uchmanek Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 chce podkrecic celka na 1,6 i w zwiazku z tym poszukuje odpowiedniego wentylatora. byloby fajnie gdyby byl tani i w miare cichy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 jakiego celka :?: na jakiej plycie :?: tani i nieglosny to np Spire FalconRock II lub WhisperRock IV ale na srednim coolerku AC moze nie byc latwo - na WC powinno sie dac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Titus Fox Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 bezproblemowo podkręconego cielaka schłodzi [i to cicho i tanio] CoolerMaster Silent (zadbaj o model z dodatkową miedziana płytką). Wiem, bo sam te eksperymenty przechodziłem na moim Tulipanku 1.2 :)) Polecam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 celka 1.2 to schlodzi kazdy wiatrak ja mialem zalmana 3100 BEZ wentylatora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uchmanek Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 celeron 1,2 na abit st6. narazie chodzi na 1440 ale to troche malo. niestety intelowki wiatrak nie daje rady przy fsb 133. FalconRock II za drogi a WhisperRock IV chyba za malo wydajny Titus Fox: CoolerMaster Silent wyglada ciekawie, ile na nim wycisnales (i jaka temp)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 celeron 1,2 na abit st6. narazie chodzi na 1440 ale to troche malo. niestety intelowki wiatrak nie daje rady przy fsb 133. FalconRock II za drogi a WhisperRock IV chyba za malo wydajny Titus Fox: CoolerMaster Silent wyglada ciekawie, ile na nim wycisnales (i jaka temp)? Ze co 8O WhisperRock IV za malo wydajny ?? , przeciez to ten sam radiator co falcon i do tego szybszy wiatrak , a skoro fr radzil sobie z moim 1,8+ wykreconym na 2,8+ to twoj pojdzie jak burza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 celeron 1,2 na abit st6. narazie chodzi na 1440 ale to troche malo. niestety intelowki wiatrak nie daje rady przy fsb 133...a napiecie o ile podbiles :?: ...FalconRock II za drogi a WhisperRock IV chyba za malo wydajny... muahahahahaha :lol: 45-48 zl = drogi :?: i malo wydajny u mnie FRII radzil sobie z 76W (86W BURN) ciepla, a u Ciebie (przy zalozeniu ze dasz Vcore 1.6V) nie poradzi sobie z 43W (49W BURN) ciepla :P nie rozsmieszaj mnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myniu Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 U mnie celek tualatin 1.2@1.6 (vcore 1.575V)śmiga na intelowskim coolerku i ma max temp. 42 st. C.Obok kompa lezy WhisperRock IV,ale jakos niespieszy mi sie z jego zalozeniem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 celeron 1,2 na abit st6. narazie chodzi na 1440 ale to troche malo. niestety intelowki wiatrak nie daje rady przy fsb 133. raczej procek nie daje rady a nie wiatrak... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uchmanek Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 myniu: moglbys mi wyslac dokladny opis konf (szczegolnie pamiec i jej ustawienia w bios) i wszystkich modyfikacji ktore wprowadziles? tez chce uruchomic swojego celka na 1,6 ale jakos mi nie idzie. moj email uchmanek(at)interia.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uchmanek Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 benek: no wlasnie dla mnie max to 40pln. vcore z 1,475 na 1,5 widzialem artykul w ktorym koles osiagna 1,6 na vcore=1,8V. jezeli chodzi o WhisperRock IV to pomyliem go z WhisperRock III :), co zreszta na jedno wychodzi bo jest dla mnie za drogi. fit: procek da rade. na boxowym wiatraku moge go uruchomic na fsb 133 (1,6ghz) ale temp jest kolo 50 i system sie nie laduje. trzeba by podbic napiecie (bo dopiero jest 1,6V) ale max temp dla celka to 70 wiec bez wydajniejszego chlodzenia nie chce tego robic. podsumowujac: szukam wentylatora ktory przy Vcore do 1,8V schlodzi mi procek do 50 stopni. ma kosztowac max 40pln i byc mozliwie cichy. nie wiem czy taki wogle istnieje ale moze ktos widzial... :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 benek: no wlasnie dla mnie max to 40pln. vcore z 1,475 na 1,5 widzialem artykul w ktorym koles osiagna 1,6 na vcore=1,8V. jezeli chodzi o WhisperRock IV to pomyliem go z WhisperRock III :), co zreszta na jedno wychodzi bo jest dla mnie za drogi... IMO warto dorzucic te 5zl do FalconRocka II - sprzedaj swojego BOXa :P a jak juz na prawde cierpisz na deficyt gotowki to moze pomysl o coolerze Titan D5TB/CU (z wstawka miedziana) za 35-38zl dostaniesz a z Twoim prockiem powinien wspolgrac lepiej niz BOX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uchmanek Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 thx benek, to powinno byc to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uchmanek Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 w koncu uzylem coolmaster hac-v81 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...