Skocz do zawartości
k4rol

22% VAT i koniec

Rekomendowane odpowiedzi

Jednak nic nie dały strajki :) protesty

cyt z onet.pl

"Wnioski po debacie są następujące; stawka podatku VAT na Internet na pewno zostanie podniesiona z 7% do 22% od 1 maja 2004 r. - ministerstwo finansów jest w tej kwestii nieubłagane. "

Fajny kraj nie ma co :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic w tej kwestii nie poradzimy - z jednej strony regulacje unijne , z drugiej dziura budżetowa.Ale nie jest to wielka tragedia - net w konsekwecji zdrożeje o ok 14%.Po wejściu do unii ceny będą spadać, więc cierpliwości panowie.Należy się tylko modlić, żebyśmy tam weszli w końcu, bo to do końca nie jest pewne na dzień dzisiejszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic w tej kwestii nie poradzimy - z jednej strony regulacje unijne , z drugiej dziura budżetowa.Ale nie jest to wielka tragedia - net w konsekwecji zdrożeje o ok 14%.Po wejściu do unii ceny będą spadać, więc cierpliwości panowie.Należy się tylko modlić, żebyśmy tam weszli w końcu, bo to do końca nie jest pewne na dzień dzisiejszy.

a niby dlaczego ceny maja spasc po wejsciu do unii ? jestes naiwny liczac na inwestorow z branzy telekomunikacyjnej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmmmmm - szlag mnie trafia jak o tym słyszę. Przecież stawka minimalna normalnego VAT-u (jest jeszcze obniżony na np. żywność) w UE to 15% . Akurat mam przed sobą książkę z tabelką gdzie jest zestawienie VAT-u w 12 krajach UE z 1993r - tylko Dania ma wyższy VAT niż my - 25 % a takie Niemcy 15% - wwwrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :evil: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

acha co do tej unii to z tego co mi wiadomo Unia ZALECA takie opodatkowanie na net, ale oczywiscie nasi kochami jasnie panujacy nie przepuszcza okazji zeby dydusic z nas pare zloty wiecej! Zeby nie bylo nam za dobrze!! :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to kawał sku*^*(^( no to się wnerwiłem :?, pieniądze są wszędzie tylko trzeba je umieć nzaleźć i wykorzystać, ale ta banda debili idzie po jak najniższej linii oporu i oczywiście najlepij podnosić stawke Vat :madafaka: z takim podejściem do sprawy dzieci mogłyby kierować naszym państwem :?.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi