spyker (banan) Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 Siemka Radeon 9100 Saphire 64 mb ramu Pytanko jak flashowac i jakimi biosami...sciagnalem jakies biosiki i progsy ...ale wht`s next... Za pomoc wielekie dzieki Nikt nie zrzuci zadnego dobrego biosa, bo zrobila sie tu osla laczka! Wszystko jest opisane dokladnie WCZESNIEJ... i co do biosow i co do pomiarow napiecia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yorkus Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 Tez mam takiego radka wgrywalem juz do niego z 4 biosy i za kazdym razem nie wstawal . Karta na PCI mnie ratowala , wiec jak wgrasz jakis bios i cos z tego wyjdzie daj znac :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 LUDZIE !! CZY WY NIE WIDZICIE TEMATU TEGO TOPIC'a ???? MACIE KLOPOTY ZE ZROZUMIENIEM ?? KOGO INTERESUJE CZY WAM SIE KARTA ZWALILA, CZY NP. TO ZE NIE MOZECIE WGRAC JEJ BIOSA?? :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yorkus Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 No temat zostal juz opisany , to mozemy chyba sie wymienic informacjami na temat tych graf na tym poscie no nie . Po co zakladac inne bezsensowne ?? Chyba ze nie mozna :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexterlab Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 Spyker madralo nie wrzucaj mi tekstow ze bylo bo nie bylo instrukcji flashowania biosu ..zatem schowaj sie ....sciagnalem biosy i stuff z linka ktory zapodal sheep gdzies tam na entej stronie....Pytam sie czy sa jakies istotne rzeczy na ktore zwrocic uwage przy flashowaniu?...A jezeli Cie tak naprawde to frustruje to odpusc sobie i nie komentuj...bo chyba postarzales sie i nie znasz celu FORUM okitos zrouzmiales to dziekuje... Yorkus zwalila sie powiadasz ...no to musze sie zastanowic bo widzisz nie mam tak komfortowej sytuacji aby pozwolic sobie na to zeby karta nie wstala...ja che osiagnac max w celu plynniejszej gry. Gram w ET i mam cienki sprzecior(w domu). Fakt ze mam radiatory na pamieciach, zmeinione chlodzonko na gpu wszystko samo robotne..zdjec niestety nie mam(brak cyfrowki). Takze taki cel mojego posat i teraz prosba Komu jest ciezko napisac cos sesnownego a nie jeczenie w stylu bylo...to niech napisze innym dzieki z gory... Pozdorwionka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 Spyker madralo nie wrzucaj mi tekstow ze bylo bo nie bylo instrukcji flashowania biosu ..zatem schowaj sie ....sciagnalem biosy i stuff z linka ktory zapodal sheep gdzies tam na entej stronie....Pytam sie czy sa jakies istotne rzeczy na ktore zwrocic uwage przy flashowaniu?...Tak... ale taka osoba jak ty... moglaby uzyc troche inteligencji i w programach do flashowania kart graficznych zobaczyc read me!! Tam jest wszystko opisane. A jezeli Cie tak naprawde to frustruje to odpusc sobie i nie komentuj...bo chyba postarzales sie i nie znasz celu FORUM okitos zrouzmiales to dziekuje...A ty chyba nie znasz regulaminu forum. Jest tam taki malutki pkt. w ktorym pisze zeby skorzystac z wyszukiwareczki. Ty tego nie zrobiles... bo gdybys zrobil... to nie zadawalbys takich pytan. Yorkus zwalila sie powiadasz ...no to musze sie zastanowic bo widzisz nie mam tak komfortowej sytuacji aby pozwolic sobie na to zeby karta nie wstala...ja che osiagnac max w celu plynniejszej gry. Gram w ET i mam cienki sprzecior(w domu).Moze jeszcze sobie zrobicie chat na tym temacie? Jasne... pogadajcie jeszcze o ET. Wszystkich to interesuje... Tutaj ci pomoge znalezc swietn program na twoj problem www.gadu-gadu.pl Fakt ze mam radiatory na pamieciach, zmeinione chlodzonko na gpu wszystko samo robotne..zdjec niestety nie mam(brak cyfrowki). Takze taki cel mojego posat i teraz prosba Komu jest ciezko napisac cos sesnownego a nie jeczenie w stylu bylo...to niech napisze innym dzieki z gory... Pozdorwionka j.w Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yorkus Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 Sheep spokojnie , nie ma sie co denerwowac , skorzystam z Twojej rady i uzyje gg w celu wymiany informacji . Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasimon Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 Czy oplaca sie wgrywac nowy bios do Sapphire 9100 64MB? Przeczytalem caly ten temat i nadal nie wiem... ktos pisal o biosie 7006 z Randeona 8500, czy bedzie dzialal na 9100? Skad go sciagnac, w tym adresie co byl pare stron wczesniej tego akurat nie ma... Czy ktos moze mi powiedziec co to sa te "ostre timingi"? Czy mozna wyciagnac bios ze swojej karty, wrzucic w program RadEdit i tam ustawic te "ostre timingi" bo taka opcja tam jest? Czy bardziej oplaca sie wrzucic inny bios od 8500? I na koniec jaka jest komenda do wgrywania biosu na karte? Sciagnalem program do flashowania ale nie bylo w nim instrukcji... gdzies doczytalem ze zczytuje sie tak: flashrom.exe -s 0 nazwa.rom ale jak sie wgrywa go na karte? pzd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Ostre taimingi to ostrzejsze ustawienia pamięci. Teoretycznie przy ostrzejszych taimingach obniżają się możliwości maksymalnego taktowania, a wzrasta wydajnosc. Jednak nie polecam się tym bawić. Większośc ustawień w tym względzie jest zaimplementowana w biosie i niedostępna. Najlepiej samemu spróbuj co bardfziej będzie się opłacać. Bios na 9100 powinien działac o ile jest to bios do karty, która ma tyle samo pamięci co twoja. Instrukcja jest w programie. Są podane parametry jakich należy użyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 Witam. Wstąpiłem do elitarnego klubu posiadaczy R8500(le)/9100. Vmodzik na razie się udał. Na GPU lezy CoolerMaster od celerona z wiatraczkiem 5000rpm. (zimny prawie) Zastosowałem rezystor 2,7 kiloohmów napięcie jądra skoczyło z 1,61v do 1,93v Sapphirek leci 301 mhz (więcej na razie się bałem), kondziołki są lekko ciepłe, ale martwi mnie że druga strona płytki pod prockiem w obciążeniu aż parzy, chyba w środku przykleję jakiś radiatorek od pamiątek BGA, bo tylko tyle mam tam miejsca. Prośba jakby ktoś miał coś takiego wolnego to na priv plz. Po otrzymaniu radiatorków (W DRODZE SĄ) na pamiątki spróbuje założyć R10 kiloohmów na vmem i zobaczymy, może polecę synchro 300/300. Vmem na razie jest 3,14 zobaczymy do ilu pójdzie. Pozdrawiam z placu boju. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyker (banan) Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 Spyker madralo nie wrzucaj mi tekstow ze bylo bo nie bylo instrukcji flashowania biosu ..zatem schowaj sie sam sie schowaj jestes nowy na tym forum wiec moze troche szacunku do tych co sa tu dluzej od ciebie !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Spyker madralo nie wrzucaj mi tekstow ze bylo bo nie bylo instrukcji flashowania biosu ..zatem schowaj sie sam sie schowaj jestes nowy na tym forum wiec moze troche szacunku do tych co sa tu dluzej od ciebie !! Skoro takiś stażem duży to powinieneś zgłosić sprawe moderatorowi a nie bić piane, sam ledwo chwile tu siedziś a już w piórka obrosłeś. Wracajac do tematu, Dorwałem Herca 8500LE, jednak kreci sie strasznie marnie, memki Hyniksy 4ns chip ładnie zeszlifowany, memki mają duze radiatorya jedynie bez arfektów 280/265. Szukałem moda ale w wersji lutowanej i niestety nie trafiłem na nic konkretnego. Jakby ktoś coś miał to prosze o linka. Narazie wycisłem 10800 przy cat 3.8. Jak zapodałem 3.4 to mi sie sys wysypał :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Qrka.. meczy mnie ten temat... bo ja od czasu sprzedazy mojego herca na ktorym mialem ~11,3k w 3dmarku ( na z tego co pamietam athlonie 2,2ghz , 256mb ddr400 cl2.5 3 3 8 i hercu ladnie kreconym ) ... dorwalem bh5, bartona mobila 2,5k i za niedlugo stawiam wodne.... jakbym dorwal mojego bylego herca... uhhh... edit: wynik ~11,1 na orbie... http://service.futuremark.com/compare?2k1=7359252 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Zazdroszcze Ci wyniku :) zlokaj na mój orb jak wyzyłowałem sprzęt a jak mało marków, wszelkie rady mile widziane :) stery miałem ustawione na default bo nie instalowałem Control Panela. http://service.futuremark.com/compare?2k1=8197570 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 To rzeczywiscie cos cienko Hipo ;) moj poszedl na 315/275 NA GPU chlodzenie 6x6 cm z jakiesgos starego procka na Memorkach nic niema MEM = Samsungi 4ns Co to 3d marka to sie nie rownam... :? Zreszta jaki mam sprzet :? mam cos niecale 9k :? aha ten 3d smark to na najnowszysch sterach... wiem ze powinienem na jakis starszych ale wala mnie te 3d marki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...