa tez na 100. sprawdz na axp :) i wtedy powiedz co sie dzieje :| albo idz tam gdzie kupiles i poweidz ze "TEN PROC MI NIE DZIALA TUTAJ TAK JAK POWINIEN. PROSZE TO SPRAWDZIC", tylko nie zapomnij o takim tonie ;) jak by sie mocno targowali :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Troche słaby jestem z tego tematu wieć napisz jakie to są te na 133. Czy to są Athlony XP, czy też zwykłe Durony (Morgan) do 1300.na magistralce 133 biegaja duronki te nowe, morgany i tre wczesniejsze niestety nie, athlony, athlony xp itd chodza juz na 133 albo 166 albo 200 ( a jak se kto podkreci to i wiecej :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 A wogóle sprawdzałeś jak masz ustawione FSB w biosie? Ustaw na 133 i problem powinien zniknąć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobe83 Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Patrzylem w biosie ale chyba nie idzie nic ustawic tam. Moge sie mylic. Tam jest 100/100 i mnoznik 12x. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 ooooooooooo to ustaw 133/133 i mnoznik taki jak masz :) :) :) i bedzie dobrze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobe83 Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 To rozwiązało mój problem. Dzięki wam wszystkim za pomoc. Jednak niekiedy rozwiaznie problemu leży bliżej niz sie wydaje. Ale to moja pierwsza nowa płyta. Na starej wszystko miałem opnaowane na zworkach :) Teraz mam 133/133. Moge jeszcze dac 166/133 ale nie kombinuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 np :D fajnie ze moglismy pomoc :D i all juz jest okej :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbod7 Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 TAk ogólnie z s5a pro są bardzo często problemy tak 1 na 10 jest walnięta w jakiś tam sposób. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 TAk ogólnie z s5a pro są bardzo często problemy tak 1 na 10 jest walnięta w jakiś tam sposób.1 na 10 :?: chyba 1 na 10 to jest bezproblemowa :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobe83 Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Jak narazie chodzi wszystko bardzo dobrze i nie zauważyłem zadnych problemów. Widocznie trafiłęm na ta jedną z dziesięciu dobrych. Tylko zebym sie na zapas nie cieszyl :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Jak narazie chodzi wszystko bardzo dobrze i nie zauważyłem zadnych problemów. Widocznie trafiłęm na ta jedną z dziesięciu dobrych. Tylko zebym sie na zapas nie cieszyl :lol: odpukac :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...