Division_S Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 Czesc , mam Linuxa Mandrake 9.2 chciałem zainstalowac sobie azureusa sciagnołem jave zainstalowałem ją zassałem azureusa rozpakowałem go na stornie jest podana metoda instalacji ( cd azureus potem ./azureus) i gdy wpisuje tak wyskakuje mi blad :./azureus: line 39: java: command not found , mam linuxa dopiero pare dni i nie czaje o co chodzi :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 Brakuje Ci najpewniej Java JRE 1.4.1_06 - wedlug strony http://azureus.sourceforge.net/index.php. Co, jak i skad - czytaj przyklejone topiki na forum oraz np. http://forum.mandrake.pl/ i inne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Division_S Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 Doinstalowałem jave i niestety ten sam problem sie pojawia :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 Jesli to ten sam problem, to znaczy, ze nie ma w zmiennej PATH ustawionej sciezki do katalogu, gdzie znajduje sie program/skrypt o nazwie java. Musisz zlokalizowac ten program i dopisac sciezke, pod ktora sie znajduje do PATH. Zeby to zrobic, musisz poczytac sobie manuala do rpm, wpisujac man rpm. Bedzie tam taka opcja, ktora wylistuje zawartosc pakietu i gdzies tam bedzie zapewne ta nieszczesna java. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAGIC Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 :idea: . a jest jakaś nakładka na Azureus`a żeby działał na Win 2000 :?: :?: :?: . :idea: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 w katalogu azureusa jest plik konfiguracyjny - wpisz w nim bierzacy katalog i katalog javy, ktora oczywiscie zainstalowales Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaj* Opublikowano 13 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2003 Cytat :idea: . a jest jakaś nakładka na Azureus`a żeby działał na Win 2000 :?: :?: :?: . :idea: Java ma to do siebie ze jest multiplatformowa :twisted: wiec Azureus dziala tam gdzie dziala Java(ofcoz 2k pod to podpada :twisted: ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 a ja mam taki problem że jak daje w azorku plik torrent to mi wywala błąd że operacja not permitted i takie tam i mi sie pliki niesciagają :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaj* Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Opcje Azureusa i wlacz "Incrementalne tworzenie plikow" - teraz zacznie sciagac (jesli masz prawa do zapisu tam gdzie chcesz sciagac). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Dzieki :D działa :D a znasz sie na winex cedegi i jak go zaisntalowac i wogule co trzeba by mi Cs chodził ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaj* Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Trza zainstalowac cedega + wine (z paczek najlepiej i najszybciej), zainstalowac stery dla grafy i sprawdzic czy dzialaja. A potem juz jedyne co zrobic to odpalic CSa ;] (1.5 nie trzeba nawet pod linuxem instalowac, tylko z partycji windowej odpalic, z 1.6 jest juz problem, ale wlasnie na torrencie widzialem link, z tutorialem czy programikiem o tym jak odpalic streama po linuxem). Powodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 a ja upgrade-owalem azureusa do wersji najnowszej i niestety ma jakiegos buga i zawiesza po jakims czasie caly system. trzeba wrocic do starej wersji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 Zainstalowałem Azureusa pod WinXP Muszę też zainstalować też Javę, ale nie mogę jej ściągnąć ze strony java.com, strona w plikiem się nie wyświetla :( Możecie podać jakieś linki do wersji instalacyjnej tej javy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 http://www.java.com/en/download/manual.jsp zobacz ten link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 Cytat http://www.java.com/en/download/manual.jsp zobacz ten link No właśnie ta strona mi nie działa :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 http://www.komputerswiat.pl/include/downlo...Poprawki/vm9xxp no to ten Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Cytat http://www.komputerswiat.pl/include/downlo...Poprawki/vm9xxp no to ten Tej wersji Javy Azureus mi nie wykrywa, wyświetla komunikat, że Java nie jest zainstalowana Javy ze strony java.com nie mogę ściągnąć, bo strona nadal się nie otwiera :( :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 http://sunsdlc1-15-vhost1.sun.com/servlet/...j2sdk/1.4.2_05/ kliknij na ten link i odpisz, to jest odnośnik bezpośrednio do downloadu ,swoją drogą masz coś pokręcone bo mi ten poprzedni link otwiera się za każdym razem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 http://kesek.eu.org/free/ ta bedzie działa na pewno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Cytat http://kesek.eu.org/free/ ta bedzie działa na pewno ptys, bardzo dziękuję za pomoc, ale nadal nie działa. ZIP'a ściągnąłem, rozpakowałem. W środku są dwa pliki: jinstal.exe i instal.js. Po kliknięciu na exe dostaję komunikat o błędzie: Usage: jinstal <URL of configuration file> :( Ptys, a możesz zobaczyć jak dokładnie nazywa się plik z wersją instalacyjną Javy? Ten ze strony java.com? Może w ten sposób go znajdę Bo download java.com nadal mi się nie otwiera EDIT: Jeszcze raz dziękuję za pomoc. Instalkę w końcu znalazłem, tutaj: http://www.bdm.pkobp.pl/index.php/id=insta...-1/section=ogol :D ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cheeroke Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 a ja mam taki problem z azureusem, gdy próbuję go uruchomić wywala mi taki błąd: java -Xms16m -Xmx128m -cp "/bin/*.jar" -Djava.library.path="/bin" -Dazureus.install.path="/bin" org.gudy.azureus2.ui.swt.Main ''Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: org/gudy/azureus2/ui/swt/MainAzureus TERMINATED.mam go w usr/share/ co teraz musze zrobić? bo mi to niewiele mówi poza tym, że "Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError" help! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vindeth Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 (edytowane) moze ktos mi pomoze, bo szukam odpowiedzi juz pol dnia i nic... :-| sciagnalem Azureusa, dokladnie: "Azureus_2.4.0.2_linux.tar.bz2", rozpakowalem i zabieram sie do instalacji. nie poszla, bo wyswietlilo mi sie, ze nie mam javy. zaistalowalem jave i znowu probuje zainstalowac Azureusa. wyswietla sie komunikat ze nie moze znalezc pliku: java exec. Zabralem sie do edytowania pliku "azureus" z tego folderu ktory utworzyl sie po rozpakowaniu "Azureus_2.4.0.2_linux.tar.bz2". wpisalem poprawna sciezke do javy. Niestety i tak nie moge zainstalowac Azureusa. Przedstawiam tutaj screen'a z komunikatem ktory mi sie wyswietla i folder z java w ktorym niby nie ma tego pliku java exec... Edytowane 1 Kwietnia 2006 przez Vindeth Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azyl Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 To ja moze sie podepne do tematu : co zrobic zeby odpali GTA SA pod linuxem dokladnie mandriva 2006 ? czy wystarczy wine czy cos jeszcze trzeba kombinowac ? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lofix Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 azyl napisał(a): To ja moze sie podepne do tematu : co zrobic zeby odpali GTA SA pod linuxem dokladnie mandriva 2006 ? czy wystarczy wine czy cos jeszcze trzeba kombinowac ? pozdro cedega (Ps gratuluje odswiezenia starych kotletow (sierpien 2005 wow) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...