Kwiecień Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 MB: ASUS P4PE i845 RAID/Serial ATA + 2x HDD Seagate 80 GB /SAta. Nie mogę zainstalować XP ani też zabootować kompa w w/w konfiguracji. Czy ktoś miał podobne problemy ? Gdzie szukać pomocy z Asusem ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 Czy na zwykłym dysku podpiętym pod IDE plyta się bootuje ? pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borowy Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 Aby zainstalować WinXp na gołym dysku Sata potrzebujesz sterowniki do sterownika sata płyty głównej. Szukaj na stronie Asusa sterowniki do odpalenia z dyskietki (z końcówką -r do raida) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek O. Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 Cześć! Żeby komp się bootował z tego dysku, musisz w biosie ustawić odpowiednią kolejność bootowania. Jako jedno z ustawień przyjmij SCSI, a nastepnie, w innej linijce, ustaw SATA (tak mam w swoim GIGABYTE-cie). Jeśli chodzi o instalowanie XP, to musisz zgrać z CD dołaczonego do płyty sterowniki kontrolera SCSI. Poszukaj na CD katalogu o nazwie kontrolera SATA, ktorego używa Twoja płyta główna. Wszystko o czym Ci napisałem powinno być w instrukcji do płyty. Przeczytaj FAQ w instrukcji. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Dzięki wszystkim za porady. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...