lebioda Opublikowano 22 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2002 Mam athlona 1ghz z magistralą 200 pracował z temp. 53 przy spoczynku obciążony 57 zmieniłem mu magistrale na 266 przez zdjęcie zworki na płycie głównej chodzi stabilnie ale ma strasznie wysoką temp.przy spoczyknu 64 a obciążony nawet do 71 wentylatorek na procku mam firmy spire (radiator z miedzianą podstawą) przeznaczony na athlony 1,4.Czy możebyć taka wyska temperatura????????? ________________________________________________ MSI K7T Turblo limited edition, SBLive, gf3Ti200 gainward,BVI 40gb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofy Opublikowano 22 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2002 Jeżeli położona jest pasta sylikonowa to temp za wysoka. A jeżeli chodzi stabilnie to po co się tak martwić :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 22 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2002 przetaktowales procka, wiec sie bardziej grzeje, to normalne :) ale temp wysoka, dobrze nalozyles paste? nie mash pionowejk zasilki? jaka masz temp na mobo? podaj model tego spajra Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Type_R Opublikowano 22 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2002 71 C - ja bym sie martwil... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lebioda Opublikowano 22 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2002 model tego spire 5U213C1H3R i myśle że pasta jest dobrze nałożona dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 Co z tego że myślisz. PO prosu zdejmij ostrożnie radiator i sprawdź. Pewno jest tam jakieś siliconowe g... i dlatego masz taką temp. A może też nie masz żadnego przepływu powietrza w obudowie? Zdejm obudowę i zostaw go pracującego na godzinkę(oczywiście obciążonego). U moich starych spowodowało to spadek temp. o 14-15 stopni bo powietrze im się "gotowało" w obudowie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havranek Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 Tak jak mówią koledzy, ale cudów samą pastą nie zdziałasz. Myślę, że bez zmiany wentylatora się nie obędzie. Niestety zwykłe Athlony grzeją się bardzo, ale temperatura około 60 stopni jest zupełnie dopuszczalna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niedwiedi Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 Athlony zdaje się 90-95 stopni wytrzymują bezproblemowo. Ja bym na twoim miejscu najpierw sprawdził dokładnie ile masz stopni w obudowie. Bo jak masz kiepski obieg powietrza, a w środku jest z 50 stopni, to się nie ma co dziwić. 70 to jednak za dużo, wiadomo, że im mniej, tym lepiej wszelkie scalaki pracują. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...