Skocz do zawartości
Geralt18

Potrzebny perkusista!

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuje najlepiej poczatkujacego perkusisty z KATOWIC lub okolic (moze byc dobry ale musi miec duzo cierpliwosci), bo sam jestem poczatkujacy - a granie z komputerem mi sie juz znudzilo! moze grac cokolwiek byle by gral, mial sprzet i mial gdzie grac - czyli zebym mogl do niego wpadac na proby :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bedzie trudno, zauważyłem, że nie tylko ty szukasz prekusisty, chyba to deficytowy towar w obecnych czasach. :)

Nio i chiba to wynika przede wszystkim z tego ze perkusja troche miejsca zajmuje i w mieszkaniu nie da rady 3mac a nie kazdy dysponuje niestety domem z garazem .... qmpel tez ostatnio szukal perkusisty ale raczej same beztalencia z tych co przluchiwal nio a teraz to cos mu odbilo (zdal na PAT - Papieska Akademie Teologiczna :lol: ) i chyba zawiesil dzialalnosc, ale pewny nie jestem ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eee... trash metal to każdy może grać ;]]]] trtrtrtrtrtrttrtrtr... ARGHHHH.... trtrtrtr ;]

...każdy kto ma odpowiednią technikę w kostkującej ręce, żeby wytrzymać tempo w przypadku gitary...

Proponuję Ci przesłuchać np koncertowe wersje wiplash, battery, master of puppets Metalliki (mastera Jaymz gra kostkujac tylko z góry na dół!)

Ja np zawsze mam z tym kłopoty, grając b. szybko usztywniam nadgarstek. Jakos nie mogę się wyzbyć tego złego nawyku. :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech. Metallica'ę znam przecież ;]

po ch..u trash, no moze kill 'em all niektore kawalki, ale nie znasz sie i mowisz :P

z trash metalu to ja polecam Annihilatora, a gitarzysta to imo jeden z najwiekszych wirtuozow gitarki na swiecie (Jeff Waters)

to tyle :D jak posluchasz to zmienisz zdanie o trash'u, poza tym to jest dosc duza sztuka aby w takiej muzyce (zwlaszcza poczatkujacy zespol) zagrac dwa razy to samo :D :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech. Metallica'ę znam przecież ;]

po ch..u trash, no moze kill 'em all niektore kawalki, ale nie znasz sie i mowisz :P

z trash metalu to ja polecam Annihilatora, a gitarzysta to imo jeden z najwiekszych wirtuozow gitarki na swiecie (Jeff Waters)

to tyle :D jak posluchasz to zmienisz zdanie o trash'u, poza tym to jest dosc duza sztuka aby w takiej muzyce (zwlaszcza poczatkujacy zespol) zagrac dwa razy to samo :D :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paranoik: dobrze mowia, ja tam probuje grac i cwicze wciaz za malo :) - metal jest trudny!!! ci goscie umieja naprawde grac!

the_Structor: Annihilator to trash? zawsze mi sie wydawalo ze heavy... anyway dobry A nie jest zly!

a i tak Slayer z south of heaven wymiata!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym byl chetny, gdybys byl z terenow ze tak powiem 'poznanskich' i mial wlasny zestaw....

swego czasu gralem na beczkach i to nawet przez 2 lata, ale sprzedalem bebny i zainwestowalem w rower.. :)

granie trashu to fajna sprawa.... tylko trzeba technicznie zamiatac.... ja gralem z dwoma kolesiami ktorzy naginali przez kilka ladnych lat na gitarze, a wciaz mieli problemy by wyrabiac na takich rzeczach jak np. partie rytmiczne w co niektorych kawalkach slayera....

tu trzeba duzo wysilku i checi.... ja sie po jakims czasie popsrostu zlamalem... nie stac mnie bylo na utrzymanie calego setu...

a tak a propo geralt18 ile juz na gitarce grasz??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmmm, zaczne od tego, ze napiszę: wcale nie uważam się za dobrego gitarzystę, do tego jeszcze daleka droga, ale... moim zdaniem metal w wiekszosci przypadków jest prosty do zagrania. Oczywiście, że nie można generalizować, ale jeśli za trudną uznać muzykę takich gitarzystów jak Satriani czy Vai to porównując metalowe riffy i solówki np Metalliki czy Slayera okazuje się że są prościutkie. Oczywiście moja opinia jest całkiem subiektywna, ale do od ok pół roku prubuje sie przegryść przez kilka kawałków Vaia i dopiero teraz poczułem, że to są prawdziwe schody...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi