RAZOR Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 DRAM tWTR i Write Recovery Time - co to znaczy i czym to steruje ?? Próbowałem zmieniać te parametry w BIOSIE ale nie spowodowało to żadnych widocznych zmian... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZOR Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Ludzie poratujcie bo mnie zaraz szlag trafi. Ktoś musi wiedzieć co to oznacza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Ja też mam ten i kilka podobnych parametrów. Nie wiem do czego służy ani które ustawienie lepsze. Mam do wyboru Normal lub Delay 1T. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZOR Opublikowano 10 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2003 No nieźle, tyle ludu na forum i nikt nie wie. :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 miałem gigabajta i pamieam te opcje.Wiem zę u mnie była "lekka" różnica jak bawiłem sie tymi opcjami.Poprostu są to opcje od timingów pamieci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZOR Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 miałem gigabajta i pamieam te opcje.Wiem zę u mnie była "lekka" różnica jak bawiłem sie tymi opcjami.Poprostu są to opcje od timingów pamieciA ta lekka różnica to na jakich ustawieniach dawała większą wydajność. bo tam są ustawienia dla jednego 2T i 3T a dla drógiego 1T i 3T. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 tWR (Write Recovery time) The tWR is write data recovery time to store write data into the core before precharge.That is, tWR means necessary time to guarantee data in write buffer can be writtensafely in DRAM core. If tWR doesn?t be satisfied, data is not stored fully in DRAM celland can make the read failure. tWTR (Write To Read time, Internal Write to Read Command Delay) Time interval between end of WRITE and READ command. The DRAM Command Rate, Write Recovery, and tWTR timing control options determine wait states between specific commands issued, with the lower number being more aggressive in all cases. Ogólnie gra raczej niewarta świeczki, bo jest duże ryzyko spowodowania błędów w pracy pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZOR Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 tWR (Write Recovery time) The tWR is write data recovery time to store write data into the core before precharge.That is, tWR means necessary time to guarantee data in write buffer can be writtensafely in DRAM core. If tWR doesn?t be satisfied, data is not stored fully in DRAM celland can make the read failure. tWTR (Write To Read time, Internal Write to Read Command Delay) Time interval between end of WRITE and READ command. The DRAM Command Rate, Write Recovery, and tWTR timing control options determine wait states between specific commands issued, with the lower number being more aggressive in all cases. Ogólnie gra raczej niewarta świeczki, bo jest duże ryzyko spowodowania błędów w pracy pamięci. Dzięki ! Spróbuje ustawić te timingi na bardziej agresywne i zobacze jak to pochodzi przez jakiś czas. Aha i jeszcze pytanie całkiem z innej beczki.... to jeszcze co do pewnego tematu na forum Bardzo, bardzo dawno temu... czy ty jesteś dziewczyną ? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 :? Wyczuwam podstęp w tym pytaniu. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZOR Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 :? Wyczuwam podstęp w tym pytaniu. :P hm..... :) ?? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 12 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2003 :? Wyczuwam podstęp w tym pytaniu. :P hm..... :) ?? :wink:tak dziewczyna.............. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...