Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Mam athlona 1ghz z magistralą 200 pracował z temp. 53 przy spoczynku obciążony 57 zmieniłem mu magistrale na 266 przez zdjęcie zworki na płycie głównej chodzi stabilnie ale ma strasznie wysoką temp.przy spoczyknu 64 a obciążony nawet do 71 wentylatorek na procku mam firmy spire (radiator z miedzianą podstawą) przeznaczony na athlony 1,4.Czy możebyć taka wyska temperatura?????????

MSI K7T Turblo limited edition, SBLive, gf3Ti200 gainward,BVI 40gb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co z tego że myślisz. PO prosu zdejmij ostrożnie radiator i sprawdź. Pewno jest tam jakieś siliconowe g... i dlatego masz taką temp.

A może też nie masz żadnego przepływu powietrza w obudowie?

Zdejm obudowę i zostaw go pracującego na godzinkę(oczywiście obciążonego). U moich starych spowodowało to spadek temp. o 14-15 stopni bo powietrze im się "gotowało" w obudowie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak mówią koledzy, ale cudów samą pastą nie zdziałasz. Myślę, że bez zmiany wentylatora się nie obędzie. Niestety zwykłe Athlony grzeją się bardzo, ale temperatura około 60 stopni jest zupełnie dopuszczalna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Athlony zdaje się 90-95 stopni wytrzymują bezproblemowo.

Ja bym na twoim miejscu najpierw sprawdził dokładnie ile masz stopni w obudowie. Bo jak masz kiepski obieg powietrza, a w środku jest z 50 stopni, to się nie ma co dziwić. 70 to jednak za dużo, wiadomo, że im mniej, tym lepiej wszelkie scalaki pracują.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...