Skocz do zawartości
sliqe

gf4 mx440 64ddr

Rekomendowane odpowiedzi

Mam kłopot. Posziadam PixelView GF 4 MX 64 MB AGPx8 i pamięci samsunga 4 ns. Podkręcając do powyżej 380 MHz w Windowsie na czcionce są zielone kropki w 3d Marku nie ma żadnych syfów dopiero powyżej 430 wyskakuja jakieś kropki. Co jest grane? :evil: Może to od napięcia na szynie agp jest ono 1.60 V. Z góry dzięki.

Athlon XP2400 @(13x166). Epox 8k9a, PixelView GF 4 MX 64 MB AGPx8, 256 DDR 333, HDD Samsung 12 G, SB Live 5.1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Donner to juz raczej nie wytrzymuja twoje pamieci mam to samo na 520-530 Mhz zaloz radiatorki moze troche pomoze lub skieruj jakis wiatrak i zobacz czy bedzie to wystepowalo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DEFENCE dzięki. Próbowałem już puścić wiatrak nagrafe i bylo tak samu. Zastanawia mnie jedno dlaczego te pamięci na dodatek samsunga 4.0 ns wymiękaja przy takiej częstotliwości i to w windowsie :evil: . W 3d marku jest wszystko ok. W najbliższym czasie założe radiatorki i zobacze co będzie. Cholera dziwna spraw. W 3D Marku mam stabilnie 6956 punktów :lol: . Nie wiesz jakie ma byś napięcie tego GF?

Athlon XP2400 @(13x166). Epox 8k9a, PixelView GF 4 MX 64 MB AGPx8, 256 DDR 333, HDD Samsung 12 G, SB Live 5.1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to chyba jestem pionierem voltmoddingu tych ge-forcow. Przed chwila znudzony tym ze mam tylko 1,65v na karcie odszukalem potencjometr precyzyjny 200K. Dolutowalem do niego kabelki i postanowilem ze musze zrobic v-moda na GPU. Wzialem podlaczylem jedno wyjscie pota do uziemienia zasilacza a drugim dotykalem po kolei kazdej nozki dwoch regulatorow napiecia. W koncu po kilkuminutowych poszukiwaniach i kilku restartach karty i kompa znalazlem. Bardzo latwo mozna ustawic 2V :D

Teraz tylko jakies chlodzenie trzeba skabinowac. Chyba Cie jednak dogonie Q :) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki jest wzor na to ile moge wycisnac z grafy (teoretycznie) :?: :?:

Mam pamieci hynix 5ns

core 270

memory 405

Sam wycisnalem chyba 270@340, a memory 405@520 ale mam strasznie niskie napiecie: srednio 3,06V a jak wlacze jakas gierke to mi sie wlacza alarm i wyskakuje 2,77 :!: :!: nawet

Boje sie dalej eksperymentowac bo nie chce zeby mi komp splonal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DEFENCE dzięki. RaVeN155 masz rację, bo ja nie widzę innej możliwości. Nieźle wykręciłeś tego GF. Jak możesz to napisz jaki masz stabilizator napięcia OK i może jakiś schemacik. Pobawię się z vmodem, może się uda :D. Dzięki

UPDATE: RaVeN155 ja mam dokładnie stabilizator 14 nóżkowy jest to jakiś ACT, jeśli możesz wrzuc schemacik OK co się z czym łączy. Poszukam opis tego stabilizatoe w sieci i pokombinuje może się uda :D .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehh no na razie nie walcze w 3dmarku, jutro zaloze freon znowu to sprubuje troszke wiecej wycisnac, tak na 8500-8700 licze na razie, ale w dalszym ciagu nie mam abita wiec zbyt wielkiego rekordu nie moge pobic. Na nf7 bym na procu pewnie duuuzo wiecej wycisnal no i fsb wieksze no i "co enfors to enfors"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehh no na razie nie walcze w 3dmarku, jutro zaloze freon znowu to sprubuje troszke wiecej wycisnac, tak na 8500-8700 licze na razie, ale w dalszym ciagu nie mam abita wiec zbyt wielkiego rekordu nie moge pobic. Na nf7 bym na procu pewnie duuuzo wiecej wycisnal no i fsb wieksze no i "co enfors to enfors"

IMO nf2 jest przereklamowany troche....ale to nie znaczy ze jest niedobry :) ale te wybrzydzanie z pamieciami na via nigdy tego nie bylo.... :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RaVeN155 ja mam dokładnie stabilizator 14 nóżkowy jest to jakiś ACT, jeśli możesz wrzuc schemacik OK co się z czym łączy. Poszukam opis tego stabilizatoe w sieci i pokombinuje może się uda .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co sie z czym laczy? srodkowa nozka potencjometra do okladu idzie (kablem) a prawa skrajna do uziemienia, najlepiej w zasilaczu jak dla mnie i potencjometr przekrecamy max w lewo. Po podlaczeniu sprawdzamy napiecie, i powoli potencjometrem w prawo.

To jest procedura dla mojej karty, niektore v-mody wykorzystuja podlaczenie do uziemienia samego ukladu.

Wszystko zalezy od rodzaju ukladu.

Btw, zblizam sie do 9k, ale Q juz nie jest najszybszy trzeba dogonic zgreda ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dorwałęm już się chwilowo do r9000 PRO BBA 64 MB i takie tam bzdety , a skoro to PRO to powinna mieć na rdzeniu 275 mhz i ram 225 ( 550 ) a mi pstrip pokazuje RDZEŃ 230 :o i RAM 182 ( 364 ; / ) a to jest o sporo za mało ; ( . O co w tym chodzi ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cze. Możecie podać jakieś linki do POLSKICH stron z Vmodami pod GF4 MX440.

Może ktoś napisze GOOGLE ale tak sie składa, że jestem zielony w tych sprawach i nie wiem czym się sugerować i co wybrać.

Ps. założyłem sobie ziezłe chłodzenie na pamięci i na proceson, ale jedyne max co moge podkręcić tak aby było stabilnie to 270/405@300/486.

Z góry THX za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RaVeN155 dzięki. Teraz już wszystko jasne. Wczoraj znalazłem opis mojego stabilizatora i porównałem go z opisem vmodu GF 2 MX 400. Większość się zgadza. Napisał byś (jeśli możesz oczywiście) jaki dokladnie masz model tego układu. Poszukam opis i porównam z moim, jeśli będzie się zgadzać to już wiem jak to zrobić . W weekand sie raczej z tym pobawię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.oc-serwis.pl/forum/viewtopic.ph...der=asc&start=0 to jest topic w ktorym nauczylem sie modowac, jest tez tam moj 8-nozkowy isl.

Ja wiem ze tam opis moda plyty ale na karcie mam to samo wiec... nie robilo mi to wtedy roznicy

Temp-esT wiesz raczej malo jest polskich opisow v-modow, przewaznie wszystkie sa po angielsku. Jak chcesz to podaj jakiegos linka ci pomozemy jak nie wiesz co gdzie zrobic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkie dzięki za pomoc :D RaVeN155. Teraz wszysto jasne. Myślę, że po modzie dobije do 8k.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heheh troche duzo 3,2v.... ja jade na 2,8v i mam ustawione w biosie pamieci na FAST. Na TURBO sa krzakuny :( dopiero przy 3v ruszaja na turbo a tak to lipa....ale narazie memorki mi nie potrzebne bo i tak nie bede mial fsb 200>>. Moze jak bede mial kiedys kt600 to wtedy pomysle nad zmiana pamieci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grzesiu masz zdecydowanie rację, ale teraz muszę się skupić na mojej grafie bo coś jest z nią nie tak. Jednak w krótce ja zakonczę tę sprawę wezmę się za pozostały sprzęt. dzięks za sugestie. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam wszystkich!

mam taka sprawe. wszystko jak w opisie i na 3d marku 2001 z patchem do dx9 mam wynik 5935!! wydaje mi sie to troche malo tym bardziej ze grafe podrecilem Riva Tunerem! rdzen z 270@293.6 a pamiec z 405@432. pamieci mam hynixa 5ns i co jest dziwne ze przy podrecaniu rdzenia mimo ze regulacja jest plynna i tak nastawia sie 293.6 a potem dopiero 306! czy cos jest nie tak?? i wogole mam problemy z 3d markiem wywala mi go czasem nawet bez podrecania!!! stery mam 45.23. na ile powinna sie taka grafa krecic ??? i czy ten wynik w 3dM jest dobry ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi