makak Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 W ciagu ostatnich miesiecy mialem mozliwosc ,,testowania'' u siebie w zaciszu domowym sporej czesci fpp.. I oto moje skromne opinie: -Medale of honor + wszystkie dodatki ( naprawde malo mozna jej zarzucic ) -Halo (wedlug mnie przereklamowana gierka...Podobno najepsza strzelanka z X-koksa) Unreal II czy Chrome ( unreala przeszedlem -bardzo krotki i taki sobie...a w chrome'a troche pogralem i jestem mile zaskoczony ze Polacy zrobili cos takiego...) -SoF II (porazka...- i to najwieksza) -call of duty (bardzo dobra giera) -counterstrike (troche juz stary ale sie nie nudzi....czekam na Countera 2) -Vietcong (przypadkowo to pozyskalem i musze przyznac ze trzyma bardzo dobrze klimat Rambo II...-czekam na MOH pacific assalut) -Unreal 2003 ( nie taki zły ale wole Quake 3 i team arene) -James Bond :nightfire Pl ( mozna pograc - nie taka zla) -Battlefield (zle u mnie dzialalo i nie moge sie wypowiedziec...) -Postal 2 (,,rozwinieta fabuła'' - ale aby sie wyładowac to doskonała) -delta force :B H D ( dobrze trzyma klimat -naprawde warto) -jeszcze nie sprawdzalem gierek ktore pozyskuje a sa to :turok evolution,alien vs predator Pl, deus ex devastation,terminator...... i co jeszcze mi do głowki szczeli.... FPP RULEZ !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boro Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 Z testowaniem gier to jest jeszcze inna sprawa. Wszystko zależy jaki gracz lubi klimat. Ja osobiście uwielbiam się bać, dlatego do tej pory uważam za najlepszą gre AvP 2 :wink: , z wojennych Call of duty, Multiplayer to Q3A (CPM only )i RTCW:ET , HALO mi się naprawde niepodobało, Postal to gra bez sęsu, SoF2 zbytnio niewiem bo niegrałęm (tylko w Multi, które mnie nawet zaskoczyło pozytywnie), Counter strike (jeszcze jako MOD wersje od 1.0 do 1.5 wspominam bardzo dobże (te turnieje, klany, rozgrywki, litry Piwska i ostra muzyka :) ), teraz czekam na Doom'a 3 (ale jeszcze tsza grafole wymienić), i HALF-LIFE 2 (niewiem czy mi się spodoba, bo jedynka mie nieruszyła). Więc każdy ma swoje gusta :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 Najlepszy jest Quake 2 !!! Ps Boro zarejestrowałeś się na Tweak.pl dzień przedemną nie ładnie nie łądnie ...:D:D Prośba do Moderatorów- przenieście ten topic do gier bo jest przecież stworzony oddzielny dział na takie rzeczy. Thnx Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makak Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 A propo tego half-life'a ze Ciebie nie ruszył to mam pytanie :kiedy w niego grałeś ? (bo ja od razu po premierze i uwazam ze byl wielkim wydarzeniem ) moze grales w nią ostatnio w erze gier z nowym engine'em ... SoF II -single player jest tak zabugowany ze za sie plakac chce ... A co do kolegi ktory lubi bardzo quake 2 to czy nie jest to spowodowane twoim sprzetem jaki posiadasz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 No One Lives Forever 2 rulez!!!! To najlepszy FPP na singla w jaki grałem,a co do multi to tylko UT 2003.Polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 postal bez sensu? Chyba żart :D W którym FPP biegasz z łopatą, możesz przebrać się za gościa sadomaso :twisted: i lać po ludziach? A w którym możesz wytresować psa żeby ci przynosił urwane głowy? No i najlepszy motyw: w jakiej gierce jeszcze za tłumik robi kot nabity d*** na lufę :twisted: miauuuuu .... AvP 2 dla mnie niestety niespecjalna jest, w AvP się grało do bólu (brak savów ;) ) coby wszystkie extra kody odkryć. UT2003 ma jak dla mnie najpikniejszą grafę wśród FPP, ale stracił ducha UT w multi. Co do klimy grozy, to oprócz AvP rządzi Wolfenstein - gdy pierwszy raz spotkałem "latającego elektryka" mało w pory nie narobiłem :P . Z quake'ów z kolei tylko 1ka - mnóstwo czasu spędzonego w multi na uczelni ech.... Ale prawdziwą frajdę przez ostatnie półtora roku dał mi Jedi Knight - outcast i Academy, choć tu można polemizować czy to FPP czy TPP 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makak Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 Z postalem to sie zgodzę ze wbrew pozorom ma sens, moze nie ,,górnolotny'' ale nie było jeszcze takiej gry jak ta....chyba jedynie blood I mial podobny klimat (ale nie taki) ,ale juz z kolei Blood II (stracił to co było najwazniejsze czyli klimat) Jesli chodzi o multiplayer to Quake 3 + team arena rzadzi !!(jest duzo bardziej dynamiczny niz Unreal 2003 -ktory jest w teamie calkiem dobry ...ale ja lubie szybkosc ! ) Jesli chodzi o najbardziej przerazajacy fpp ......to kiedys jak gralem w AVP I (wowczas nowosc) to raz spadłem z krzesła.... Niestety No one lives forever 2 jakos mi nie podchodzi (nie lubie grac kobietą i uzywac babskich akcesoriów do walki) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 A co do kolegi ktory lubi bardzo quake 2 to czy nie jest to spowodowane twoim sprzetem jaki posiadasz ? Nie Q3 , AvP , SoF też mi normalnie . Ale nic nie dorówna szybkości Q2 . No i te kolory w Q3 <lol> - zero realizmu eeeh.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 Teraz tak piszecie o różnych grach. A za pare postów/stron wszyscy się skupią na cs, q3 i możliwe że na hl. I zacznie się wojna co najlepsze. Mało to tak razy było na tym forum Nazywajcie mnie prorok :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 Singiel: Duke Nukem 3D Turok Medal of Honor Call of Duty Multiplayer: Duke Nukem 3D :P Cala seria Quake 3 (od vq3 po cpma) Seria RTCW SOF 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 Najleprzy fpp to życie, szczególnie jak się idze w ślinę z panną, a potem..... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jester Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 Nie Q3 , AvP , SoF też mi normalnie . Ale nic nie dorówna szybkości Q2 . No i te kolory w Q3 <lol> - zero realizmu eeeh.... normalnie ? 8O przeciez na tym kompie co masz w podpisie nie da sie grac nawet w qw a co dopiero mowic o grach ktore wymieniles. nic nie dorowna szybkosci q2 ? ojojoj a grales moze w qw albo cpma ? nie sadzisz ze te gry sa duzo szybsze niz q2 ? q3, kolory, realizm ? o co chodzi ? :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 Najleprzy fpp to życie, szczególnie jak się idze w ślinę z panną, a potem..... :D Święta słowa. Grafa bajer, dźwięk ... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTiiii Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 Halo to badziewie typowe dla konsoli - śmiechu warte, jedyna gierka dla któej warto kupić konsole to GT. Ostatnio to Call of Duty rządzi u mnie na kompie. Nawięsze badziwie to Postal 2 i nowy sport "Golf głową" oraz "Sikanie do bużki na odległość" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 Jester napisał : normalnie ? przeciez na tym kompie co masz w podpisie nie da sie grac nawet w qw a co dopiero mowic o grach ktore Oczywiście że normalnie. Power by Pentium II MMX . Procek( jak i cała maszyna) ma 6 lat a już wtedy Intel wsadził w niego 512 KB cache L2. No cóż AMD dopiero niedawno zorientował sie że cache ma wpływ na szybkość procka ale to już inna bajka a grales moze w qw albo cpma ? nie sadzisz ze te gry sa duzo szybsze niz q2 ?Niestety nie grałem . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurde_men(GROUND) Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 dla mnie to Counter-Strike i Counter-Strike: Condition Zero Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boro Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 ...Power by Pentium II MMX . Procek( jak i cała maszyna) ma 6 lat a już wtedy Intel wsadził w niego 512 KB cache L2. No cóż AMD dopiero niedawno zorientował sie że cache ma wpływ na szybkość procka ale to już inna bajka Ej stary nie przesadzasz. :evil: Te 512 cahe'u naprawde mało daje :roll: A znasz możeproca pod nazwą AMD K6-III ??? Stary proc ale posiadał cahe L1 coś koło 128 lub 64 (nie pamiętam za dobrze) L2 256 i L3 nawet do 1 MB (oczywiście L3 było na płycie głównej, ale i tak dawało dużego kopa) A teraz powiem ci coś: miałęm kiedyś Pentium 2 233MHz, a mój kolega miał AMD K6-II 300MHz wydajnością AMD bił Intelka, ale i ceną, ponieważ ten proc AMD był tańszy od tego Intelka :idea: A i jeszcze jedno te 512 cahu w P2 pracowało z połową częstotliwości całego proca, więc sam intel go już spowolnił :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 Ok AMD jest lepszy niż Intel... Nie ma sensu dłużej ciągnąć rozważań na temat wyższości Intela nad AMD lub na odwrót bo to by się mogło ciągnąć w nieskończoność...a nie o to chodzi w tym topicu Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boro Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 Ok AMD jest lepszy niż Intel... Nie ma sensu dłużej ciągnąć rozważań na temat wyższości Intela nad AMD lub na odwrót bo to by się mogło ciągnąć w nieskończoność...a nie o to chodzi w tym topicu Pozdrawiam Hehe nie chodziło mi o jakąś tam śmieszną kłutnie, przepraszam jeśli to tak zabrzmiało. :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 Hehe nie chodziło mi o jakąś tam śmieszną kłutnie, przepraszam jeśli to tak zabrzmiało.Spoko przecież nie będziemy się kłócić o 6-cio letnie procki :D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Ale nic nie dorówna szybkości Q2 . No i te kolory w Q3 <lol> - zero realizmu eeeh....A grales w q1? Moim zdaniem jest powalajaco szybsze od q2. Niemniej do dzis najlepiej bawilem sie w q2 multiplayer, te 5 lat temu wydawalem po 5baniek miesiecznie na modem, bo non stop gralem q2 na necie. Na dzien dzisiejszy Call of Duty jest fajny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 A grales w q1?Hehe oczywiście że grałem :D (te psy i Yeti w singlu... :wink: ) Niemniej do dzis najlepiej bawilem sie w q2 multiplayer,Oczywiście że Q2 Multiplayer . Porównywałem Q2 i Q3 Multiplayer i Q3 wydaje mi się bardzo anemiczne . NIe wiem może ciężko mi jest się przestawić...ale i tak te kolory i klimat w Q3 mi nie odpowiadają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 No i te kolory w Q3 <lol> - zero realizmu eeeh....! :lol: ku 3 realistyczny ? :D mwahh a moze qw i q2 sa realistyczne ? :D wiadomo od no nawet q2 ze to kosmos ! jak jestes zolnierzem marince i walczysz na obcej planecie to raczej malo realistyczne no albo qw :D KU 3 / cpma najlepsza gra do multiplayera ! jest rownie szybka jak w Q1 ! moze nie ma takiego klimatu jak Q1 ale jest rownie dobra i jak dla mnie najlepsza ! .... jak do tej pory! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 A dla mnie debesciak to Battlefield 1942. W multiplayer poprostu rzadzi. Nigdzie jeszcze nie bylo takiej zabawy z innymi graczami. Dla przykladu MOD Eve of Destruction. Wsiadasz do helikopterka ktorym steruje inny gracz i nawalasz z zawieszonego z boku M60 do Wietnamcow. Istny miod. Jakos mnie juz nie bawia szybkie rozwalki. Wole powalczyc troszke bardziej taktycznie A co do BF ma on troche wymagan. Napewno 512MB ramu to podstawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AmFe Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Ale nic nie dorówna szybkości Q2 . No i te kolory w Q3 <lol> - zero realizmu eeeh....A grales w q1? Moim zdaniem jest powalajaco szybsze od q2. Niemniej do dzis najlepiej bawilem sie w q2 multiplayer, te 5 lat temu wydawalem po 5baniek miesiecznie na modem, bo non stop gralem q2 na necie. Na dzien dzisiejszy Call of Duty jest fajny Witam ! Popieram popieram czysy Q2 zlote czasy... pamieta ktos klan HS-HellSpawns? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Dziś zdecydowanie Call Of Duty. Na zawsze w pamięci pozostanie Half Life, Alien Trilogy i AvP. Swoje piętno odcisnął BF1942+RtR+SWoWWII - to chyba jedyna gra, którą instaluję zawsze po reinstalce systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 A teraz serio ;) RTCW ( singiel, klimat), Postal 2( zdecydowanie ! hehehe :D, mimo wad, gra ma klimacik + full nowych ciekawych, multimedialnych (LOL :P) pomysłów), Medal of Honor ( + wszystie oficjalne dodatki- za czas i sens rozgrywki), Clive Barker's Undying ( AvP 1-2 to przy tym Pokemony :P) Co do Quake 2- przeszedłe pare razy, ale to juz nie to :| Znam już plansze na pamięć...ile mozna grać w to samo? Polecam Mod graficzny QuakeMax- grafika wtedy nabiera stylu no i krew ładnie chlapie ;) PS- tak OT do Boro- pamiętam te całe K6 I-II-III. To były ciekawe proce. Wtedy właśnie sie zastanawiałem, co brać....i wziąłem Celerona 366 + płytę na BX i myślę, że wtedy bardzo dobrze zrobiłem, gdyż mogłem wymienić proca na Cel 800@1066, co znacznie dało kopa, a i koszty były relatywnie niższe niżeli bym miał kupić wcześniej K6 8) A K III z tego co pamiętam to w lutym 1999 to było coś 800 zł za najniższy model 400, 450 to już było coś 1300 ech..... :lol: Celeron 366 kosztował coś wtedy 500 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 mocny OT: [...] Procek( jak i cała maszyna) ma 6 lat a już wtedy Intel wsadził w niego 512 KB cache L2. No cóż AMD dopiero niedawno zorientował sie że cache ma wpływ na szybkość procka ale to już inna bajka to teraz sie zastanow jak taktowany jest ten cache. i sprobuj odpowiedziec na pytanie czy lepiej jest miec 512kb cache'u takotwanego z polowa czestotliwosci procesora, czy moze lepiej miec 4 razy mniej cache'u chodzacego rowno z prockiem. AMD wiedzialo co robilo. koniec OT (innymi slowy nie oczekuje odpowiedzi, wszelkie polemiki na PW :wink: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morel123 Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 no moim zdaniem niewiele fpp jest naprawde dobrych a jak juz mam jakies wymieniac to dal bym: Q3 - pomimo swych lat dalej bardzo dobra pozycja Delta Force BHD - mozna pomeczyc - fajnie wciagajace uklady i niezla grafa Postal 2 - mmmmm :) zawsze jak sie nie podoba jako fpp to mozna pograc glowa czlowieka w pilke nozna :) 1'szy MOH - dodatki juz byly padaczne jak dla mnie to chyba wszystko ... a no i jeszcze oczywiscie Doom 3 w oczekiwaniu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makak Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Grał ktos w Vietcong?- nareszcie cos innego niz druga wojna swiatowa (te papugi latające nad głowami , te płuapki zastawiane przez ,,zajadaczy ryżu'' ) Polecam !!! Czy counterstrike 2 :condition zero już wyszedł?( bo ludzie rożnie gadają) A co do pro moda do quake 3 to sie zgodze- predkosc Vorpowa (szybkie bieganie i szyb. zmiana broni) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...